syyskuuta 17, 2017

Habitare - vaaleutta, viileyttä ja skandinaavisuutta

Johanna Gullichsen


Jos edellinen Habitare messupostaus räjähteli värejä niin nyt keskitytään sitten meille niin tuttuun skandinaaviseen vaaleuteen ja viileyteen. Habitaresta löytyi toki siis myös tätä maltillisempaa värien käyttöä jos joku pelästyi edellisen postaukseni perusteella. 

Sisustustekstiilien puolelta haluan nostaa esille sekä Johanna Gullichsenin että Lapuan Kankurit. Molemmat osastot ovat pieniä mutta eleettömän kauniita. Johannan Normandie-mallisto viettää 20v juhlavuottaan - onnittelut! Normandie kangas on ryhdikäs, kaksipuoleinen puuvillakangas, joka soveltuu kaikkeen sisustamiseen - uniikeista verhoiluprojekteista kodin irtotekstiileihin. 

Lapuan Kankureilla on takanaan myös vahva ammattitaito, materiaalituntemus, huippusuunnittelijat, uusin kudontatekniikka, tuoteinnovaatiot sekä vastuullinen asenne ympäristöön ja ihmisiin. Pyyheliinat tuntuivat käteen todella pehmeiltä ja väritys kaunista. 

Lapuan Kankurit 

Asun lehden osasto


Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Suomalaisen Työn Liitto on mukana Habitaressa näyttävällä kokonaisuudella KOTI2017, jossa kodin sisustuksen inspiraation lähde on suomalainen luonto. Kokonaisuuden on suunnittelut Vuoden designtoimistoksi valittu Pentagon Design - onnittelut! Osasto jakautui erilaisiin jänniin teema-alueisiin: Metsä, Meri, Hanki, Niitty, Kaamos ja Tori. Hyviä kontrasteja, erilaisia materiaaleja, värejä ja tunnelmaa. Osastolla mukana olevilla yrityksellä on Design from Finland- ja/tai Avainlippu-merkki. Pentikin kupeista oli tehty hauska installaatio ja tuohon Luhdan keinuun olisi ollut kivat istahtaa hektisen messupäivän keskellä hetkeksi...

Pentik, KOTI 2017 

Luhta, KOTI 2017


Asun-lehden osasto oli tyylikkään kaunis. Taisin itse käydä siellä  messujen aikana peräti kolme kertaa kun aina piti palata takaisin fiilistelemän. Suunnittelijana Ulla Koskinen on ammattitaitoisen lyömätön. Harmoniaa, eleettömyyttä, klassikkohuonekaluja ja taidetta. Äärimmäisen toimiva kokonaisuus ja ilokseni huomasin, että Teemu Järven uusi havukuvioinen Shinrin-yoku -villahuopa oli täällä myös jo esillä. 

Asun lehden osasto


Plusliving, Tapio Anttila Collection ja HOISKO ovat yhdessä toteuttaneet #kimppakämppä projektin. En yhtään ihmettele, että Sisustustoimittajat ry palkitsi tämän osaston. Tässä talossa on puuta, vaaleutta, skandinaavisuutta ja designiä  yhdessä. Arkkitehtuurista on vastannut Plusarkkitehdit ja talon rakenteet ovat kotimaistia, hengittäviä ja ekologia - ihan huippua! Tapio Anttilan sisustus ja kalusteet tukevat "kämpän" olemusta. Ei yhtään liian puinen minusta vaan viehättävän kotoinen!

#kimppakämppä

Hobby Hall


Haluan ehdottomasti nostaa esille myös Lokalin ja Hanni Koroman osaston. Sisustusarkkitehti Hanni Koroma viettää 20v juhlavuottaan ja hän on suunnitellut uuden Avata-kaapin. Kaappi avautuu neljään suuntaan ja periaatteessa sen sisälle pitäisi mahtua yhden ihmisen tarvitsemat vaatteet. Kaapin ympärillä kuhisi koko ajan joten yhtään kunnollista kuvaa en siitä saanut. Tästä voit kurkata miltä kaappi näyttää! Jos kaikki ei mahdu kaappiin ei sitten vaan konmarittamaan lisää...

Hanni Koroma Design

Anno


Sydämessäni läikähti ilo kun näin Annon osaston. Pelko siitä, että Anno katoasi kokoaan Kodin Ykkösen ja Anttilan häviämisen myötä oli siis turhaa. Olihan tästä jo huhuttu mutta nyt se olisi sitten vihdoin totta. Annon osastolla vallitsi kaunis harmonia. Korkeat katosta roikkuvat palmikoille punotut pellavat olivat superkauniit ja ne toimivat messuilla myös hyvänä maamerkkinä. Yhdet treffit tutun kanssa ehdittiinkin tehdä "palmikkojen alle" :) Tämä osasto niitti mainetta ja kunniaa myös yhtenä messujen parhaista kokonaisuuksista Sisustustoimittajat ry:n äänestyksessä. 

