elokuuta 13, 2017

Vinstage - vintage-tyylisen sisustamisen tapahtuma Tampereella


Tampereen Lielahdessa järjestetään nyt kuluvana viikonloppuna 12.-13.8. ensimmäistä kertaa VINSTAGE tapahtuma. Piipahdin eilen katsomassa miltä näyttää kodinsisustamiseen erikoistunut mutta vintagehenkisillä näyttelyasettajilla varustettu tapahtuma. VINSTAGE järjestetään Lielahden vanhan sellutehtaan entisessä Kuivaamo-tilassa, joka on uusi monikäyttöinen kulttuuritila. Hiedanrannan alueelle on tehty entisten teollisuusrakennusten seinille todella upeita graffiteja ja jotenkin tästä paikasta tuli etäisesti mieleen Tallinnan trendikäs Kalamajan alue. Hiedanranta tulee olemaan Tampereen uusi, älykäs ja kestävän tulevaisuuden kaupunginosa, jonne tullaan myös rakentamaan asuntoja ja toimistorakennuksia. Kuulostaa mielenkiintoiselta!


Jo matkalla Kuivaamolle näimme pariskunnan, joka oli tehty upean nojatuoli löydön VINSTAGEsta. Tuolia kuvattiin ahkerasti onnellisten omistajien kera elokuisessa lauantai aamupäivässä. Ja ihan varmasti tämä nojatuoli kaunokainen pääsi kotiin, jossa sitä arvostettiin ja odotettiin. Oli mukava nähdä aito löytämisen riemu nuorenparin kasvoilta "Tämä on nyt meidän!" Kirpputoreja ja antiikkitapahtumia vuosia kierrelleenä ja itsekin löytöjä tehneenä tunnistan tuo eufoorisen tunteen ja löydön huumaavan olotilan. Huikea fiilis kun "toisen romu voi olla minun aarteeni".


VINSTAGESSA oli mukana monia minulle tuttuja näytteilleasettajia mutta joukossa toki useita itselleni tuikituntemattomia. Tässä muutamia näyttelyasettajia ja kaikki löytyvät tästä. Fiskarsin Antiikkipäivillä heinäkuussa tuli jo ihailtua Antik-Helenin ja Antiikkiliike Anna-Stiinan tuotteita.

Pop up Vintage (tapahtuman järjestäjä)
Antiikkilöytö Valli & Selin
Niittyvilla
Sokru
Vintaged
Vintagehelmi
Valasinkorjaamo Pannuhuone
Unique design by Mari
Mirantik
Made by 
Putiikki Viljasalo
Vilin valinta
Antik-Helen
Antiikkiliike Anna-Stiina



Jos nälkä yllättää kiertelyn lomassa niin ei hätää. Kuivaamo tilasta löytyy hauska ruokabussi, josta kyllä näytti löytyvän vaikka mitä herkkuja. Katukeittiö Leidi on siis keittiö pyörien päällä ja se on erikoistunut loihtimaan suomalaisista raaka-aineista ruokaherkkuja, joissa on eksoottisia makuja mukana. Bistro Pannu & Huone oli puolestaan leiponut sellaisia makeita herkkuja, upeita kakkuja ja jättimarenkeja tarjolle, että omnomnom! Vähän harmitti, että olimme menossa syömään tapahtuman jälkeen ja herkuttelupuoli piti jättää nyt väliin.


Koruharakkana juutuin taas yllätys-yllätys ihailemaan myös kaikkea kimaltavaa. Vintage Gardenilla näytti olevan myös kauniita vintage vaatteita, koruja ja asusteita. Kyllä ennen on osattu tehdä taidokkaasti naisellista vaikka raaka-aineita ei aina ollut samalla tavalla tarjolla kuin nykyään.


Ryijyt ovat vallanneet jo julkiset tilat joten ehkä seuraavaksi niitä tullaan näkemään myös kotisisustuksissakin enemmän. Käsitehdyt ryijyt ovat äärimmäisen kauniita ja luonnonmateriaalista solmittuina ne todellakaan eivät ole pölyn kerääjiä ja vaikeasti puhdistettavia. Ryijy toimii sisustuselementtinä siinä missä vaikka taulu seinällä ja tämän päivän uudet ryijyt ovat ammattitaiteilijoiden suunnittelemia. Vanhat ryijyt ovat todella kauniita ja taidokasta käsityötä.


Itse juutuin pidemmäksi aikaa tähän Vintagehelmen pisteeseen, josta sitten lähtikin Marjon matkaan hopeoitu tarjoiluvati. Monet tuotteet puhuttelivat minua kuten nuo ihanat, vanhat kannelliset korit. Koreissa voi säilyttää ja samalla ne ovat kauniita. Esillä oli myös paljon taidokkaasti kirjottuja ja koristeltuja vanhoja liinavaatteita. Kyllä ennen on osattu ja oltu viitseliäitä.



Nooran Verhoomon ja Seinäruusun osastolla oli kauniita tapetteja ja verhoilukankaita niitä tarvitsevilla. Aika hauska tuo palmutapetti ja vanha nojatuoli oli saanut uuden verhoilun ylleen.


