lokakuuta 11, 2015

Silakoita, simpukoita, tupsuhäntiä ja syksyä

Kulunut viikonloppu on ollut todella rento ja rentouttava. Ihanaa aurinkoa ja paljon ulkoilua sekä kaupungissa että metsässä. Eilen oli viimeinen hetki piipahtaa Stadin silakkamarkkinoilla, jotka meinasivat mennä minulta tänä vuonna ihan ohi suun. Onneksi lauantaina oli vielä muutamia veneitä Kauppatorin Kolera-altaassa myymässä viimeisiä tuotteitaan ennen markkinoiden loppumista. Ostin saaristolaisleipää ja maustesilakkapurkin. Niistä onkin jo sitten tehty ihania voileipiä MUMS!



Kylmästi mereltä puhaltava tuuli sai pienen vilunpuistatuksen kehoon paksusta takistani huolimatta joten teki mieli syömään jotain lämmintä sekä hyvää. Suuntasimme Kluuvin Ravintola Belgeen jotta pysyttäisiin merellisissä tunnelmissa edelleen. Belgessä vietetään parhaillaan perinteisiä simpukkaviikkoja, jotka päättyvät vasta 14.marraskuuta. Moni tuttuni oli Facebookissa jo syyskuusta lähtien postaillut simpukkakuviaan, joita olin sitten kuolannut miettien koska pistäytyisin itse simpukkakattilan äärellä. Nyt oli sitten simpukoiden aika :) Päädyin tilamaan listalta simpukoita sardelli-valkoviinivoikastikkeessa. Belge oli melko täynnä mutta onneksi saimme pöydän ilman varausta ja pääsimme vielä ikkunapaikalle.

Belge ruokalista on Tintin seikkailujen sisällä :)
Belgen Moules frites annos sisältää simpukoiden lisäksi dijonsinapilla maustettua majoneesia, Belgen perunoita ja leipää. Kastikkeen simpukoille pääse valitsemaan useasta vaihtoehdosta. Monien suosikki näytti olevan simpukat merimiehen tapaan. Belge on ravintolana mutkaton ja annokset ovat reiluja. Sisustus vähän tumma ja pimeä mutta onneksi meillä oli ikkunapaikat. Simpukat hyviä ja annos lämmitti mukavasti kylmän ulkoilman jälkeen. Palvelu ehkä aavistuksen hidasta.


Kluuvista oli lyhyt matka katsastamaan Minna Parikan liikkeen ikkuna ja totta kai piti sujahtaa myös vähän sisälle kurkkimaan uutuuksia. Pupu sneakersit olivat saaneet poninkarvaisen pinnan ja niillä oli ihanat tupsuhännät. Ja mitä värejä - vaaleanpunaista, mustaa, leopardikuvioituja. IIIK!!!!

Myös poninkarvaiset Chelsea nilkkurit olivat aika mageita ja mukana myös syvä syklaaminpunainen! Nämä olisivat todellisest katseenvangitsijat.

Tai jos haluaisi vähän enemmän korkoa nilkkureihin olisivat nämä Bunny Vic nilkkurit oivallinen valinta. Nuo pupunkorvat vaan ovat niin vastustamattoman ihania! Rakastan Minnan hauskaa otetta kenkien suunnitteluun ja leikkisyyttä niissä. Minnan kengät jalassa elämä ei ole turhan ryppyotsaista puuhaa vaan pilkettä silmäkulmassa ja hymyä huulilla.

Seuraavaksi suunnattiin COSin liikkeeseen, jossa oli ihan hirveä tungos. Olin katsellut netistä muutamia paitoja ja villapuseroita mutta en jaksanut jäädä sovittelemaan mitään koska sovitukseen oli tosi pitkät jonot. Ehkä Stockmannin Hullut Päivät ja hyvä ilma olivat saaneet ihmisiä sankoin joukoin ydinkeskustaan shoppailemaan koska muissakin liikkeissä oli ruuhkaa. Pakko muuten tunnustaa etten käynyt fyysisesti Hullareilla ollenkaan tänä syksynä. Olen tilannut netin kautta muutaman tuotteen joten odottelen niitä. Onko otteeni alkanut lipsua Hulluttelun suhteen ;)

Viikonloppuna on hyvän ruuan ja esteettisen nautintojen lisäksi ulkoiltu paljon ja ihailtu ruskaa, joka nyt pakkasöiden jälkeen alkaa olla parhaimmillaan myös täällä etelässä. Punaista, keltaista, oranssia kaikissa eri sävyissä ja joukossa vielä vähän vihreääkin. En ole syksyihminen mutta syksyn värit viehättävät minua ja haluan ehkä siksi myös pukeutua oranssiin.





