tammikuuta 10, 2016

Valoshow ei ole vielä ohi

Olen joka vuosi yhtä lapsellisen innoissani kun LUXHelsinki käynnistyy loppiaisena. Aiempina vuosina olen käynyt jopa ennakkoon vähän vakoilemassa minkälaista lyhtypuistoa Töölönlahden ympäristöön on viritelty ja hiippaillut Senaatintorilla tutkailemassa mahdollisia valorakennelmia. Tänä vuosi on tämän rapsakan pakkasen takia tehnyt vähän poikkeuksen. Ajoin ennen loppiasta Bulevardia ja samalla silmäilin, että siellä todella näkyi jo lyhtyjen virittelijöitä mutta kipakka ilma ei houkutellut pysähtymään ja piipahtamaan puistossa. Pelkäsin jo missaavani koko tapahtuman kun en uskalla laittaa nenääni tuonne paukkuviin pakkasiin koiralenkkiä pidemmäksi ajanjaksoksi.

Eilen illalla otin itseäni niskasta kiinni ja aloin kerrospukeutumaan oikein huolella LUXHelsinki koitokseen. Ja pakko myöntää, että olihan myös pakkanen laskenut jo noista edellispäivien huippulukemista. Pipo, kaulaliina tarvittaessa suun eteen nostettavaksi, pitkä toppatakki, huippupaksu villapaita, Icebugit jalkaa liukastumisen estämiseksi, villasukat, toppahousut hylkäsin viime metreillä, hanskat ja menoksi. Vaapuin autoa kohden kuin Michelin-mies rengasmainoksissa mutta mietin, että näytän miltä tahansa en halua vilustuttaa itseäni enkä missään tapauksessa palella. Ja hyvin tällä varustuksella pärjättiin. Vähän kädet oli jäässä Senaatintorilla mutta sitten keksin vielä vetää villapaidan venyvät hihat kämmen suojaksi. 

Tässä pieni kuvakavalkadi eilisestä. Nauttikaa ja jos vain mahdollista menkää itse kurkistelemaan näitä upeita teoksia. Minä menen vielä tänäkin iltana. LUXHelsinki vaan vie mennessään.

Senaatintori, Ilon kuvia, Maiju Salmenkivi

Suurkirkko luo ihan äärettömän upean taustan projisoida eri taiteilijoiden näkemyksiä Ilon kuvista. Tätä olisi voinut katsella pidempääkin. Torilla vain tuuli melko ikävästi eilen.. 

Torikorttelit, Sofiankatu, He olivat täällä, Alexander Reichstein

Taiteilija on herättänyt valohahmoillaan henkiin ne aikoinaan tällä kadulla asuneet ja eläneet ihmishahmot ja eläimetkin. Pieni Sofiankadun pätkä oli täynnä liikuttavia teoksia!

Esplanadin puisto, Medicine City, 
Antti Pussinen & Martta-Kaisa Virta

Teos näyttää suurkaupungilta iltavalaistuksessa. Vähän tuli mieleen Nykin silhuetti tätä katsoessa. Teoksen materiaalina on käytetty 20 000 tyhjää lääkepakkausta ja taitelija kaksikolta on kulunut puoli vuotta tämän rakentamiseen. "Myös kaupunki voi toimia lääkkeenä yksinäisyyteen ja valo lääkkeenä pelkoon." on hieno taiteilijoiden kiteytys tästä teoksesta.

Senaatintori, Ilon kuvia, Katja Tukiainen

Torikorttelit, Sofiankatu, He olivat täällä, Alexander Reichstein

Espan puisto, Lampounette, Tilt

Jättiläismäiset työpöytävalaisimet ovat karanneet toimistopöydiltä ja vallanneet Espan puiston. Vanha arkkitehtivalaisin näyttää ihanalta myös näin suuressa mittakaavassa. Hauskoja!

Ateneum, Candy House, Sun Effects julkisivu

Ateneum, Candy House, Sun Effects julkisivu

Ateneumin riemunkirjavuutta - miten hyvin karkkivärit sopikaa tähän rakennukseen. Eilen ei jaksettu odottaa sisäpihan eikä talon 3.kerroksen esityksiin. Ehkä tänään....

Vanha Kirkkopuisto, Lantern Parkm useita taiteilijoita
ja Color Park, Kari Kola

Ruttopuistossa paljon vanhoja tuttuja lyhtyjä aiemmista LUXHelsinki tapahtumista mutta joukossa myös uusia tai siis Fiskarsista jo tuttuja. Itse puisto valaistu todella näyttävästi ja osa valoteoksista interaktiivisia.

