joulukuuta 02, 2017

Design District Helsinki - joululahjavinkkejä kivijalkakaupoista

Out of the Dark / Liike

Hyvää joulukuuta vaan kaikille! Olen pyhästi julistanut täällä blogissa, että ennen vuoden viimeistä kuukautta ei jouluun liittyviä postauksia tule. Ja mielestäni olen aika hyvin pysynyt tässä pyhässä päätöksessäni. Nyt kun kuukausi on virallisesti vaihtunut ajattelin vinkata Design District Helsingin kivijalkakaupoista, joista voi hankkia myös joululahjoja jouluksi.

Design District Helsinki on luovien tekijöiden keskittymä ihan Helsingin ytimessä: Punavuori-Kaartinkaupunki-Kamppi-Ullanlinna akselilla. Jo vuonna 2005 perustettu keskittymä on kerännyt yhteen isojen tekijöiden (Artek, Designmuseo, Marimekko) lisäksi ison joukon luovien palveluiden tuottajia. Mukana on designputiikkien ja gallerioiden rinnalla verkosto kokonaisvaltaisella muotoilullaan erottuvia ravintoloita, kahviloita ja hotelleita sekä kasvava luovien palveluiden tuottajien joukko.

Liike, Fredrikinkatu 24

Liikkeessä mallistot seuraavilta suomalaisilta suunnittelijoilta: Lille Clothing, Frenn, Jaana Haaksiluoto, Dusty, Marita Huurinainen, Tikit ja Vainio.Seitsonen. Itse olen kuolannut jo pitkään noita Marita Huurinaisen yhdestä puukappaleesta taivutettuja puukenkiä, jotka saivat Ornamon muotoilupalkinnon 2009. Ihan huikeat! 
Paja, Eerikinkatu 18

Paja on sympaattinen kolmen korumuotoilijan kollektiivi Eerikinkadulla. Itse liike on sisustukseltaan jo hauskan sympaattinen. Lattialla värikkäitä räsymattoja ja takaseinällä valtava vanha kassakaappi. Takahuoneessa Tiia, Elli ja Anne myös valmistavat korujaan. Tytöt tekevät koruja "sydämen palosta ja ylpeinä
käsityöläisyydestään".

Out of The Dark, Eerikinkatu 3

Out of The Dark, konseptimyymälä on jo visuaalisesti äärimmäisen mielenkiintoinen paikka. Pelkästään jo sisääntulo myymälään on mielestäni ihan huikean kaunis! "Out of The Dark on intohimo designiin ja sen taustalla oleviin tarinoihin." Liike on perustettu jo vuonna 2005 ja joka kerta siellä käydessäni minulle tulee hyvä mieli. Hauskoja, laadukkaita ja yllätyksellisiä esineitä. Tuotemerkit: Architectmade, Casamani, Ekobo, Fatboy, Fullspot, Jieldé, Normann Copenhage, OX Denmarq, Plumen ja Seletti. Jos bongaat tuolta kuvista pienen puisen koiran niin voin vinkata, että sen kaveri muutti meille :)

Sauso, Eerikinkatu 1

Sauson laadukkaiden, kotimaisten nahkakäsineiden oma ihana kivijalkakauppa löytyy myös Eerikinkadulta. Liikkeessä on ihana uusi ja trendikäs ilme. Käsivalmistajana Sausolla on pitkät perinteet jo vuodesta 1929. Käsineitä löytyy huikeissa väreissä ja malleja sekä naisille että miehille.Artek, Keskuskatu 1b

Artekin lippulaivamyymälä Keskuskadulla on itsessään jo nähtävyys. Paljon nähtävää kahdessa kerroksessa ja designklassikoiden lisäksi paljon uuttakin. Myymälästä löytyy Stool Customization Workshop, josta jokainen voi poimia 60 -jakkaraan omat mielensä osat. Täällä voisi siis tuunata oman jakkaran lahjaksi. Toisen kerroksen Kirjakioski tarjoaa visuaalisesti ja sisällölusesti kiinnostavan otoksen niin kirjoja kuin lehtiäkin.Kaikki postauksen kuvat on otettu 5.10. Design District -illan aikana. Kierroksen järjesti Design District Helsingin ex-toiminnanjohtaja Minna Särelä. Upea kierros ja onnea Minnalle uusiin haasteisiin työelämässä. Kiitos myös muille osallistujille. 