Toivottavasti teidän viikonloppunne sujui mukavissa merkeissä ja keräsitte energiaa alkavaa uutta työviikkoa varten? Mukavaa sunnuntai iltaa :)

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa siltä, että sinulla oli oikein mukava viikonloppu.
    Oma viikonloppuni meni pojan vaatekaappia järjestäessä ja ruokahuoltoa pyörittäessä :)
    Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä :) Olisi sitä täälläkin päässä pitänyt tehdä kotihommia mutta nyt ei vaan jaksanut. Tosin juuri nyt vaihdan lakanoita...eli otan loppukirin vielä tähän viikonloppuun.

      Poista
  2. Silakkamarkkinat jäivät tänä vuonna väliin, en tosin olekaan silakoiden ystävä. Sen sijaan kävimme purjelaivatapahtumassa Kauppatorilla tänään moikkaamassa ison purjelaivan omistavaa kaveriamme. Hullareilla sen sijaan kävin parikin kertaa. Yhdet hanskat hankin, lähinnä kiinnostivat Herkun tarjoukset.

    Belgessä olen käynyt kerran, olen tehnyt jonkinlaisen periaatepäätöksen vältellä ketjujen omistamia ravintoloita. Ja Cos... monta kertaa olen innoissani vienyt vaatteita sovituskoppiin ja joutunut toteamaan, että leikkaukset eivät sovi ruumiinrakenteelleni lainkaan. Huipennus oli tällä viikolla; punainen peplumpaita näytti päälläni sirkusteltalta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasi jäädä minultakin markkinat ihan kokonaan väliin. Viikko vaan hurahti ohi ja sitten lauantaina heräsin, että on saatava saaristolaisleipää ja silakoita :) onneksi löytyi!

      Unohdin itse puolestaan tuon purjelaivatapahtuman joten siellä en ollut harmikseni. Olen hieman yllättynyt siitä etten Hullutellut....

      COSin vaatteet ovat minun mielestäni kivoja juuri leikkausten takia ja pidän niistä. Nauroin tuota sirkusteltta vertausta kun sinä näytät aina niin tyylikkäältä. Luulen etten itse edes uskaltaisi sovittaa peplum-paitoja....minusta ne näyttävät kaikkien päällä vähän hassuilta... :D

      Poista
  3. Hei Marjo! Kiitos käynnistä blogissani. Minä tulin vastavierailulle. Ja mitä löysinkään kivan blogin ja ihanan syksyisen viikonlopun silakkamarkkinoineen. Ja lukijaksi jäin.
    Silakkamarkkinat ovat niin kiva tapahtuma syksyisin. Turussakin on omansa. Ja kerran olen käynyt Helsingin silakkamarkkinoillakin. Kalaherkut ja saaristolaisleivät, ne maistuvat, niin yksinkertaista ja hyvää.
    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan Tuula ja kiva, että sinäkin pistäydyit vastavierailulla :)
      Silakkamarkkinat ovat olleet meillä sellainen perinne jo lapsuuden ajoilta saakka. Isotätimme, Aili-täti vei meidät lapset aina Kauppatorille, halliin ja markkinoille. Siitä on jäänyt tämä tapa.
      Hyvää loppuviikkoa sinulle :) ollaan kuulolla.

      Poista
  4. En ole ikinä käynyt silakkamarkkinoilla :) Noi Parikan kengät on hieman liian erikoisia minun makuuni...Täällä näkee parikkamaisia kenkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun et ole käynyt :) kiva tapahtuma ja tunnelma.
      Minnan pupukengät on ihania ja Minnan tyyli mieleeni - Minna rules :)
      Mutta ymmärrän, että kaikki eivät niistä pidä. Siksi on olemassa vaihtoehtoja :)

      Poista