Vanha Kirkkopuisto, Lantern Parkm useita taiteilijoita
ja Color Park, Kari Kola

Annankadun ja Kalevankadun risteys, CLOUD
Caitlin r.c. Brown & Wayne Garrett

LUXHelsinki on sulkenut muutamia katuja tapahtuman yhteydessä kuten tässäkin koska teos roikkuu keskellä ajorataa ja katua. Ihanaa interaktiivisuutta tässäkin ja kivahan sitä oli vetää naruista ja saada 6000 hehkulamppu syttymään ja sammumaan. Lapset on terveitä kun ne leikkii ja myös aikuiset :D

Tuomiokirkon tapuli, Megamap, Shader

Megamap kasottiin eilen kolme kertaa koska tämä on ihan huikea ja koukuttava. Kuvat eivät eilisestä onnistunet joten tänään toivottavasti saadaan jotain kuviakin.

Nyt LUXHelsinkiin vielä kerran - moi moi!

14 kommenttia:

 1. Onpa Helsingissä ollut hieno tapahtuma ja hyvin olet onnistunut ottamaan kuvia. Pakkaskelit eivät ilmeisesti pelotelleet ihmisiä pois...Kerrassaan hienoja valoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LUXHelsinki on ihan must-to-see tapahtuma. Kiitos - kuvaaminen valtavassa tungoksessa ja pimeässä melko haastavaa. Yhdessä vaiheessa sormet ihan turtana eilen - tänään taas niin paljon ihmisiä, että esim. Sofiankadulle ei päästy ollenkaan. Jännä juttu, että sää ei mitä ilmeisemmin verottanut ihmisiä pois tapahtumasta. Tänäänkin näin todella mielenkiintoisesti virittäytyneitä ihmisiä kävelemässä puistoissa ja kaduilla uhmaten pakkasta. Ja tänään mullakin oli toppahousut. :D

   Poista
 2. Niin huikea tuo valoshow! Olen sitä kuvissa kovasti ihastellut. Hienot kuvat sinulla.
  Ja päätinkin, että jonain tulevana tammikuuna tulen vartavasten Hkiin tuota katsomaan.
  Kiitos valokierroksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Kuten Sadulle tuossa kirjoittelin niin olin onnekas kuvatessani. Edelleenkään en saanut Megamapista tänään hyviä kuvia :(
   Tule ehdottomasti ensi vuonna katsomaan tätä tapahtumaa ja aistimaan valoja. Voit hyvin yhdistää sen alennusmyynteihin ... wink wink...
   Olepa hyvä ja kiva jos pidit!

   Poista
 3. Jotain aivan mieletöntä. Jäi käymättä, mutta onneksi on näin hienoja kuvia mitä katsella. Kirpsakkaa sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Tulet sitten ensi vuonna. Sunnuntai on ollut juurikin kirpsakka -ihana adjektiivi muuten - mutta tänään ei ollut tuulta. Kun tulin kotiin poskissa terve puna mutta ei yhtään vilua. Autoakin jouduttiin työntämään Suurkirkon takana mutta kotiin on selvitty.
   Mukavaa alkavaa viikkoa Porvooseen!

   Poista
  2. Hih juu, autoon tuli uusi akku, mutta nyt pelittää taasen ja kotikin on lämmin. Tänään tehdään sitten urakalla lumitöitä, mutta en valita, on niin kaunista. <3

   Poista
 4. Tämän olisin halunnut nähdä! Niin mielettömän hienoa ja näyttää varmaan paremmalta kun tuli talviset kelit. Uutisista katsoin juuri juttua tästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli todella huikein LUXHelsinki ikinä. Täysin kansainväliset mittasuhteet täyttävä valofestivaali ja varmasti tullaan jatkossa huomioimaan myös kansainvälisesti vielä enemmän. Hyvä Helsinki, hyvä Suomi, hyvä LUXHelsinki!

   Poista
 5. Oi, ihania kuvia ihanasta tapahtumasta <3 <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Sana! Näin viime yönä unta tästä valoshowsta :) Taisi jäädä alitajuntaa värit.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eikö olekin :) Minusta LUXHelsinki on upea tapahtuma ja kehittynyt vuosien varrella ihan huikeasti.

   Poista