tammikuuta 25, 2016

Ilonkyyneleitä ♥♥♥

Tulin vain ihan nopeasti tänne blogin puolelle kertomaan tai oikeastaan huutamaan riemusta, että Minnien pitkään jatkunut taistelu silmän sarveiskalvon haavaumia vastaan on 
vihdoin voitettu! 


Animagi Apex Malmin ihana silmälääkäri Anna Valtonen värjäsi ja tutki silmän huolellisesti valonsa kanssa. "Kyllä siinä vielä pieni piste näkyy mutta muuten tämä toinenkin haava on jo ihan parantunut eikä hilseile enää." Tässä vaiheessa minulle tuli ihan ilokyyneleet silmiin koska tätä ikävää vaivaa oltiin kärsitty marraskuun loppupuolelta saakka.

Viheliäisen vaivan voittamiseen tarvittiin monia antibioottitippa kuureja, kipulääkkeitä, terapeuttinen piilolinssi - joka lopulta hukkui jonnekin, keinokyyneleitä, puuduttavia tippoja, grid keratomia - jota suotta pelkäsin ja silmä olisi varmaan parantunut nopeammin jos olisin antanut heti tehdä sen, ikävän muovisen töttörön päässä pitämistä sekä runsaasti kärsivällisyyttä sekä potilaalta että omistajalta.


Koska muovitötterö oli koira reppanan päässä niin pitkään Minnie onnistui vielä kehittämään hiivaa toiseen korvaan hautovasta hatustaan. Siihen saimme sitten vielä yhdenlaisia antibioottitippoja. Jossain vaiheessa minusta tuntui, että aina oltiin tiputtamassa jotain tai työntämässä pilleriä toisen kitaan tai laittamassa kypärää päähän. Vain ulkolenkeillä vapautin kaverin tuosta hatusta.

Mutta lopulta taistelu voitettiin ♥♥♥

Kiitän sydämestäni sekä Univet Tammiston eläinlääkäri Emmi Syrjästä, joka ohjasi meidät soittamaan lisäapua silmälääkäri Annalta Malmilta. Annan lohduttavat sanat jokaisen käyntikerran yhteydessä saivat minut uskomaan, että kyllä tästä toivutaan. 


Jutun kuvituksena oleva kuvat ovat eiliseltä Nurmijärven kyläilyreissulta, jossa Minnie muina koirina repi perheen Masi cockerspanielin kolmesta pehmolelusta vinkupillit pihalle. Virtaa näyttää olevan kuin pienessä kylässä ja hyvä niin. Nyt voi taas mennä kun pakkasetkaan eivät pauku ja tötterökin on menneisyyttä. On se niin lutuinen ja rakas otus!

Kiitos kaikille tuestanne tässä prosessissa ja tsempeistä ♥♥10 kommenttia:

 1. Jee hyvä Minnie ja hyvä sinä. Hienoa kun pitkään kestänyt vaiva on nyt selätetty.
  Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Reipas koira ja emäntä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari♥ Pitkä prosessi, jossa meinasi jo usko loppua mutta onneksi ei loppunut.

   Poista
 3. Voi kuinka hieno homma että pitkään jatkunut vaiva on nyt voitettu. Ihana koiruli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Souliina♥ Alkoi uuvuttamaan mutta lopussa kiitos seisoi. Hän on ihana♥ Mukavaa viikonjatkoa sinulle.

   Poista
 4. Aivan mielettömän hyviä uutisia, mikä helpotus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Kiitos Tiia ♥ koiranomistajalla on aina huoli pikkuisestaan ♥ onneksi selvittiin. Kivaa illan jatkoa Tiia!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Helpottunut olo ja toinen tuossa vain tuhiseen lampaantaljalla...

   Poista