syyskuuta 26, 2017

Habitaren helmiä ja vastuullisuutta

Gyllstad

Palataanpa vielä kerran Habitareen ja sellaisiin messuhelmiin, jotka haluan ehdottomasti esitellä täällä blogin puolella. Olen halunnut koota tähän postaukseen vähän erilaisia juttuja, jotka kaikki eivät ole valtavirtaa sisustuksessa mutta minä pidin niistä ja nousivat hyvin esille massasta. Tuotteet voivat olla uusia meidän markkinoilla tai ne on tuotettu vastuullisesti kehitysmaissa tai tuotteet ovat jo toisella kierroksella tuunattuna. 

Gyllstad on ruotsalainen luomupuuvilla tuotemerkki. Tekstiili- ja vaatesuunnittelija Ulrika Gyllstad perusti oman merkin 2006. Gyllstadin printit painetaan Ruotsissa ympäristöystävällisin menetelmin. Vuoden 2017 alusta lähtien myös sertifioitujen luomupuuvillasta valmistettujen pohjakankaiden kutominen alkoi Ruotsissa. Tästä linkistä löytyy tuotteiden jälleenmyyjistä tarkemmin. Valikoimissa koristetyynyjä, meikkipusseja, tabletteja, muistikirjoja ja metrikangasta. Pohjoismaalainen design, jossa mukana jotain japanilaisuutta minun mielestäni.

Gyllstad

Habitare messuilla Design helps! shop -osasto oli eleettömän kaunis. Tällä eettisellä alueella esiteltiin yrityksiä ja tuotteita, joiden taustalla toimivat kestävän kehityksen periaatteet ja halu tehdä maailmasta parempi - yksi tuote ja ostopäätös kerrallaan. Alueen oli kuratoinnut suomalainen Tikau. Alueelta löytyivät Tikau, Sera Helsinki, Mifuko, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, The Organic Company, Weranna's, Village Home ja Iris Hantverk.

Tikau

Tikaun tuotteet  suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan käsin Intian kehittymättömissä maaseutukylissä, mahdollistaen näin paikallisten ihmisten työllistäminen omalla kotiseudullaan. Tuotteet ovat eleettömän kauniita ja pidin monista!

Mifuko on kahden suomalaisen suunnittelijan Minnan ja Marin vuonna 2009 perustama yritys, jossa yhdistyy suomalainen suunnittelu ja kenialainen käsityö. Sana mifuko on swahilia ja tarkoittaa taskua. Tällä hetkellä jo yli 600 kenialaista ansaitsee lisätienestiä taskuihinsa punomalla Kiondo-koreja. Mifukon tuotteita myydään yli 30 maahan ja korin mukana tulee aina tekijän tarina ostajalle.

Tikau

Iris Hantverkin tarina alkoi jo 1800-luvun lopussa Tukholmassa kun pieni harjasitomo aloitti toimintansa. Kuten yli sata vuotta sitten niin myös nykyäänkin kaikki tuotteet ovat näkövammaisten valmistamia Ruotsissa ja Virossa. Tuotteet ovat pääosin luonnonmateriaalia ja niiden design on huippusuunnittelijoiden tekemää. Käytännöllisen tyylikkäitä käyttöesineitä.

Iris Hantverk

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus planB osaston tuotteet olivat siis kierrätettyjä ja hauskoja. "always_in_trashion!" on leikittelyä trashion-hengessä. Lentolaukku on muuttunut rahiksi ja vanhan piirongin laatikostot on päällystetty värikkäillä aikakauslehtien kansisivuilla. Jokainen tuote on uniikki ja tekijänsä näköinen. Olen kirjoittanut aiheesta kerran aiemmin ja tästä pääset siihen jos kiinnostaa. Toisen romu voi siis olla toisen aarre vähän tuunattuna!

PlanB "always_in_trashion!"

Sera Helsinki


Sera Helsinki on syntynyt rakkaudesta käsitöihin ja designiin. Anna ja Hanna ovat yrityksen takana. Tuotteet valmistetaan Etiopiassa työllistäen naisia ja vammaisia. Yritys on perustettu 2016 ja sen tarinan voit lukea tästä. Toimittajien Tusina antoi Kunniamaininnan Seran villamatolle, jossa yhdistyy suomalainen suunnittelu ja satoja vuosia vanha etiopialainen käsityöperinne. 

Skanno, Perch-valaisin MOOI, suunnittelija Umut Yamac

Käyttöesineiden ei aina tarvitse olla vakavia vaan niissä voi olla ripaus huumoria kuten tässä äärimmäisen hauskassa lintuvalaisimessa. Malleja on monia ja tästä voit kurkkia lisää.


