elokuuta 04, 2017

Mikkelin asuntomessut - ideoita, ajatuksia ja huomioita

Kannustalon Harmaja Saimaa

Mikkelin asuntomessut jatkuvat vielä 13.8. saakka. Teidän ihanien lukijoiden toiveesta päätin tehdä vielä yhden messukoosteen, johon on kerättynä nyt lisää omia huomioitani kuluvan vuoden messutarjonnasta. Olen poiminut sellaisia ideoita, joita voisin ehkä itse toteuttaa omassa sisustuksessani joskus. Mukana myös kiinnostavia tuotteita, jotka ainakin itselleni kolahtivat messuilla. Minulla saattaa mennä olohuoneen värimaailmakin uusiksi näiden messujen jälkeen...

Kannustalon Harmaja Saimaa

Tässä kohteessa oli äärimmäisen mielenkiintoisia ja kauniita Vire-seinäpaneeleita, joiden valmistaja on Siparila. Saarnipaneelin koko on 15x90mm ja suunnittelija on Risto-Matti Ratia. Kurkkasin valmistajan sivuille ja näitä on saatavana myös kuultavan hiekanvärisenä. Kivaa kolmiuloitteisuutta seinäpinnalle ja tuovat etäisesti mieleen jo 30-luvulta tutut sormipaneelit. Rottinkikaappi on Ikeasta.

Omatalo Ajatus

Persoonallisia Rebel Walls -tehostetapettiseiniä, joiden värit rytmittivät huoneita. Tässä kohteessa oli myös käytetty rohkeammin värejä ja aukeavat ovet oli korvattu liukuoviratkaisuilla. Aika nerokasta, että ovet liukuvat seinien sisälle sulavasti eivätkä vie näin turhaan huonetilaa. 


Hauska ajatus on yhdistää moderniin metallirunkoiseen kasvihuoneeseen vanhoja hirsiä, joista oli tehty kasvukehikkoja viljelmille. Myös pärekoreissa kasvoi yrttejä ja kasvihuone oli vielä rajattu kiviseinämään. Melko upea kokonaisuus! Kasvihuonerakennelma taisi kuulua talolle Kontio Toive.  

Kontio Toive

Eteerinen valkoisuus oli tässä sisustuksessa se villakoiran ydin. Paljon laadukkaita luonnonmateriaaleja, pehmeyttä ja kutsuvuutta. Käsitehdyt marokkolaiset matot olivat uniikkeja ja tästä talosta löytyi tyylikkyyden lisäksi luonnonläheisyyttä. Vaikka värejä rakastankin olisin viihtynyt tässä valkoisuudessa koska kaikki oli niin aidonoloista. Tuohon sormivirkattuun huopaan olisi ihana myös kääriytyä illalla. Vuoteet olivat laadukkaita Matrin valmistamia. 

Kontio Toive

Näkymä ruokailutilasta järvellä oli huikea! Tilan korkeus yhdistettynä tuohon Flosin isoon riippuvalaisimeen saivat ruokailutilan jatkumaan ja valoa tulvi sisälle. Sisustuksen vähäeleisyys ei silti kilpaillut luonnonmaisemien kanssa. Tässä kodissa oli mustaa mutta ei liikaa. Kivitasot ja käsinveistetty parketti olivat myös tyylikkäät. Upea terassi tai niitä taisi olla kaksikin.

Sievitalo Villa Kotikallio

Sievitalo Villa Kotikallio

Sievitalo Villa Kotikallio

Löysin tästä kohteesta hauskan värikkään kukkamaton. Valmistaja ei valitettavasti ole selvillä ja saattoi olla perheen aikaisempia hankintoja. Matto sai aikaan sellainen "kukkaniitty" -fiiliksen! Ja tässä teille, jotka kaipasitte väriä näille asuntomessuille :)

Saimaan Aava

Keittiössä Vitran Eames DSR valkoiset tuolit ja katossa Louis Poulsenin PH Artichoke valaisin - ajattomia klasikkotuotteita, jotka vetoavat minuun aina. Kohteessa oli myös hauska läpiluukullinen takka, joka aukesi olohuoneen ja eteisen välillä. Kohteessa oli myös käytetty lastenhuoneissa väriä. 

Älvsbytalo Uusi Aamu

Älvsbytalo Uusi Aamu

Vanhempien makuuhuoneen puinen seinäreliefi oli tehty pariskunnan hääkuvan perusteella. Seinäreliefin oli valmistanut kotimainen Jukola Industries, jonka verkkosivuilta löysin monia kiinnostavia vastaavia töitä. Pidin tässä talossa siitä, että täällä näkyi myös DIY-ideoita ja hauskoja retroesineitä. 

