tammikuuta 06, 2016

Rapsakkaa loppiaista

Aamulla lähtiessäni koiralenkille oli pakko katsoa lämpömittaria kaksi kertaa! Kyllä -22ºC oli Siperian kylmä ilmamassa saanut aikaiseksi. Hirvitys!!!! Täytyi kaivaa koiruudelle pitkäpunttinen talvihaalari esille mutta armahdin sen fleece töppösistä. Itselle toppahousut kaappien kätköistä jalkaa, norjalaisvillapaitaa untsikan alle ja sitten sitä mentiin. Ei siitä kyllä kovin pitkää ulkoiluhetkeä saatu aikaiseksi vaan taisimme kiertää pari korttelia ja sitten häntä suorana kotiovea kohti. Enkä yhtään ihmettele koska omatkin sormeni ja poskeni olivat jo ihan jäässä. 


Loppiainen on aina minusta vähän haikea juhlapäivä kun se päättää jouluajan juhlinnan. Kuluvan viikon jälkeen työviikot ovat normaaleja, viiden päivän mittaisia ja seuraava odotettava lomailuhetki on varmaan vasta pääsiäisenä. On se jännä miten ihminen tottuu tällaiseen leppeään oleiluun, kyläilyyn, mässäilyyn tai ainakin hyvin syömiseen, valvomiseen ja normaalin rytmin rikkomiseen parissa viikossa. Onneksi tässä on enää pari päivää tätä työviikkoa jäljellä ja sitten taas viikonloppua viettämään. Mutta ensi viikosta lähtien sitten meno on toinen....


Meillä joulu on perinteisesti loppunut vasta Nuutinpäivänä mutta nyt ajattelin korjata valko-punaisen jouluni pois jo sunnuntaina 10.tammikuuta. Nuutinpäivä osuus työviikolle ja iltaisin on vielä niin pimeää pakkailla joulukoristeita laatikoihin kellaria varten. Täytyy varoa ettei siinä hässäkässä sinne eksy mitään säilytykseen kuulumatonta kuten eräänä jouluna ne oranssipäiset Fiskarsit, jotka löytyivät sitten vasta seuraavan jouluna. 

Pakko myöntää mutta meidän taloudesta on ollut tänä jouluna hukassa ikkunan joulutähden johto ja itse lamppuosuus. Pelkkä paperitähti on löytynyt mutta sillä kun ei oikein tee mitään ellei löydä edes sitä virityskehikkoa. Yritän vielä kaivella muutamasta "varmasta säilytyspaikasta" jos vaikka saisimme nauttia valotähdestä sitten muutamia päiviä. Toisaalta se on sisustuselementti eli minun puolesta voisi olla ikkunassa kauemminkin. 


Pakkaseen kuuluu kuuman juominen ja tänään se on ollut terästämätöntä glögiä joulupiparien ja pähkinöiden kanssa. Itse joudun allergisena jättämään kyllä pähkinät väliin. Muutamia joulutorttujakin on vielä jäljellä joten niitäkin on popsittu. Jääkaapista alkaa olla nyt loputkin joulunrääppiäiset hävinneet. 


Koiran silmä näyttää näin maallikon mielestäni hyvältä. Tosin Minnien silmässä ei taida enää olla sitä 70 euron piilolinssia tallella. Pitkään se sillä kestikin! No, meillä on kontrollikäynti taas Animagi Apexissa perjantaina joten sitten viimeistään selviää jatkuuko tötteröpäänä elo... Peukut pystyyn nyt kaikki, että haava olisi parantunut!


Miten teidän loppiainen on sujunut? Onko kukaan ehtinyt ja pystynyt käymään LUX Helsinki -tapahtumassa tänään? Itse suunnittelin kovasti sinne menoa mutta tuo pakkanen ei houkutellut lähtemään. Ajoin viikolla Ruttopuiston ohi ja siellä näyttää olevan Fiskarsista tuttuja lyhtyjä ja monia muistakin tunnistin. Ehdottomasti menen huomenna tai sitten viimeistään viikonloppuna.


Ai, niin Marjon matkassa löytyy vihdoin myös Facebookin puolelta joten siellä voi käydä tykkäämässä sivusta. Blogin etusivulle täällä Bloggerissa on ilmestynyt myös Facebook ja Instagram painikkeet. Instan puolella ollaan vähän eri nimellä mutta saman naisen valokuvia, höpötyksiä ja juttuja sieltäkin löytyy jos kiinnostaa.

