huhtikuuta 09, 2016

Ihana Bloggarikylä Kevätmessuilla

Kevätmessujen yksi mielenkiintoinen kohde on minusta ehdottomasti Bloggarikylä, johon neljä Messukeskuksen kutsumaa bloggaajaa on saanut suunnitella oman näköisensä kasvihuoneen ja siihen liittyvän terassialueen. Omia kasvihuoneitaan ovat olleet tekemässä ja stailaamassa seuraavat blogit: Koti kaupungin laidallaRauharentolaKukkala ja Kukkaiselämää40+bloggaaja kollegani Frida, Koti kaupungin laidalta blogista oli vanha tuttu, joten aloitetaan Fridan viherhuoneesta tutustuminen Bloggarikylään.

Koti kaupungin laidalla


Fridan kasvihuoneessa roikkui upea kristallikruunu hänen oman kotinsa olohuoneesta. Pöydällä oli kattauksessa karhunsammalta, ihania lasipurkkeja, valtava maljakko täynnä papukaijatulppaaneja ja liljoja. Paljon erilaisia vihreän sävyjä, luonnonläheisyyttä, kulhossa pähkinöitä, manteleita ja rusinoita. Kaikki niin Fridan näköistä ja oloista! Fridan omasta blogipostauksessa lisää ja parempia kuvia. Kattokruunu sai aikaan pieniä ongelmia kuvaukseen... Viherhuoneen ulkopuolella oli ihana lyhty Villa Nokkosesta. 

Rauharentola 
Rauharentola on aivan huikean ihana nimi blogille. Ihana Satu, johon tutustui paremmin meidän eilisen yhteisen lounaan aikana kertoi, että nimi juontaa juurensa hänen vanhempiensa kesämökkiin ja sen nimeen. Minulle tuli välittömästi mielleyhtymä johonkin suomalaiseen mustavalkofilmien näyttelijättäreen ja kotona olikin sitten ihan pakko taas googletella. Ja totta se oli, että Rauha Rentola on myös ollut ahkera Suomi-Filmin sekä Kansallisteatterin näyttelijä. 

Rauharentolan viherhuone oli muista poiketen punainen mikä oli minusta hauska yksityiskohta. Miksi viherhuoneen pitäisi aina olla vihreä tai valkoinen? Rauharentolan tyyli oli selkeästi Less is more ja hyvin skandinaavinen sekä mukavan pelkistetty. Koivua, valkoista ja tämän kevään pastellisävyjä. Nämä sisustetut kasvihuoneet olivat muuten kooltaan vain 3,6m2! 
Rauharentolan blogi on mukava uusi tuttavuus ja ihana Satu :)

 Kukkala


Kukkalan kasvihuoneessa oli saviruukkuja, vihreyttä, paljon valkoisia kukkia ja hauska ruostutettu betoniraudoitusverkko, jossa roikkui ideakuvia, kukkia ja lyhtyjä. Viherhuoneessa oli myös lepotuoli ja puutarhakirjoja sekä  huoneentauluna toteamus siitä, että "Tiedät olevasi puutarhuri kun multa kynsiesi alla korvaa ranskalaisen manikyyrin." Em. on minun suomennos tuosta tekstistä ja muistelen, että näin se taisi mennä. En valitettavasti onnistunut tapaamaan messuilla itse bloggaaja Sannaa - harmi juttu! Blogia kurkkailin ja mielenkiitoinen kukkien, puutarhan ja sisustuksen kombo.

Kukkaiselämää

Kukkaiselämää blogin takana on Satu ja tässä kasvihuoneessa viettivät puput värikkäitä teekutsuja. Hempeää vaaleanpunaista, mintunvihreää, valkoista, narsisseja ja pupuja. Istumassa laatikoissa, pöydän vieressä ja vaikka missä. Joku taisi roikkua viherhuoneen katostakin. Ja pupuille löytyi nimetkin Kukkaiselämää blogista - Unelma ja Anelma siellä siemailivat teetä. Ihanan leikkisä kasvihuone ja hauska. Satuakaan en onnistunut näkemään tai sitten en vain tunnistanut häntä.

Huomenna Kevätmessut ovat auki viimeistä päivää joten ei hätää vielä ehtii messuilemaan.
Itse jätän huomisen väliin mutta lisää messupostauksia tulossa...

Marjon matkaan lähti tänään muuten Kevätmessuilta 50 tulppaania ihan naurettavaan hintaan 50€! Meillä on nyt kukkia melkoisesti - ja se on ihanaa....

