tammikuuta 16, 2016

Ihan pieni rapusalaatti ... ja vähän muutakin

Eilen oli ihan superhauska tyttöjen herkutteluilta Kallion Sandrossa Kolmannella Linjalla. Hyvä ystäväni Lappeenrannasta tuli viikonloppu visiitille pääkaupunkiseudulle ja järjesti ystävien tapaamisen maukkaan ruuan äärellä. Edellinen kerta kun lähes tämä sama joukko oli koossa oli kesäkuun alku kun Neiti B:stä tuli Rouva Hoo Parikkalan kauniissa puukirkossa. Apua, onko siitäkin jo niin pitkä aika - mihin tämä aika oikein menee :) 

Ei tämä salaatti turhaan ole ruokalistalla kohdassa 
Garden of Gods - Salads :)

Tällä kertaa valittiin ruokapaikaksi perinteisen sushin sijaan Marrakesh madness Balkan-Beirut Street Kitchen. Arvoimme pitkään Tehtaankadun ja Kallion välillä mutta päädyimme lopulta sitten ihan alkuperäiseen "Sandron kioski" paikkaan. Pidän Sandron letkeästä tunnelmasta ja totta kai myös älyttömän maukkaasta ruuasta. Tästä paikasta ei todellakaan tarvitse poistua nälkäisenä kotiin. Pikemminkin tuntuu siltä, että se "pieni rapusalaatti" ei vaan millään lopu vaikka haarukoit sitä taukomatta :) Rakastan myös makoisaa talonleipää. 


Dj ja musan soittaminen on kiva juttu mutta kun meitä oli 8 henkilöä pöydässä oli vähän vaikeaa pysyä kärryillä kaikissa jutuissa kun ei kuullut toisen puhetta. Toisen pienen miinuksen annan siitä, että olisin kaivannut rasvaisten kuningasrapujen käsittelyn jälkeen muutakin kuin ihanan isoa käsipyyhe-lautasliinaa. Onneksi ystävän laukusta löytyi yksi Savett. Muuten annan Sandrolle kyllä reippaan 9 pistettä mauista ja uskomattoman ystävällisestä palvelusta. Tarjoilijamme seisoi penkillä ja melkein roikkui katon ilmastointiputkissa saadakseen kaikki kahdeksan daamia mahtumaan samaan kuvaan. Sandron kuvausolosuhteet ovat hieman hämärät kuten huomaatte... 


Lauantai aamun aloitin pirteänä Kaisun käsittelyssä Hiusmuotoilu Inochin tuolissa ja kutrit saivat taas vähän hoitoa ja käsittelyä kuukauden tauon jälkeen. Siinä lattea ja kauralastuja puputtaessani huomasin, että Kansallisteatteriin tulee 18.tammikuuta uusi näytelmä Olipa kerran minä - narsistin kootut totuudet. Vaikuttaa äärimmäisen mielenkiintoiselta ja kukapa meistä ei olisi jossain elämänsä vaiheessa törmännyt tällaiseen persoonallisuushäiriöiseen ihmiseen.


Ja sitten ulos merenrannalle kävelemään. Ihan hirveän pitkään en ystävän kanssa viihtynyt tällä Eiranranta kierroksella koska en ollut pukeutunut ulkoiluvaatteisiin enkä todellakaan halunnut itselleni taas viheliäistä noidannuolta tai jotain muuta kolotusta kylmästä. Kyllä Helsinki ja sen rannat ovat kauniita sekä kesällä että talvella. Jäälläkin taitaa jo uskaltaa huoletta liikkua...



Eiranrannassa on muuten yksi suosikkipatsaistani Helsingissä ja sillä on huikean ihana nimikin Onni-Happiness. Patsas on kiskolaisen Rafael Saifulin 2006 pronssista tekemä. Kaksi hahmoa istumassa tyynen rauhallisina vierekkäin katsellen kauas merelle horisonttiin. Minusta liikuttava on myös näiden kapoisten tyyppien välissä oleva omena - yhteinen eväs kenties... ♥♥♥



Tällä viikolla oli Fidassa mylläkkäpäivät eli perjantaina ja lauantaina sai kaikista tuotteista -50%. Suunnaksi siis Tehtaankadun Fida. Liike on pieni mutta siellä on aina todella laadukasta kierrätystavaraa. Laitan sen kyllä ihan kakkostilalle Lönnrotin-Yrjönkadun kulmauksen Fidan jälkeen. Ja taas kannatti mennä. Kotiin löytyi hopeoituja esineitä ja tämä ehta Made in USSR leimalla varustettu kukkatarjotin. Olen kuolannut näitä pitkään mutta yleensä löytämäni ovat olleet melko huonokuntoisia. Tämä valioyksiö oli alennuksen jälkeen 6€.


Miten teidän lauantai sujui? Olitteko ulkona jäällä tai ulkoilemassa? Mukavaa viikonvaihdetta! Toivotaan, että huomennakin paistaisi :)



8 kommenttia:

  1. Sandro on kyllä hyvä!

    Me maistoimme eilen El Reyssa mm. jauhettua matoa! Tänään pyöräȟdettiin lyhyesti kaupungilla ja illalla kokkailin pitkän kaavan mukaan japanilaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jauhettua matoa...hmmm....tästä on tulossa varmaan tarkempaa postausta :)
      Näin kuvia japanilaisesta kokkailustasi ja hyvältä näytti!

      Poista
  2. Meillä tämä päivä meni juhliessa ♡
    Ihanan kuuloinen perjantai ka lauantai oli sinullakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä olikin syytä juhlia oikein kunnolla! 18v on iso juttu :)
      Hauskaa alkavaa viikkoa.

      Poista
  3. Kuullostaa huippuviikonlopulle. Ite olen "talviunilla" koko tammikuun. Odotan helmikuuta ja aloitan elämän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on ehkä hyvä olla "talviunilla" jos siltä tuntuu. Ei väkisin pakottamista mihinkään jos ei halua. Heräät sitten helmikuussa :)
      Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  4. Tuonne Sandroon juuri sunnuntaina tuumin, että pitäisi päästä brunssille. Ensi kerralla sitten, nyt valikoitui Kluuvin Fazu ja oikein yes sekin. :) Voi että miten suloinen pipo. <3

    Mukavaa tiistaita Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olen itsekin miettinyt Sandron brunssia seuraavaksi :) Brunssit ovat ihan mahtavuutta kun voi mennä valmiiseen pöytään ja vain nauttia.
      Kiitos, pipo on Topshopista parin vuoden takaiselta Ruotsin reissulta. Korvatupsut kuin ilveksellä... :D
      Hauskaa viikkoa Tiia <3

      Poista