helmikuuta 09, 2019

Keväinen ilta Svaneforsilla



Pääsin viime viikolla ottamaan jo kahdesti varaslähdön tulevaan kevääseen. Ensin koiran kanssa pieni kävelylenkki aurinkoisessa merenranta maisemassa ja samana iltana vielä tutustuminen Svaneforsin kevätmallistoon. Kun tuskissani etsin parkkipaikkaa Kuortaneenkadun valtavien lumikinosten keskellä en vielä aavistanut miten erilaisiin tunnelmiin kohta astuisin sisälle. Svaneforsin showroomissa oli keväinen luonto läsnä sekä upeissa uusissa kevättekstiileissä kuin myös maljakoiden tulppaanikimpuissa. Täältä ei puuttunut kuin linnunlaulu ja sininen taivas! Se värien kirjo, tekstiilien kauneus ja materiaalien runsaus muistutti sitä tunnetta, joka tulee keväällä kun näkee luonnon heräämisen talviunestaan. Kaikkialla on jotain kaunista, jonka haluaa ikuistaa niin silmillään kuin kamerallaankin!


Kohotin jo maljan tulevalle ihanalle keväälle ja Svaneforsin kevätmallistolla. Cincin! Edellisen yön vähien yöunien jälkeen oli parempi jättää alkoholilliset kuohuvat nyt väliin ja tyytyä tähän pinkkiin juomaan. Aina lasissa ei tarvitse olla prosentteja mukana ja silti voi juhlistaa erityistä hetkeä!


Tarjolla oli Fresh & Sunny -finger food menu, joka oli toimittanut Tommi's Kitchen.

Rucolaa & mansikkaa & granaattiomenaa
Tuorejuustoa & melonia & pestoa tikussa
Hiililohitikkuja & sitrus salsaa
Grillikananpoikaa tikussa & ankh-pla phrik kastiketta
Porkkana kuppikakkuja

Vaahtokarkkeja
Kuohuvaa


Tommi's Kitchen oli kyllä loihtinut äärimmäisen hyvän buffettarjonnan kevään juhlistamiseen. Kaikki tikuissa olevat herkut olivat suussa sulavia mutta pakko myöntää, että noita hiililohitikkuja santsasin koska olivat äärimmäisen herkullisia. Kuppikakut jätin väliin mutta ihan rehellisesti tunnustan, että käteni taisi käydä tuolla vaahtokarkkikulhossa aika tiuhaan. Olen todella perso vaahtokarkeille ja jos niitä saa vielä paahtaa tulen loimussa menen ihan sekaisin!

Kotiin tultuani oli pakko googlettaa enemmän Tommi's Kitchen yrityksestä. Yllätykseni huomasin, että sehän sijaitsee ihan kivenheiton päässä Kauppakeskus Sellosta eli myös melko lähellä kotiani. Yritys on myös valittu Evento Awards finaaliin catering-sarjassa ja äänestys on käynnissä vielä.


Rouhea tiiliseinä, täydessä kukassa oleva kirsikkapuu rivistö ja suuri röykkiö Svaneforsin ihania samettisia tyynyjä herkullisissa väreissä sai minut melkein heittäytymään pienelle ruokalevolle tuonne tyynymereen. Voi miten kauniilta nuo kirsikankukat taulussa näyttivätkään. Vielä on maltettava muutamia kuukausia, jotta voi taas mennä Roihuvuoren Kirsikkapuistoon ihailemaan tätä vaaleanpunaisten kirsikankukkapuiden mykistävää näkyä ja juhlistamaan hanamia.



Svaneforsin tyynynpäällisten sametti on mukavan sileää ja tiivistä (100% polyesteri). Aiemmin vähän vierastin samettia koska minun kokemukseni siitä olivat huonoja. Laadukkaassa sametissa nukka säilyy "pystyssä" vaikka pesisitkin samettisen tyynynpäällisen kunhan noudatat ohjeita: pesu max 30 asteessa ja silitys silitysraudan alhaisimmalla lämpötilalla (yksi pallo siis). Aiemmin olen tehnyt virheen pesten samettini liian kuumassa.


Jo viime syksyn Habitaren Signals näyttelyn Renessanssi osio lupaili värien palaamista sisustamiseen. Voimme siis hetkeksi unohtaa ikuisen valkoisen ja harmaan. Nyt on selkeästi alkanut värien vallankumous. Tämä näkyi myös Stockholm Furniture 2019 -messuilla, joihin palaan heti kun saan lähes 600 valokuvaa purettua ja käsiteltyä. Svaneforsilla on ihanan runsaita kukkakuoseja, lintuprinttejä, hapsuja, mukana ripaus mystiikkaa, ehkä vähän itämaisuuttakin, rentoa mutta silti tyylikästä.

Tuo hapsullinen rahi oli myös erittäin naisellinen. Olin aiemmin päivällä ihan sattumalta kuullut radiosta Pekka Ruuskan Rafaelin enkelin ja jostain syystä se alkoi soimaan päässäni nähdessäni tuon ihanuuden! "Halki tuhannen savuisen salongin, neiti tanssii gasellin askelin, ole minulle Rafaelin enkeli..."



