joulukuuta 16, 2017

Joulukalenterin luukut 9 - 16


Maisan ja Mikin joulukalenterin seuraavat luukut ovat avautuneet ja lupailin teille laittaa aina tänne blogin puolelle myös päivitystä tähän joulukalenteriin, joka siis alunperin on alkanut ilmestyä henkilökohtaisella Facebook-sivullani. Maisan ja Mikin joulukalenteri on 7. pikku puuhasteluni :)

9.12.2017

Maisa ja Mikki ovat askarrelleet vähän joulujuttuja tänään. He hakivat lähimetsästä pikkuisen sammalta maanomistajan luvalla totta kai. Kynttilälyhtyyn sitten puhdistettu sammal, pieniä puisia kärpässieniä ja pähkinöitä. Kynttilä vielä palamaan niin peuralle tuli sinne oikein jouluisa lepopaikka. Jouluna on kiva puuhastella ja tehdä kotiin joulujuttuja, tuumivat hiirisisarukset.


10.12.2017

Nyt on Maisalla ja Mikillä ihmettelemistä! Kotiin on ihmestynyt lattian rajaan pieni ovi, jonka edessä on portaat ja vieressä myös punainen postilaatikkko. "Mikä ihme tämä mahtaa olla?", kysyvät hiiret yhteen ääneen. "Tämä on tonttuovi, josta tontut puhjahtavat tarkkailemaan näin joulun alla ovatko lapset olleet kilttejä" kertoo Äiti Hiiri.


11.12.2017

Tänään Maisalla ja Mikillä on ollut kiireinen päivä. He ovat askarrelleet kymmenittäin joulukortteja sukulaisille ja ystäville. Sitten yhdessä Äiti Hiiren kanssa kirjoitettiin kortteihin osoitteet ja joulutoivotus. "Me voimme viedä punaisen joulukorttipussin huomenna postilaatikkoon," ilmoittavat hiirisisarukset innnoissaan kun urakka on vihdoin ohi.12.12.2017

Tänään Maisa ja Mikki ovat tutustuneet jouluisiin mausteisiin. Neilikka, tähtianis,kaneli, inkivääri, pomeranssi ja kardemumma kuuluvat jouluun. Neilikoilla voi koristella sitrushedelmiä. Piparkakuista löytyy inkivääriä, pomeranssia, jauhettu neilikkaa. Tähtianis maustaa joulun kuumia juomia. Kardemumma kuuluu maustekakkuihin. Jännää, tuumivat hiirisisarukset ja popsivat pähkinöitä, jotka nekin rusinoiden lisäksi ovat jouluisia makupaloja.


13.12.2017

Tänään on ollut jännä päivä! Maisa ja Mikki pääsivät illalla katsomaan Senaatintorille kun Lucia-neito kruunattiin ja hän kiersi Lucia-kulkueessa kaupungilla. Maisan ja Mikin mielestä Lucia-neito oli niin kaunis valkoisessa puvussaan, jota koristi punainen vyö. Ja totta kai Lucialla oli kynttiläkruunu päässä kun hän tuo valoa tähän pimeää aikaan.


14.12.2017

Tänään on hiirisisarusten kotiin ilmestynyt uusi joulukukka. Äiti Hiiri kutsuu sitä jouluruusuksi eli Helleborus latinaksi. Maisa ja Mikki ottavat heti innoissaan kastelukannut esille antaakseen jouluruusulle vettä. "Jouluruusu pitää tasaisen kosteasta mullasta. Liika märkyys mädättää juuret ja varsien tyvet." muistuttaa Äiti Hiiri sisaruksia.


15.12.2017

"Kulkuset, kulkuset riemuin helkkäilee. Talven valkohiutaleet ne kilvan leijailee." laulavat Maisa ja Mikki iloisesti yhdessä Taika tytön sekä Topi tontun kanssa. Hiirisisarukset ovat keränneet ystäväjoukon kuoroksi ja ennen joulua he käyvät laulamassa ja viemässä joulun ilosanomaan läheiseen vanhusten palvelutaloon. Mummoja ja pappoja hymyilyttää "Rekehen, rekehen nouse matkaamaan! Lumi alla jalasten se laulaa lauluaan."


16.12.2017

Tänään Maisa ja Mikki ovat joulukyläilemässä Ada kummitätinsä luona. Ada kummilla on paljon pieniä suloisia koiria, joiden kanssa hiirisisarukset ovat leikkineet koko päivän. "Kohta lähdetään kaikki ulos mutta ensin juodaan vähän teetä" sanoo Ada kummitäti topakasti. Maisaa ja Mikkiä naurattaa:


4 kommenttia:

 1. Kiva joulukalenteri�� Oletko itse tehnyt tuon tonttuoven vai ostanut? Meidän piti tehdä kotona jäätelötikuista ovi mutta,sitten iski flunssa.
  Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tonttuovi on ostettu Lohjan menneen ajan joulumarkkinoilta. Muistaakseni tonttuovet olivat tekijältä Mustiosta mutta ihan varmasti olivat kotimaisia. Kurjaa jos ette saaneet tonttuovea ja toivottavasti flunssa on jo hellittänyt.

   Poista
 2. Ihanat hiirisisarukset ja suloista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) lapset ovat terveitä leikkiessään ja niin myös me vähän aikuisemmat.

   Poista