Mukavaa loppiaisiltaa kaikille tasapuolisesti!
Ja huippufiilis Nuorten Leijonien maailmanmestaruudesta! 
Hyvä Suomi!



12 kommenttia:

  1. Voi kun se Minnien silmä nyt jo olisi kunnossa.
    Kyllä oli tänään sellainen pakkanen, että jäi tämä keuhkotautinen sisälle röhisemään.
    Huomenna ajattelin kuitenkin kävellä töihin, vaikka ei tästä nyt ole matkaa sinne kuin kilometri :)
    Mukavaa loppuviikkoa Marjo <3
    Voit seurata minua instassa nimellä Outislifeblog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon itsekin, että tämä eläinlääkäri kierre saataisiin nyt katkaistua ja toinen tervehtyisi. Rahaakin on mennyt ihan kiitettävästi..ja toinen kärsii tötterössään.

      Ehdottomasti sinun toipilaana kannattaa olla näillä pakkasilla sisällä. Toivottavasti tautisi myös olisi vihdoin selätetty <3
      Ja lämmintä päälle sinne kävelylenkille.

      Mukavaa työpäivää ja seuraan jo sua Instasa :)

      Poista
  2. Meillä ei paljoa koristeita ollutkaan. Joulukarahka valoineen roikkuu vielä seinällä ja tähti on ikkunassa, mutta kuusi lähti toissapäivänä.

    Anopillani on syntymäpäivä loppiaisena. Sen juhliminen on joulukauden loppu, vaikka kyllähän tässä on jo arkea eletty ihan täydellä teholla pari päivää ennen loppiaistakin.

    Toivottavasti Minnien silmä on nyt parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään nyt ihan hirveästi niitä koristeita ole mutta jonkin verran teemalla "Less is more!"

      Onnittelut anopille jälkikäteen :) hyvä päivä viettää synttäreitä.

      Toivotaan parasta Minnien puolesta ja huomenna sitten saadaan tuomio eläinlääkäriltä...

      Poista
  3. HURRR!! mutta talven on tultava jossain vaiheessa. Mieluimmin nyt. Ihanan jouluista vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä aamuna Sari mietin ihan aikuisten oikeasti kehtaanko lähteä töihin toppahousut jalassa? En sitten kuitenkaan lähtenyt mutta kylmä oli. Näin muuten aamulla kaksi teiniä, joilla molemmilla revityt farkut jalassa. Näytti tosi julmalta kun sinipunainen iho paistoi farkkujen läpi...miksi nykyään ei osata enää pukeutua säiden mukaan?

      Poista
    2. Niin no. Itseäni kun muistelen niin melko pöljällä pukeutumisella mentiin ennenkin :) Nukyään sentää pipo on muotia ja sitä käytetään sisällä ja ulkona kesät talvet :D

      Poista
    3. Itse olen aina ollut melkoinen vilukissa mutta muistan kyllä sellaisen ajanjakson kun vappuna piti alkaa käyttämään kesävaatteita ja sandaaleita....ja sitten sattui satamaankin lunta :D Enää ei todellakaan viitsi palella....

      Poista
    4. no siinä saavat syyttää vain itseään jos jonkun taudin saavat...nykyään on niin hienoja talvivaatteita. Onkohan ne vihdoinkin myyty loppuun, kun tuli vilakat kelit?

      Poista
    5. En usko, että talvivaatteet loppuvat kesken :) Niitä myytiin nimittäin tosi surkeasti ennen joulu kun lämpimät kelit jatkuivat niin pitkään :)

      Poista
  4. Voi toisen simmua <3 Peiton alla meni eilinen päivä. Talo on kylmä ja autokaan ei muuten lähde käyntiin, uusi akkukin siihen on juuri jo hommattu.. Hööh, eli hytistään sitten täällä sisällä

    Kirpsakkaa torstaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kauheaa - onko tautisi vaan pahentunut? Toivotaan, että menisi nyt lopullisesti ohi... <3
      Näillä pakkasilla on ollut parilta tutulta sähkötkin poissa.
      Hurjia pakkasia...Lapissa yli -40C...HRRRR HRRRR...hRRRR

      Poista