tammikuuta 26, 2016

Kahdeksan kolmekymmentä, kiitos!

Pari bloggausta sitten hehkuttelin innoissani täällä blogissa Fidan Lönnrotinkadun liikettä parhaana löytöjen tekopaikkana. Itku pitkästä ilosta - huomasin nimittäin, että 19.tammikuuta olin saanut Fidalta emailin, jossa kerrottiin juuri tämän liikkeen lopettavan toimintansa. Tai jos ollaan ihan tarkkoja niin talon vuokralaiset on irtisanottu liiketiloistaan koska tähän kiinteistöön saneerataan uusi Kämp Groupin luksushotelli Saint Georg. Fidan liike siirtyy Iso Roballe uusiin ja isompiin tiloihin ja avaa ovensa siellä 1.4. alkaen kun uudet tilat ovat valmistuneet. 

Huomasin lähetetyn sähköpostin vasta sunnuntaina ja ensimmäinen alerysäys -50% kaikista tuotteista oli ollut 19. - 22.1. Damned!!!! Juuri tässä liikkeessä on nimittäin sellainen upea retrovaatteita täynnä oleva rekki, jossa olen monasti käynyt penkomassa.... Loppurysäyskin -70% oli alkanut jo lauantaina ja se päättyisi 27.1., jonka jälkeen liike suljettaisiin. 

Menin tänään töiden jälkeen sydän pamppaillen loskakelissä toinen nilkkuri ihan litimärkänä kun autosta ulos astuessani upposin suoraan isoon vesilätäkköön. Ohiajavat autot vielä jatkoivat omalla vesisuihkullaan minun muuttamista uitetuksi rotaksi. Olin siis valmiiksi jo huonolla tuulella omasta märästä olemuksestani ja siitä, että olin varmaan missanut ihan kaiken enkä löytäisi yhtään mitään.

Mutta toisin kävi. Liikkeessä oli vielä tavaraa jäljellä ja lisääkin näytettiin laittavan vielä esille. Tosin kaikki ihanat antiikkikalusteet - kuten päästä vedettävä vanha puusänky, pyöreä pallojalkainen sohvapöytä ja ihana puutuoli - oli jo varustettu Myyty-kyltillä


Ja teinhän minä hei löytöjä! Kaksi puristekristallista grogilasia, jotka muistuttavat ihan trendikkäitä Hobstar-laseja. Lisäksi nappasin pieniä hopeoituja lasinalustoja nipun, jossa luulin niitä olevan vain pari mutta kassalla kävi ilmi, että nipussa olikin kuusi! Kiva yllätys :) Puristelasinen pieni kulho tarttui myös mukaan sekä hauska helmistä tehty kaulakoru. Kaulakoru on tällä hetkellä ihan tavallisessa narunauhassa mutta ajattelin vaihtaa sen ehkä metalliketjuun...Vielä jonottaessasi kassalla vuoroani lähti Marjon matkaan puristekristallinen tarjoiluvati, joka vasta tuotiin myyntiin. Olin napsinut tuotteita katsomatta sen tarkemmin niiden hintoja ja kassalla koin sitten koko reissun iloisimman yllätyksen. "Nämä tekisivät sitten kahdeksan euroa ja kolmekymmentä senttiä." Ei paha summa ollenkaan ja minua oikein hymyilytti!


Retromekkoja en nyt saanut mutta muuten oli oikein Good Bargin Day! Kassalla lykättiin käteen vielä alennuskuponki uuteen avattavaan Iso-Roban liikkeen 1. - 2.4. avajaistarjous -30!
Uusi liike tulee tarkasti osoitteeseen Iso Roba 28.


Kipaisin kaupan kautta kotiin, tein sauvasekoittimella marjasmoothien ja söin vadelmia. Olivat ihan jättiläiskokoisia ja maukkaita. Jos muistatte tai olette nähneet ihanan, ranskalaisen Audrey Tautoun tähdittämän elokuvan Amélie ymmärrätte tämän viimeisen kuvan :) Joskus vain on pakko.... 14 kommenttia:

 1. En ole ikinä löytänyt Lönkan liikkeestä mitään, mutta iso-Roban Fidan liikkeestä tein aikoinaan löytöjä. Tosin Fidasta jäi vähän paha muisto kun liikkeen kuskit kolhivat autoni pari vuotta sitten ja lähtivät paikalta jättämättä yhteystietojaan. Onneksi ystävällinen silminnäkijä ohjasi oikeaan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt löytöjä myös Iso Roban liikkeestä :)

   Kurjaa tuollainen auton kolhiminen ja muistankin kun kerroit tästä joskus. Jos sattuu vahinko pitää jättää lappu rohkeasti koska ainahan on silminnäkijöitä paikalla. Itselläni oli kerran Korkeavuorenkadulla auto parkissa ja kun tulin paikalle kuskin puolen ovi lytyssä ja peili roikkui irti. Ikkunassa lappu roska-autolta, joka oli valunut jäisellä kadulla autoon ja yhteystiedot. Esimerkillistä toimintaa!

   Poista
 2. Huippu löydöt. Sängyssä jo köllötän, mutta vielä piti tulla kurkkaamaan mitä ostit :)
  Kauniita unia ☆☆☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin ja alkuperäinen hinta koko satsille olisi ollut 27,80€. Kiva kun kävit kurkkimassa...taisin itse olla jo
   Höyhensaarilla :)
   Mukavaa päivää!

   Poista
 3. Hyviä löytöjä! Minulla on täällä Fidasta ostetut munakupit ja punaviinilasit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Olet sinäkin sitten tehnyt hyviä löytöjä ja ovat päätyneet Fidasta toiselle puolelle maapalloa :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos :) Löytämisen riemu poisti kurjan sään ketutuksen oikein näppärästi. Mukavaa päivää!

   Poista
 5. Kivat löydöt ja varsinkin nuo lasit ovat ihan Hobstarien näköiset. Koru on tosiaan hauska ja jotenkin sun näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lasit ovat melkein kuin Hobstarit mutta jotain erilaista niissä on. Olin näköiseni ja siksi nappasin sen Marjon matkaan.

   Poista
 6. Jetsulleen tuollaiset lasit ovat himotuslistalla. :) Hyvä löytö. <3 Mukavaa iltaa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia :) Alat kiertää kirppiksiä kun tyttösi paranee. Samoin sinne!

   Poista
 7. Vitsit,sulla kävi tuuri. Itse olen surkea lähtemään ale-juttuhin, kun aina kaikki parhaat jutut on mennyt tai kokoja löytyy enää vain xxxl koossa. Mutta voi olla joskus hyvää tuuria ja noissa astioissa sinulla on ollut. Nautiskele pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä löydöt pelastivat eilisen harmituksen säästä. Vaatteiden kohdalla - ja varsinkin kirppispaikoissa - käy usein niin ettei omaa koko löydy. Bongasin eilen hauskan, pitkän farkkutakin mutta täysin erikokoiselle ihmiselle. Retrotakki ehkä jostain 80-luvulta mutta kuin uusi - niin hyvin pidetty!

   Poista