VINSTAGE tapahtumasta löytyy myös upeita vanhoja autoja sekä ihan huikea pieni, vanha asuntovaunu. Jenkkikaunottaressa kiiltää kromi ja sekä näköä että kokoa tästä menopelistä löytyy. Entäs sitten tuo pikkuruinen asuntovaunu. Kurkkasin sinne sisälle miettien mielessäni, että "onpas kodikkkaasti sisustettu mutta ovatko ihmiset olleet aiemmin paljon pienempiä" Itse en varmaan olisi edes mahtunut seisomaan siellä mutta kaunis kuin mikä! Tuli mieleen ihanat lapsuuden kesät kun kiersimme perheen kanssa ympäri Suomea ja Pohjoismaita teltan kanssa. Myöhemmin tosin siirryttiin sitten teltasta mökkeihin mutta upeita ja rakkaita muistoja noilta ajoilta


VINSTAGE tapahtumassa on totta kai myös tapahtumalava, jossa eilen oli mm. Valaisinkorjaamo Pannuhuone puhumassa "Asiaa valosta - vanhojen valaisimien kunnostus" haastattelijana Anne Korkala. Sunnuntain ohjelmassa mm. näyttelyasettajat kertovat vinkkejä mitä kannattaa kunnostaa.



Hiedanrannan alueelta ihan tuosta Kuivaamon läheltä Paja-rakennuksesta löytyy myös mielenkiintoinen Katzstudio, jossa puhalletaan lasia. Amerikkalainen Dylan Katz vaimonsa Gretan kanssa näyttää miten Little Dragon lasiuunin avulla ja taidolla saadaan aikaan upeita lasipalloja ja maljakoita. Kannattaa käydä kurkistamassa ja vaikka täällä tuleekin vähän kuuma on se sen arvoista.



Ja edelleen kannattaa myös silmäillä näitä todella isoja ja taidokkaita graffiteja - ihan huikeita!


Lielahden uusrenesanssityylinen ja punatiilinen kartanorakennus löytyy myös Hiedanrannan alueelta. Kartanossa on pieni kahvila ja terassikin, josta näkymä Näsijärvellä. Viikon kuluttua lauantaina 19.8. klo 11 alkaen täällä vietetään Hiedanrannan Puutarha-juhlia, joihin on vapaa pääsy. Luvassa sirkusta, katuruokaa, taidetta, lastenkulttuuria, musiikkia ja historiaa. Myös itse kartanoon pääsee silloin tutustumaan. Lielahden kartanoa ovat isännöinneet Finlaysonin perustaneet Nottbeckit.



Hauskaa päivää kaikille ja toivottavasti eilinen myrsky ei pahemmin koetellut kotejanne. Meiltä olivat sähköt poissa useita tunteja ja automatka kaupasta siinä myrskyssä oli melkoinen kokemus. Vettä tuli niin paljon ettei autosta nähnyt mitään ulos ja nopeus oli pakko pudottaa 20km/h kun samalla vielä tuuli myrskylukemissa. Takapenkillä uikutti vielä ukkosta pelkäävä koira yrittäen päästä ulos kuljetushäkistään. Aikamoinen elämys!

Jos sunnuntai päivältä puuttuu vielä ohjelmaa niin tässä hyvä vinkki! Mukavaa sunnuntaita 

10 kommenttia:

  1. Siis ihan mahtava tapahtuma. Kyllä tuolta heti pisti silmään muutana juttu, jotka sopisivat meidänkin kotiin.
    Ihanaa sunnuntaita Marjo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Outi kun olisit ollut mukana. Kaikkea kivaa ja aika kului siivillä tuolla kierrellessä.
      Mukavaa sunnuntaita Outi ❤️

      Poista
  2. Kaikkea jännää olet bongaillut.

    Ryijyt taitavat tehdä tuloaan, mm. coolissa Levainissa on hienosti sisutuksen muihin väreihin sopiva iso ryijy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä oli voinut lähteä paljon muutakin mukaan mutta jäi ehkä liikaa harkitsemaan eilen :)

      Ryijyjä ei jossain vaiheessa arvostettu yhtään ja niitä kipattiin vain kirppareille mutta ihan varmasti niitä käytetään nyt jo niin paljon, että ovat saaneet jalansijaa sisustuksessa mikä on hyvä juttu.

      Poista
  3. Jälleen kerran kaikkea ihanaa ja tuollaiset vanhat kirjaimet olisi tosi kivoja sisustuselementtejä kotiin. Ihastuin kyllä lasipalloihinkin. Mukavaa uutta viikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Tiia tämä olisi niin ollut sun tapahtuma :) Jos nuo kirjaimet olisivat olleet muuta väriä kuin punaista niin arvaa vain olisinko ostanut... :D Aurinkoa viikkoosi Tiia!

      Poista
  4. Kiitos ihanasta juttutuokiosta ja jutusta Marjo! Laitan jutun jakoon <3 Jatkoa Vinstagelle on luvassa... -Jaana-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana upeasti järjestetystä tapahtumasta. Ja juttutuokiosta myös :) Kiitos jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa Vinstagea. Aurinkoista elokuuta!

      Poista
  5. Kivasti kirjoitettu postaus, tykkään ☺️

    VastaaPoista
  6. Kiitos ihanasta juttutuokiosta ja jutusta Marjo! Laitan jutun jakoon <3 Jatkoa Vinstagelle on luvassa... -Jaana-

    VastaaPoista