Älvsbytalo Uusi Aamu

Tässä messutalossa kulkiessani ymmärsin viimeinkin, että minulla on joku "sininen kausi" taas alkamassa. Aloin mielessäni jo suunnitella omien vihreäsävyisten olohuone tehosteiden vaihtamista siniseen yhdistettynä puuhun/koriin/rottinkiin. Kohteen sisustuksen on tehnyt Adalmiinan Helmi ja minuun kolahti täällä moni heidän ideansa. Talossa oli sellaista rouheutta puukalusteissa yhdistettynä eleettömyyteen. Ja tuo sininen kutkutti! Hyvin suomalainen vaikutelma mutta silti jotenkin eksoottinen. Minähän olen jo hankkinut sen lehmäntaljan olohuoneen lattialle eli sekin kävisi tähän sisustustyyliin. Taljaan palataan myöhemmin kun ehdin stailata vähän olohuonetta.

Fiskarshedenvillan Ajaton

Fiskarhedenvillan Ajaton

Fiskarhedenvillan Ajaton

Fiskarhedenvillan Ajaton

Tässä loftissa oli kyllä tilaa, valoisuutta ja ilmavuutta. Rouheaa karheutta ja samalla äärimmäistä kotoisuutta. Olohuonetilassa rennosti polkupyörä ison ikkunan edessä. Sohvanurkkaus ja mustat Knollin Wassily-tuolit by Marcel Breuer. Uskomatonta, että tämäkin klassikkotuoli on suunniteltu jo vuonna 1925. Hyvä design kestää aikaa! Esteetön näkymä Saimaalle ja rantakaislikon lintuihin. 

MinunVALO

MinunVALO

MinunVALO

Loftin pukeutumishuone oli myös näkemisen arvoinen ja huomasin monen (LUE: naisen) miettivän tätä katsoessaan "Tällaisen minäkin haluaisin itselleni joskus!" Olisi todella upeaa mennä tähän pukeutumishuoneeseen aamulla ja valita sieltä sitten päivänasu asusteineen ennen töihinlähtöä. Omaan pukeutumishuoneeseeni haluaisin vielä sellaiset hyllyt kun Carrie Bradshawlla oli Sinkkuelämää -elokuvassa. Kaikki kauniit kengät sitten poissa kenkälaatikoista siististi tuolla rivissä. 

MinunV ALO

Talo Vahvaselkä

Tässä sisustuksessa minua viehätti nuo kuparinväriset pallovalaisimet vaikka yleensä en ole kullan/messingin/kuparin ystävä vaan kromi ja hopea puhuttelevat minua. Koska kuparia oli tilassa vain vähän ja se oli hyvin yhdistetty tuohon tuolin nahan väriin ja sisustustyynyihin tämä näytti hyvältä. Valaisimet ovat Vepsäläiseltä. Sängyn yläpuolella oleva seinäkaapisto tuntui myös mielenkiintoiselta ratkaisulta. Kohde oli väritykseltään hyvin lempeä!

Talo Vahvaselkä

Aivan huippumahtava maattava lepokeinu löytyi tämä kohteen lasiteltulta terassilta. Löhölavetti!

AsOy Saimaan Ateljee I

Tässä kohteessa minua puhutteli tämä Hakolan Woody-ruokapöytä. Jokainen pöytä tehdään uniikisti paksuista puulankuista. Pöytä ikkunan edessä kerää perheenjäsenet upean maisema eteen ruokailemaan tai viettämään aikaa yhdessä. Kohteessa oli käytetty myös perheen olemassa olevia kalusteita joten täällä näkyi kivasti kerroksellisuus. Ripaus väriä myös mukana! 

Passiivikivitalo Skaala

Passiivikivitalo Skaala

Passiivikivitalo Skaala


Kyllä ehdottomasti yksi parhaista asioista näillä Mikkelin asuntomessuilla on Saimaa!8 kommenttia:

 1. Olet saanut paljon mua miellyttäviä juttuja tähän koottua. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa olla Pirkko vähän samanlainen maku :) Kiva kun viihdyit postauksen parissa.
   Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 2. Puinen seinäreliefi, nahkainen lepakkotuoli ja Saimaa. Ihanasti koottu kivoja yksityiskohtia.
  Mukavaa viikonloppua Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saimaa oli kyllä näiden asuntomessujen melkein paras taulu isoista ikkunoista katsottuna. Itse rakastan vettä ja sen äärellä olisi kivaa asua.
   Mukavaa viikonloppua Outi!

   Poista
 3. Oma pukeutumishuone olisi kyllä huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukeutumishuone olisi ihan MUST TO HAVE -juttu! Arvasin, että pitäisit tästä myös.

   Poista
 4. Upeat noi järvimaisemat!!! <3 Sielu lepäisi, jossa tollaisilla näköaloilla olisi oma koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta Jonna :) Järvi, meri tai vesielementti yleensä omasta ikkunasta maisematauluna on aina ollut haaveeni.

   Poista