Habitaressa oli käsittämättömän kauniita viherkasvisommitelmia eri osastoilla. Tämä löytyi Ikean osastolta ja Signals -alueella oli myös vehreän vihreitä asetelmia. Koristekaalit tekivät näistä entistä kauniimpia. Allaoleva kuva puolestaan täytti yhden Signals alueen huoneen kiertäen seinänviertä. Ihan huikeita jo pelkästään rehevyytensä ja vihreän värinsäkin takia!
Kaikissa blogeissa ja tiedotusvälineissä on niin paljon hehkuteltu japanilaista lifestyleketju Mujia, että minä tyydyn nyt vain lisäämään siitä pari kuvaa. Eleettömän tyylikkäitä brändäämättömiä laatutuotteita jäädään nyt vain odottelemaan Suomeenkin.... Osasto on oli itsessään äärimmäisen tyylikäs!


Mukavaa tiistaita ja aurinkoa!

16 kommenttia:

 1. Paljon olisi näissä ollut myös minua kiinnostavia juttuja. Koreja ei esim. koskaan voi olla liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Outi kun olisit sittenkin tullut Habitareen! No, ensi vuonna sitten ja uusia tuulia katselemaan. Olen kanssasi samaa mieltä ettei koreja voi koskaan olla liikaa. Viime viikolla yritin ostaa Fidasta yhtä somistekoria :D

   Poista
 2. Mujilla kävin pyörähtämässä Pariisissa, mutta en tällä kertaa ostanut mitään.

  Mielenkiintoista, että GOTS-sertifioitua puuvillaa kudotaan Ruotsissa, kovin monta GOTS-kutojaa ei ole vielä edes koko Euroopassa. Vaatimukset sertifikaattiin kattavat paljon laajemman alueen kuin luomuserti.

  Noista vihertävistä sävyisistä kukka-asetelmista olen aina pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ostanut Mujilta mitään kun en yksinkertaisesti jaksanut jonottaa. Vähän jäi pari juttua harmittamaan kun jonottaminen ei vain napannut.

   Näin heidän nettisivuillaan todella luki tuosta GOTS-serfioidusta puuvillan kutomisesta Ruotsissa. Uskoisin, että pitää myös paikkaansa.

   Vihreät asetelmat ovat kivoja. Tänään iltalenkiltä tuli napsittu mukaan värikkäit syksyisiä oksia marjoineen.

   Poista
 3. Piirongin laatikostot vanhoilla lehdillä, ihana! <3 Kivaa viikkoa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin ihania! Olen miettinyt yhden oman piirongin tuunaamista vanhoilla nuoteilla, joita ostin kerran kirppikseltä...
   Samoin kivaa viikkoa Tiia :)

   Poista
 4. Habitare-messupoimintoja on ollut mukava lukea. Kiitos kun herätit muiston Klaus Haapaniemen suunnittelemasta Bombroo-matosta, joka on myynnissö Tikaulla.. Ehkä joku vuosi pääsen tuonne. Kiitos viihtyisästä esittelystä!


  En ole aikaisemmin blogissasi käynyt, mun blogi löytyy täältä: http://belleepoquewedding.blogspot.fi


  Mui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teresa kommentistasi :) Bombroo-matto oli äärimmäisen kaunis. Ehkä ensi vuonna ehdit vierailla Habitaressa. Messut ovat muuttuneet vuosi vuodelta vain paremmiksi. Ja kiva kun piipahdit blogissani :)

   Poista
 5. Voi hitsi - kyllä näitä kuvia katsellessa harmittaa, etten Habitareen ehtinyt! Onneksi ne helmet löytyvät täältä blogeistakin, kiitos!
  Ihania syyspäiviä, Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Lady❤ Aina ei vain ehdi kaikkialle. Ehkä tapaamme I love me tapahtumassa. Väriä ja iloa syyspäiviin!

   Poista
 6. Hyviä helmiä olet nostanut esiin. Messuilla oli kiva käydä, mutta klassisempana sisustajana täytyy sanoa, että skandinavisuuden ja japanilaisen minimalistisuuden kirjo jätti minut hieman kylmäksi. Toki löysin messuilta omat suosikkini, mutta olisin toivonut myös vähän enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni kommentistasi :) Messuilla oli myös värikkyyttä skandinaavisuuden rinnalla. Tein siitä ihan oman postauksenkin. http://styleheaven-marjorie.blogspot.se/2017/09/habitaren-variloistoa-syksyiset.html
   Toiseen postaukseen keräsin sitten erikseen vaaleuden ja viileyden.

   Kiva, että kuitenkin löysit messuilta myös omat suosikkisi.

   Poista
 7. Olipas ihana esittely minulle täysin vieraista tuotemerkeistä! :) Todella ihania juttuja ollut; heräsi kummasti kiinnostus koko messuja kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina kommentistasi :) Gyllstad oli minullekin ihan uusi mutta mukava tuttavuus. Nuo mustavalkoiset kassit jäivät kummittelemaan mieleen. Ensi vuonna sitten Habitareen ;)

   Poista
 8. Niin paljon kaunista ja mielenkiintoista olisi Habitaressa ollut! Harmi, etten päässyt käymään. Ehkä ensi vuonna sitten! Muji on mullekin tuttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minea Muru kommentistasi :) Habitare on kehittynyt ihan valtavasti parin viime vuoden aikana joten suosittelen lämmöllä. Muji on eleettömän kaunista!

   Poista