joulukuuta 29, 2017

Punaisia kenkiä joulunaikaan....

Prada feather-trimmed sandals 

On taas se aika vuodesta, jolloin muutamilla meillä kenkähulluilla saattaa joulun ja vuodenvaihteen kunniaksi sujahtaa jalat kirkkaanpunaisiin kenkiin. Mietin juuri kuinka monta paria omistan punaisia kenkiä ja pakko minun on myöntää ettei niitä ihan yhden käden sormilla lasketa. Vaikka omissa kenkälaatikoissani on jo joulunpunaisia ihanuuksia niin ainahan sitä voi haaveilla myös uusista punaisista kenkäpareista. 

Tervetuloa punaisten kenkien maailmaan! Ota rento ote missä ikinä istutkaan on anna huikean korkeiden korkojen tai hassujen muotojen viedä sinut mukanasi. Jouluna ja vuodenvaihteessa voi myös vähän hassuja ja löysätä piponsa nauhoja edes hetkeksi. Elämän ei tarvitse aina olla niin vakavaa! Jos voi hupsutella punaisilla kengillä :)

 Alexander McQueen embellished satin sandals

 AQUAZZURA Sunflower embellished moire slippers

"Sanotaan, että naisella ei ole koskaan liikaa ystäviä tai kenkiä. Korkokengät liittyvät naisen elämänvaiheisiin ensimmäisistä huterista korkokenkäaskelista hääkorkkareiden valitsemiseen, raskausajan flätseihin ja edelleen järkeviin rouvaskenkiin. Jokainen nainen haluaisi juuri sopivat korot, ja kenkämyyjän tehtävä on selvittää, mistä kenkä puristaa." Mirja Tervo, Huimaavat korot

 CHRISTIAN LOUBOUTIN Tres Frais 120 satin sandals 

 DOLCE & GABBANA Crystal-embellished corded lace pumps 

 FENDI Rockoko ribbed stretch-knit and leather sock boots 

 GIAMBATTISTA VALLI Lace-up velvet boots  

"Tutkimus paljastaa: Kaksi naista on hädässä. Toisella on kumpparit, toisella korkkarit. Kumpaa mies auttaa? Korkkareita käyttävää naista tietenkin." The Telegraph uutinen


 GIANVITO ROSSI Aramis 100 patent-leather mules  

 GIVENCHY Studded suede ankle boots  

 GUCCI Ilse crystal-embellished paneled leather sandals  

"Filippiinien entisen yksinvaltiaan, Ferdinand Marcosin lesken ja poliittisen vaikuttajan Imelda Marcosin kenkäkokoelmassa oli ainakin 2700 paria kenkiä."

 MM6 MAISON MARGIELA Patent-leather ankle boots 

 SAINT LAURENT Freja patent-leather sandals 

"Korkokenkien alkuperää ei voi ihan tarkasti ajoittaa tai keksijää nimetä. Niiden edeltäjiä voidaan jäljittää läpi historian. Niitä esiintyy muinaisen Egyptin seinämaalauksissa vuodelta 3500 eKr. Myös egyptiläisillä teurastajilla oli korkeat korot ja niiden avulla jalat pysyivät verisen maan yläpuolella. Muinaisessa Roomassa ja Kreikassa oli myös korollisia sandaaleita."

 SOPHIA WEBSTER Lilico crystal-embellished satin sandals  

 VALENTINO Studwrap leather ankle boots  

"Muinaisen Lähi-idän ratsastajat käyttivät korollisia kenkiä, joissa kannukset pysyivät paremmin kiinni kuin matalissa kengissä. Keskiajalla eurooppalaiset käyttivät kenkien päälle vedettäviä korollisia päällyskenkiä (patten shoes), joita voi pitää korkokenkien edeltäjinä. Niiden tarkoituksena oli estää kenkien likaantuminen katupölyssä. 1400-luvulla Turkissa luotiin ns. platform kengät (chopines), jotka olivat suosittuja läpi Euroopan 1600-luvun puoli väliin asti. Myös nämä kengät vedettiin toisten kenkien päälle ja niitä käyttivät yksinomaan naiset."

 MR BY MAN REPELLER Jingling fringed velvet sandals 

"Korkeiden korkojen varsinaisen muodin loi Katariina de’Medici (1519-1589), jolloin hän toi korkeat korot Firenzestä Pariisiin mennessään naimisiin Orleansin herttuan Henrikin kanssa. Uusi muoti omaksuttiin heti hovissa."

SAINT LAURENT Freja appliquéd patent-leather pumps 

Mikä kenkäpari sinua miellytti näistä eniten? Ja miksi?

Kaikki postauksen kuvat on lainattu netistä eri valmistajien sivuilta. 

6 kommenttia:

 1. Lempiväri on punainen, joten kyllä vain. Mikä miellytti eniten naista, joka ei korkkareita käytä, kuin pakon edessä. Korkkarit siltikin miellytti ja Guccin iski silmään, sillä että ne huokuu värien kautta Guccin tyyliä ja käyvät aika moneenkin asuun.

  Mukavaa perjantaita Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että lempivärisi on punainen Tiia :) Moni nimittäin jostain kumman syystä inhoaa punaista vaikka se on elämän ja intohimonkin väri. Guccit ovat kyllä minusta aikas mageet ja toki monet muutkin.
   Hauskaa perjantai iltaa Tiia!

   Poista
 2. Mä jotenkin tykästyin noihin ihan ekoihin kenkiin, todella erikoiset, mutta kauniit.
  Minäkin aina ihailen korkokenkiä, vaikka en niillä osaakaan kävellä :)
  Ihanaa uutta vuotta sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siis vähän höyheniin kallistuva Outi :) Minustakin ne ovat hauskat - vähän sellaiset hupsuttelu tai kabaree kengät. Nuo höyhenet varmaan kutittaisivat kivasti paljaita nilkkoja. Meidän täytyy joskus pitää sulle korkkarikoulu.
   Hyvää viikonloppua ja uuden vuoden juhlintaa!

   Poista
 3. Prada feather-trimmed'it ovat suorastaan huikeat. En tiedä tulisiko koskaan mitään sellaista tilaisuutta mihin ne voisi jalkaansa laittaa... mutta ah! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Tinsku! Just sun näköiset ja voisihan ne laittaa vaikka kotona vitriini jos ei jalkaansa. Ovat aikas namut!

   Poista