Jos Design District Helsinki ja sen jäsenliikkeet eivät vielä ole tuttuja niin lisää infoa löytyy netistä mm. iltashoppailumahdollisuuksista ja erilaisista tapahtumista alueella. Erilaisia joululahjoja ihan varmasti löytyy kivijalkakaupoista ja elämyksiä myös!

19 kommenttia:

 1. Keskustassa on paljon mielenkiintoisia kivijalkaliikkeitä, hakkaavat yksilöllisellä valikoimalla ostoskeskukset. Mutta missä ovat Design Laakso & Sundman ja Villisilkki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että palvelu hyvää pienissä kivijalkaliikkeissä. Tämä Design iltakävely ei tällä kertaa ulottunut Design Laakso & Sundmaniin eikä Villisilkkiin. Tuttuja liikkeitä nekin ja erittäin hyviä joululahjojen ostopaikkoja🙂

   Poista
 2. Upeita juttuja. On tullut aika vähän nyt pyörittyä keskustassa...Ehkä olisi syytä hiukan käydä sielläkin välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Design District Helsinki on Pohjoismaiden ensimmäinen ja laajasti kansainvälisesti noteerattu muotoilualan keskittymä, josta on otettu mallia Arabiemiraateissa asti :) Hyvä me suomalaiset :) Minusta on hyvä tukea kivijalkakauppoja eikä käydä vain liikekeskuksissa kaupunkien ulkopuolella.

   Poista
 3. Tuo hiirilamppu on magee. Voisi sopia mulle yhden kaapin päälle. Tiiätkö kenen se on? Mustana olis vielä mageempi. Entäs sen hinta?
  Mimi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimi kommentistasi :)
   Hiirivalaisin on Seletti Mouse Lamp Stand ja tässä linkki siihen
   http://shop.oot-drk.com/product/792/seletti-mouse-lamp-standing
   Taitaa olla niin, että hiirtä on vain valkoisena - apinaa näyttäisi olevan myös mustana.
   Nettikaupassa taitaa olla menossa "cyber week" eli -20% jotain tuotteita. '
   Kannattaa tutkia sieltä. Hiirivalaisin on 69€.

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia ja lahjaideoita. Kyllä voisin noissa paikoissa kierrellä ja aina kannattaa ostaa ja suosia kotimaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku :) Kyllä kivijalkakauppa kannattaa tukea ja totta kai myös suomalaisuutta.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Tosi kiva kooste upeista kivijalkaputiikeista. Nuo korut tietty kiinnostivat heti, samoin kuin Artekin lamput.
  Mukavaa lauantai-iltaa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ihanuus :) Koruthan kiinnoastavat aina koruharakoita kuten myös minua.
   Artekin lampusta olen haaveillut myös. Out of The Darkissa kuolasin myös koiran lisäksi paria muuta juttua.
   Hyvää lauantai iltaa!

   Poista
 6. Olipa mielenkiintoinen postaus! Minun pitäisi ehdottomasti suosia enemmän pieniä putikkeja! Olen vieläkin ärsyyntynyt huonosta palvelusta, jota sain tällä viikolla Prismassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) Tulee ikävä fiilis huonosta palvelusta. Itsekin toissa päivänä juoksin yhdessä isossa kauppakeskuksessa sinne tänne ja etsien tiettyä tuotetta. Tuntui siltä kun ketään ei olisi kiinnostanut auttaa minua. Onneksi lopulta löysin!

   Poista
 7. Kyllä kannattaa piipahtaa sisälle :) Kivoja ja erilaisia tuotteita kuin kauppakeskuksissa. Palvelu myös henkilökohtaisempaa kun tilat pienempiä ja asiakaspalvelussa enemmän aikaa asiakkaalle. Suosittelen :)

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus :) Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara :) Sunnuntai meni siivillä Loviisan Wanhan Ajan Joulukodeissa. Sää ei ehkä parhain kun satoi mutta onneksi voi pukeutua lämpimästi ja ottaa sateenvarjon mukaan.
   Kivaa sunnuntai iltaa!

   Poista
 9. Onpa tosi kauniita ja uniikkeja tuotteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Erilaisia, uniikkeja ja suurin osa vielä suomalaisia.

   Poista
 10. Kivoja juttuja. Täytynee lähteä täältä Helsingin perukoilta ihan ytimeen asti kiertelemään putiikkeja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Kyllä keskustan kivijalkakaupoissa on vaikka mitä :)

   Poista