Blogipostaus on tehty yhteistyössä Messukeskuksen kanssa.
#kevätmessut14 kommenttia:

 1. OOh mitä juttuja, miten jotenkin olen nyt kaikessa hötäkässä unhoittanut koko kevätmessut! Ooh 50 tulppaania, se on paratiisi <3 Mukavaa viikonloppua Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua Tiia - no, menet sitten ensi keväänä!
   Olen jakanut tulppaaneja nyt useampaan maljakkoon ja yksittäisesti myös pulloihin. Meillä on kukkameri.
   Mukavaa sunnuntaita Tiia!

   Poista
 2. Mä niin odotan huomista ja näitä messuja. Kaikkea ihanaa siellä onkin.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia messuja Outi :) Kehotan aloittamaan juuri tästä OmaPiha ja Sisusta hallista. Itse on juuri tätä pidemmälle pääsytkään ja olin sentään kaksi lähes täyttä päivää. Täällä on vain niin paljon kaikkea mielenkiintoista katsottavaa.

   Mukavaa messuilua Outi :)

   Poista
 3. Kiitos Marjo ja nyt niitä sydämiä ♡♡♡. Oli mukava tutustua ja toivottavasti näemme jossain muualla jatkossakin. Tulppaanit ovatkin niin kauniita ja mitä enemmän sen parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Satu :) Sielunsiskojen ja kanssabloggaajien tapaamiset herättävät aina mielenkiintoisia keskusteluja ja avaavat omia silmiä katsomaan asioita eri tavalla. Saan myös näistä tapaamisista valtavasti uutta virtaa omaa bloggaamiseen ja erilaisia katsantokantoja.

   Toivottavasti tapaamme pian uudelleen.

   Meillä on nyt tulppaanimeri...ja RAKASTAN sitä :)

   Poista
 4. Kiitos, Marjo, kivasta postauksesta. Olin varmaan syömässä tai tunikaostoksilla, kun ei nähty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kasvihuone sinulla ja minun olisi tehnyt mieli istahtaa siihen nojatuoliin, ottaa käteeni puutarhakirja ja olla hetki omassa rauhassa. Ethän vain tarkoita Josefiinan Aitan tunikoita...? Aivan ihania ja suunnittelen jo sitten kevät/kesäretkeä.

   Hyvää viimeistä messupäivää ja kiitos elämyksestä!

   Poista
 5. Heips Marjo, toistan itseäni sanomalla, että näen messuista enemmän täällä kotona katsomalla sinun ja blogikylän rakentajien kuvia :) Nyt lähden omaa pihaani kohentamaan ja kyllä äiti, uusissa hanskoissani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Apua, saarnasinko mä niin paljon niistä puutarhahanskoista....sorry sorry sorry ... :D

   Poista
 6. Ihana postaus... ja Bloggarikylä-ideana todella hauska ja toteutus vasta onkin. Tässä sen näkee, kun neljä erilaista bloggaria päästetään toteuttamaan itseään, niin tulee hauskasti erinäköistä jälkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Frida :) Ihan superidis ja todella kun te bloggaajat olitte erilaisia kaikki niin tuli neljä mielenkiintoista viherhuonetta. Ootte te aika velhoja :)

   Poista
 7. Ensimmäisen kerran vuosiin jätin Kevätmessut väliin ja heti tulee sellainen malttamaton huokaus siitä, mitä kaikkea ihanaa siellä on nyt tänä vuonna ollutkaan.

  Vai hahmottaako kaiken kauniin vasta toisen kuvista <3?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kun olin nyt ensimmäistä kertaa en osaa verrata aiempiin messuihin. Mielestäni OmaPiha ja Sisusta osiot olivat hyviä ja Puutarhauni -alue ihan mieletön. Kävin siellä useita kertoja ja mietin jo mielessäni mitä mahtaa messujen jälkeen tapahtua niille ihanille kukkakehyksille.... Toivottavasti saivat hyvän kodin jostain vai mahtoivatko ne enää messupäivien jälkeen olla edes hengissä.

   Valokuviin on aina vangittu hetki ja kuvaajan valitsema kuvakulma joten ehkä se voi saada ne näyttämään erilaiselta kuin miten olisi ne itse messuilla nähnyt. Ja kuvista puuttuvat äänet, tuuppivat ihmiset, kuumuus jne. joten ovat "idyllisempiä". Puutarhauni -alueella kuhisi ihmisiä lauantaina :D

   Poista