huhtikuuta 27, 2016

Tillandsiat ja muuta mukavaa

Keskiviikko iltaa oli kiva juhlistaa kohottamalla lasi kuohuvaa Ihanien Naisten kanssa Kirkkonummen asemarakennuksessa. Lifestyle putiikki HUONEettRUM järjesti tänään VIP-illan ja minulla oli ilo ja kunnia olla mukana tilaisuudessa. 


Ihanat tillandsit eli eliaksenkukat ovat vallanneet kaupan. Minulla on joskus vuosia sitten ollut muutama tällainen ja ovat oikein mukavia veitikoita kotona ja helppohoitoisia myös. Et tarvitse multaa tai sen kummempaa istuttamista eliaksenkukille. Tillandsia ottavat tarvitsemansa kosteuden ilmasta joen niitä tulee sumutella koska meidän huoneilma on aivan liian kuivaa tai vaihtoehtoisesti kasvit voi upottaa veteen kerran viikossa. Sumutusveteen on hyvä lisätä myös lannoitetta. 

Jotkut taitavat kutsua näitä ilmakasveiksi! Nimensä tillandsiat ovat saaneet muuten suomalaiselta lääkäriltä ja kasviviljelijältä Elias Tillandzilta. Nämä jännät kasvit ovat kotoisin Väli-Amerikasta ja kuuluvat ananaskasveihin. Voit jopa nähdä tillandsian kukan jos hyvä tuuri käy!


HUONEettRUM on täynnä ruukkuja ja 30.4. saakka saat erästä kukkaruukkuja 30-50% alennuksen. Jos oman kodin vihersisustuksesta uupuu nyt ruukku kannattaa hankkia se täältä. Ihastuin itse betonisaviruukkuihin, joiden aluslautanen on lasitettu. Kuinka monta kertaa sitä on huomannut vesirinkuloita tasoilla, jotka voisi välttää lasitetulla alustalla. Betonisaviruukut ovat 100% kotimaista käsityötä by Tuiasin Tuija.HUONEettRUMin Johanna kertoi kyllä minulle tarkasti mikä tämä kauniisti pieniä lehtiä pukkaava herukka? oli mutta arvaatkapa vain muistanko sitä enää :) No, en todellakaan.


Rautaharakan tai siis Eevan metallilangasta tehdyt sudenkorennot olivat ihania puhumattakaan Jovian Johanna koruista. Tästä voit klikata katsomaan minkä upean Johannan tekemän korun lunastin itselleni ennen joulua. Tänään oli tarkoitus laittaa se aamulla kaulaan mutta unohdin! Koruni on herättänyt paljon kiinnostusta ja minulta on myös kysytty "Onko tuo koru teidän suvun tunnus?"
Ihailin myös mielenkiintoisia Minna Ristolaisen grafiikasta tehtyjä taideprinttejä, jotka värinsä puolesta olisivat oivallisesti sopineet meille kotiin. Samoin nuo pikkutaulut hyvillä sloganeilla olivat kivoja. Puhumattakaan näistä naamioista! Lisäksi minua alkoi polttelemaan oma pieni suihkulähde parvekkeelle varustettuna sammakolla... tätä täytyy ehkä vielä hieman sulatella...

HUONEettRUMin tuotteet ovat käsintehtyjä, lähellä tuotettuja ja lähes kotimaisia. Kuten Rautaharakka tuolla kommenteissa kirjoittaa "lähes kaikki on kotimaista, mutta tilaamme maailmaltakin aika ajoin vastustamattomia viehätyksiä, kuten vaikkapa tillandsioita."

Kiitos Johanna ja Eeva upeasta illasta ja tavataan toukokuussa uudelleen.

8 kommenttia:

 1. Marjo, herukka, josta lehdet ihanasti pukkaa on lamoherukka. Oksat siis lamoavat eli kasvavat maanmyötäisesti peittäen tehokkaasti kasvualustansa. Lamoherukka on ensimmäinen uskalikko, joka on avannut jo silmunsa! Kiitos visiitistäsi puodilla! Blogisi pukkaa ihania kuvia! Pieni lisäys tuotevalikoimastamme - lähes kaikki on kotimaista, mutta tilaamme maailmaltakin aika ajoin vastustamattomia viehätyksiä, kuten vaikkapa tillandsioita. Tapaamisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamoherukka....yritän painaa sen mieleeni! Ja kiitos oikaistusta....käyn korjaamassa tuonne LÄHES kotimaista. Ja minullahan on oma pikku tillandsia, jonka löysin eilen kotiin päästyäni teidän goodiebagista :D IHANA pieni söpöläinen. Tapaamisiin! Houkuttelen Etanaellin mukaan..

   Poista
 2. Minua ei ole vaikea houkutella mukaan Marjo :) Harmi, että eilinen jäi väliin, mutta mielelläni poikkean Kirkkonummen asemalla. Varsinkin, kun näin kuvissasi monia houkutuksia ;) Tykkään mm. noista Maisa Martikaisen pienistä tekstitauluista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuussa mennään jookos :D Kiva kun lisäsit taulujen tekijän kun minä jo ehdin sen unohtaa .... ai, miten niin huono muisti!

   Poista
 3. Kauniita juttuja pullollaan ja nuo sudenkorennot, ne nappaisisin ainakin ostoskoriin. Hauskaa vappua ihana Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Tiia - hauskaa vappua! Poikkea joskus Kirkkonummella...

   Poista
 4. Uuh, miten tuli jälleen niin nostalginen olo. Vuosien aikana on tullut ostettua yhtä sun toista ja monta syntymäpäivälahjaa Huone ett Rumista. Se on ihanan piskuinen, pieni, mutta tunnelmallinen puoti. Tykkään niin.

  Ja piristys kirkkonummelaisen aseman muutoin aika jylhässä maisemassa.

  Ihanaa vappua Marjo ystäväiseni <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että HUONEettRUM on Rouva Sanankin suosikki puoti! Niin tunnelmallinen ja sympaattinen. Näin sitä voi elvyttää vanhaa asemaa ja tehdä sinne kivan pistäytymispaikan.

   Ihanaa vappua Rouva Sanalle - sielunsiskolleni <3

   Poista