tammikuuta 01, 2016

1/366 on alkanut joten nyt mennään eikä meinata...

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö uudenvuodenpuhetta oli ilo kuunnella hetki sitten teeveestä. Se sisälsi paljon ajankohtaisuutta, antoi ajattelemisen aihetta, oli jämäkkä, suvaisevainen mutta samalla toivoa herättävä ja tulevaisuuteen positiivisesti katsova. Hyvä Sauli ja hyvä me suomalaiset! Nyt puhalletaan yhteiseen hiileen ja unohdetaan viime vuoden eripuraisuus, vihapuheet ja perättömien juttujen/huhujen levittäminen somessa ja hysteriaan lietsominen. Uutta vuotta vaihdettiin tänä vuonna hyvin rauhallisissa merkeissä ihan kotioloissa toipilaan koiran kanssa. Kävimme aatonaattona Animagi Apexissa Minnien silmän tarkistuskäynnillä. Pienempi haavoista oli parantunut todella hyvin mutta isompi haava oli vielä ikävästi sarveiskalvon pinnalla. Eläinlääkäri ehdotti nyt järeämpien keinojen käyttöönottoa ja pakkohan omistajan oli nieleskellen suostua. Koiran silmää tuoreistettiin tekemällä siihen ns. grid keratotomia. Tässä toimenpiteessä silmä paikallispuudutetaan tipoilla ja siihen raavitaan uusia haavoja, jotka sitten parantuessaan alkavat kasvattamaan uutta epiteelia ja toivon mukaan myös parantavat vanhan haavan. 

Ajattelin ensin siirtymistä käytävälle kun pelkästä ajatuksesta tuli todella yököttävä olo mutta jäin huoneeseen ettei koira mene paniikkiin siitä, että omistaja hylkää sen vieraiden ihmisten seuraan. Hyvin toimenpide meni eikä koira valittavat tai rimpuillut yhtään vastaan. On se rohkea kaveri ♥♥♥ omistajalla puolestaan oli pari kertaa kääntyä pelkästä neulan ajattelusta vatsalaukku ympäri. 

Kaulurilla, uusilla tipoilla ja kivunlievityslääkkeillä jatketaan ja kontrolliin loppiaisen jälkeen. Terapeuttinen piilolinssi pysyi muuten silmässä erinomaisesti ja asennettiin siihen uudelleen tämänkin operaation jälkeen. Vähän minua huvitti kun huomasin, että piilolinssi ei ollutkaan koirien vaan "kissojen linssejä". Russelit ovat sen verran pieni kokoisia otuksia, että niille voidaan käyttää myös mirrien linssejä :)

Kuva lainattu netistä.

Koska vuodenvaihteen raketit ja pamauttelu on ollut viime vuosina Minnielle todella stressaavaa aikaan sovimme, että kokeilemme uutta Orionin Sileo geeliä rauhoittamaan koiraa. Geeli on lanseerattu vasta joulukuun alussa ja sitä ei oikein edes tunnettu apteekissa. Sileo on reseptilääke ja mennessäni Sellon apteekkiin edelläni oli kymmenittäin ihmisiä mutta onneksi ystävällinen apteekkityöntekijä varasi minulle viimeisen putkilon etten jonottaisi turhaan. 35 minuutin jonottelun jälkeen pääsin farmaseutin puheille ja sain geelituubipaketin. 

Kassalla syntyikin sitten seuraava episodi. Edelläni seisoi kolme ihmistä kun molemmat kassatytöt yhtäkkiä ilmottivat, että apteekin kassajärjestelmä on kaatunut eivätkä koneet toimi. Odottelimme kiltisti jonkin aikaa kunnes osa ihmisistä lähti vihaisena pois. Itse ehdotin, että voisinko maksaa lääkkeen käteisellä? Ensin se ei käynyt mutta lopulta kassatyttö suostui jos minulla olisi tasaraha. No, minullahan ei tunnetusti ole koskaan käteistä rahaa joten juoksujalkaa Otolle ja siitä R-kioskille ostamaan yksi vesipullo, jotta sain 26,50€ ja takaisin apteekkiin. HUH HUH....onneksi olivat joustavia.


Tämä Sileo geeli muuten toimii ja voin lämmöllä suositella sitä kaikille ääntä pelkääville koirille. Itse pakkaus on melko kimurantti avata tai sitten olin niin paniikissa sitä käsitellessäni. Paketissa on sinettejä, jotka pitää painaa auki mutta itse jouduin lopulta repimää osan paketista auki saadakseni annosruiskun ulos. Paketin pitäisi säilyä ehjänä koska geeli on valonarkaa ja se tulee käytön jälkeen laittaa takaisin koteloon. Annokset menevät koiran kilojen mukaan. Geeli annostellaan koiran poskitaskuun ja voidaan samalla hieroa sitä limakalvoihin. Geeli ei tulisi niellä koska vatsalaukun kautta se ei vaikuta. Kertakäyttöhanskat pitää laittaa omiin käsiin eikä geeliä saa siis kosketella.

Annoin ensimmäisen annoksen klo 17.30 vaikka koira ei osoittanut suurempia pelonmerkkejä. Tosin kiitos tänä vuonna teille raketinampujille, että maltoitte paukuttelussanne ja meteli alkoi vasta klo 18 :) Koira ja sen omistaja kiittää hyvästä käytöksestä. Seuraavan annoksen annoin noin 20 aikaan ja viimeisen 22 aikaan. Lääkettä voi antaa viidesti vuorokaudessa ja kahden tunnin välein. Ei läähättämistä, sängyn alle pyrkimistä, paniikkikäytöstä tai kuolaamista. Ihan superhyvin toimi siis! Puolenyön aikaan siirsin koiran pedin eteisen nurkkaan - asuntomme ainoa ikkunaton huone - ja siellä vietti pahimman ajan ihan rauhassa. Kiitos Orion tämän kehittämisestä!


Nyt lojutaan sohvalla ja katsotaan Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konserttia haaveillen sinne joskus pääsystä. Illalla tulee vieraita istumaan iltaa joten hyvin tämä vuosi on vaihtunut.

Oikein hyvää alkanutta karkausvuotta 2016 teille lukijoilleni.
Tehdään yhdessä tästä vuodesta vielä parempi kuin entisestä.
Tulossa vuoden 2015 osalta pientä yhteenvetoa blogista kun ehdin naputella.
Uuden vuoden lupaukset - ehkä tein ehkä en....mutta pidän ne itselläni...Kommentoikaa reippaasti ja ollaan kuulolla murut ♥♥♥
Tässä vuoden 2015 Instan yhdeksän eniten peukutettua valokuvaani.4 kommenttia:

 1. Täällä suunnalla oli myös maltillista rakettien räjäyttelyä.
  Kuudelta alkoi ja yhdeltä oli jo ihan hiljaista :)
  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tänä vuonna rakettipaukuttelu ei kestänyt tätä pidempään.
   Olisiko ollut viime tai edellinen vuosi kun vielä uudenvuoden päivän aamulla joku keksi klo 5.00 räjäyttää yhden tuossa talomme nurkalla...
   ei ollut mukava herätys.
   Hyvää alkanutta vuotta sinullekin Outi!

   Poista
 2. Oikein ihanaa Uutta Vuotta sinulle Marjo <3

  VastaaPoista