Pantonen 2019 vuoden väri on elävä koralli (Pantone 16-1546). Tätä oli paljon totta kai esillä myös Svaneforsin kevätuutuksissa. Living coral on itse asiassa ihanan pehmeä väri, josta itse pidän valtavasti. Se on väri, joka viestii lämpöä, elämänvoimaa ja hoivaakin. Korallin sävy energisoi ja sitä on helppoa käyttää osana sisustamista, vaatetusta ja meikkiäkin kuluvan vuoden aikana. Värinä se on myös optimistinen ja iloinen värisävy. Tikkurila on muuten nimennyt omaksi värikseen Flamingon K319, joka on samaa värimaailmaa korallisävyn kanssa.


Totta kai vuoden 2019 mallistossa on muitakin sävyjä esillä kuin korallia/flamingoa. Meillähän alkoi kotona "uusi sininen kaunis" vuosi sitten joten jostain syystä kaiholla katselin useitakin sinisävyisiä kankaita, mattoja ja tyynyjä illan aikana. Sinisen ja valkoisen yhdistelmä toimii aina ollen raikkaan keveä. Iskin silmäni erityisesti tuohon kukkakuvioituun tyynyyn ja verhokankaaseen. Voisin melkein nähdä jo sieluni silmin makuuhuoneessa nuo verhot roikkumassa...



Vuoden 2019 muita värisävyjä Pantonen kartan mukaan ovat mm. Toffe (Pantone 18-1031), Aspen Gold  (Pantone 13-0850), Mango Mojito (Pantone 15.0960), Sweet Lilac (Pantone 14-2808), Pepper Steam (Pantone 17-0752) muutamia mainitakseni. Lisää värejä voit kurkistaa täältä.

Svaneforsilla näkyi myös kauniita syvän ruskeita sävyjä (terra, konjakki, kameli), joita myös Tukholman messuilla vilahteli. Onneksi värivaihtoehtoja on paljon koska jokainen meistä voi sisustaa oman kotinsa juuri sen näköiseksi missä itse tuntee parhaiten viihtyvänsä. Toki tekstiileitä kannattaa aina aika ajoin vähän päivittää ja uusiakin eikä jymähtää "johonkin aikakauteen".



Kiitos inspiroivasta illasta Riina, Marketta ja Kati 













14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Viivi :) Edessä häämöttävä kevät saa minussa aina heräämään myös sisustusvimman ja koti alkaa katsomaan "mitä voisi uusistaa" -silmin.

      Poista
  2. Kauniilta näyttää, nyt on ollut niin paljon kaikkea sekä blogirintamalla että tietysti töissä etten vain kaikkeen ehdi venyä.

    Etenkin tuo Living coral-sävyinen samettityynyt kiinnitti huomion. Meillä on upouusi sohva, johon sopivat nyt erisävyiset tyyntyt kuin edelliseen ja huomaan katselevani tyynytjä sillä silmällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi ettet ehtinyt mukaan! Mutta ymmärrän hyvin sillä jouduin itsekin viime viikolla jättämään monia kiinnostavia juttuja väliin.

      Living coral on värinä inspiroiva joten nyt ehkä teidän uusi sohva saa pari tuon väristä tyynyä tai torkkupeiton. Tyynyjähän ei koskaan voi sohvalla olla liikaa vai voiko :D

      Poista
  3. Minulla on joku vihreän ja vaaleanpunaisen kaupuu nyt kovana ja siis tuoltahan olisi voinut 90% tuotteista tuoda omaan kotiin. Niin kauniita <3
    Ihanaa viikonloppua sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekä vihertävä että koralli ovat ihania kevätvärejä joten ehkä sinäkin jo odotat kuumeisesti kevättä sekä lämpöä. Minäkin olisi voinut kotiuttaa tuolta paljon kivaa mutta toisaalta kotia pitää myös sisustaa maltilla. Usein tuotteet, jotka ostan hetken huumassa eivät sitten loppupeleissä olekaan "se oikea juttu".
      Kivaa sunnuntaita Outi ♥

      Poista
  4. Muutama vuosi sitten en olisi voinut kuvitella, että haluaisin mitään toffeen väristä. Kummallista kuinka kauniille se näyttää. Silmä vaan hyväksyy uusia trendivärejä kun ne on yhdistetty oikein. Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Toffee on jännä väri ja itse kyllä pidän. Tiedän monia ihmisiä, jotka inhoavat sävyä eivätkä todellakaan voisi kuvitella mitään toffeen väristä kotiinsa. Tuokin on totta, että joskus trendiväreihin täytyy "tottua" mutta on ollut myös monia Pantonen vuodenvärejä, joista itse en ole innostunut ihan kympillä.

      Poista
  5. Kyllä se kevät sieltä tulee, kiva kun voi fiilistellä jo vähän etukäteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se tulee tai ainakin tähän saakka on tullut ♥
      Lunta en toivoisi enää lisää ja todella fiilistely auttaa unohtamaan
      ulkomaailman hetkeksi.

      Poista
  6. Ihania värejä! Onneks kevät on tulossa, niin pääsee pikkuhiljaa laittamaan sitäkin kotiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin kanssasi samaa mieltä Terhi ♥ kevättä odotan ihan joka päivä ja sitä, että saisi ottaa jo keväisempää vaatetta esille. Ja laittaa myös kevättä kotiin!

      Poista
  7. Mukavan värikäs mallisto ja näyttää siltä että showroomiin oli myös panostettu tosissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pekka kommentistasi! Svaneforsin showroom oli värikäs ja piristi minua kummasti. Olin aika väsähtänyt mennessäni mutta pois lähtiessä olin täynnä energiaa väreistä :)

      Poista