Anno

Asun lehden osasto


Matrin osasto oli taas eleettömän kaunis kuten viime vuonnakin Habitaressa. Ei Matri turhaan julista kotisivuilla "Kaikki hyvä vuoteeseen" sillä tällä osastolla oli juuri tuota. Sängynpäädyt, helmalakanat, sijauspatjat ja uusi Lempi-sarja. Uutuussarjassa yhdistellään saarnia ja rottinkia. KOKO3 on suunnitellut kalustesarjan, joka sisältää yöpöydän, monikäyttöisen päätypenkin ja rottinkisen päädyn. Massiivisaarni kalusteet valmistetaan Suomessa. Kauniin käytännöllisiä!

Matri

Matri

#kimppakämppä

Asun lehden osasto

Hobby Hallin osasto yllätti minut myös myös positiivisesti. Kauniita tekstiileitä kotiin paljon! Jos Ikean messuosastolla oli värikylläisyyttä löysin sitten messujen pääsisäänkäynnin yhteydestä ihanan levollisen ja perusskandinaavisen vaalean sisustuksen :)

Hobby Hall

Ikea


Timberwise


Habitaren yhteydessä on Sisustustoimittajan ry valinnut jo vuodesta 1999 saakka Toimittajien Tusinan eli kuluneen vuoden 12 kiinnostavinta kotimasta tuotantoon otettua sisustuksen uutuustuotetta. Tänä vuonna mukaan mukaan pääsi Timberwisen mielenkiintoinen K2 Design Parquet by Harri Koskinen - Kolmio. Uudenlainen tapa tehdä parkettia kolmionmallisista kappaleista. Näytti erittäin mielenkiintoiselta lattialla. Hyvä lisä perinteisesn kalanruoto- ja chevronladonnan lisäksi lattioihin. Tätä parkettia näkyi myös värjättynä Signals-alueella.

Löysitkö vaaleasta skandinaavisuudesta omia suosikkeja?
Itseäni ilahdutti erityisesti Annon näyttävä paluu ja Annon osasto oli yksi messujen onnistuneimmista. Äärimmäisen harmoninen kokonaisuus ja upeita tuotteita!

Mukavaa sunnuntaita ♥14 kommenttia:

 1. Vaaleus iskeekuten väritkin! Niiden yhdistely onkin parasta. Kiva, kun näin taas uusia kuvakulmia ja osastoja, joille en itse ehtinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleus iskee minuun ja ennen kaikkea sen yhdistely väreillä.
   Kiitos Kati ihanuus kauniista sanoistasi ♥
   Se on kyllä jännä katsoa miten eri tavalla kaksi ihmistä ottaa kuvan jostain samasta kohteesta. Samoin kuin se katsovatko he edes osastolla samoja asioita...

   Poista
 2. Ooh, kyllä nyt kuvissa sielu lepää. Anno näyttää kivalta ja niin moni muukin pehmeän kutsuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko ♥ Habitare oli erittäin onnistunut tänä vuonna ja hyviä kuvauskohteita oli paljon. Usko pois, että kuvasin myös paljon...
   Annoa oli ihan namu!

   Poista
 3. Kyllä vain Annon osasto kolahti, ihana! :) Paljon oli katseltavaa ja mielenkiintoisia juttuja muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun Anno lopetti Anttilan ja Kodin Ykkösen konkurssin myötä olin tosi onneton. Nyt puolestani erittäin onnellinen. Kaikkea kivaa ja vielä enemmän mitä uskalsin odottaa.
   Kivaa alkavaa viikkoa Outi :)

   Poista
 4. Annon takaisin tulemisesta olen onnellinen. Se on niin ihana brändi.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin sinunkin olevan Anno fani :)
   Kivaa iltaa myös Outi ihanuus ♥

   Poista
 5. En ehtinyt mennä Habitare messuille lapsen rippijuhlan vuoksi. Kiitos kun näin edes mitä siellä oli tarjolla. Kauniita kuvia olet ottanut.
  Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia :) Ihan ymmärrettävää, että rippijuhla menee messuilu edelle.
   Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

   Poista
 6. KOKO3 oli koonnut näyttelyn suomalaisesta designista Habitaren käytävätiloille. Odotan mielenkiinnolla, milloin joku rohkenee puhua/esitellä suomalaista muotoilua ilman Alvar Aallon suunnittelemaa 'jakkara 60' -tuotetta. Olemmekohan vähän juuttuneet historiaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KOKO3:n näyttely oli mielenkiintoisen värikäs. Ehkä Aalto jakkara on niin "pyhä" esine ettei sitä uskalleta jättää pois. Jos/kun aikaa kuluu vielä vähän enemmän niin seuraava sukupolvi jo uskaltaa jättää sen pois. Kiitos mielenkiintoisesta ja ajatuksia herättävästä kommentistasi.

   Poista
 7. On kiva katsoa värikkäitä koteja. Mutta on myönnettävä, että itse viihdyn vaaleissa väreissä ja simppelien huonekalujen kodissa. Ja tämä oli nautittava postaus. Harmonisia tuotteita esittelit. Ja Annon tulo takaisin on Yes!
  Kiitos ja hyvää viikkoa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula🙂 makuja on moneksi ja värikkyyden vastapainona vaaleita värejä. Itse pidän molemmista ja yhdistelemisestä.
   Mukavaa torstaita ❤

   Poista