lokakuuta 30, 2015

Back to 50's - BusBurger

Ympäri maailmaa vietettiin Paluu tulevaisuuteen päivää 21.10.2015. Vuonna 1985 mielettömässä hittileffassa Marty McFly ja Doc Brown kävivät tulevaisuudessa juuri em. päivänä De Lorean DMC-12 merkkisellä autollaan.  Muistan kun eilisen päivän tämän huippu elokuvan ja leffateatterin popcornit, jotka jossain syystä kaatuivat lähes kaikki penkkirivien väliin. Johtuiko elokuvan jännittävistä kohtauksista vai siitä, että olin siellä yhden pojan kanssa... Minunkin oli alun perin tarkoitus osallistua tapahtumaan Bio Rexissä mutta ohi meni valitettavasti kiireiden takia. Damned!

Koska en ollut "palannut tulevaisuuteen" päätin vuorostani "palata menneisyyteen". Jokaisella on kaapissaan jotain luurankoja ja nyt paljastan blogini lukijoille olleeni jossain vaiheessa vähän fiftari. KYLLÄ! En pukeutunut 50-luvun ajan mukaisesti kellohelmahameisiin mutta kuuntelin rock'n'roll musiikkia ja kävin jopa fiftari bändien keikoilla. Oivallinen paikka palata menneisyyteen oli mennä syömään sunnuntain kunniaksi paikkaan, joka on todella fiftarihenkinen.

Tähän fiftarihenkiseen hampurilaisravintolaan ei todellakaan kukaan eksy sattumalta tietämättä paikkaa koska se on niin syrjässä eikä sitä mainosteta juuri missään. Paikan nimi on BusBurger ja se löytyy vanhalta Heinolan tieltä läheltä Takkulan golfkenttää Lahdesta päin ajettaessa. Tarkka osoite on Savontie 409, Hollola. Paikka on entinen huoltoasema, jota on jatkettu keltaisella jenkkikoulubussilla.

Ravintolan sisustus on rentoa jenkkityyliä - sinistä, punaista, valkoista, tähtiä, raitoja, valko-musta lattia, välkkyviä valoja, keltaisessa koulubussissa. Taustalla soi asiaan kuuluvasti rokki ja henkilökunta tervehti meitä heti ystävällisesti kertoen miten paikassa toimitaan. Tilaukset tehdään kassalla ja sitten vuoronumerolla pöytään odottamaan omia annoksia. Pakko myöntää, että jouduimme soittamaan BusBurgeriin matkan varrelta kaksi kertaa kun emme jostain syystä pimenevässä sunnuntai iltapäivässä (oltiin siirrytty juuri talviaikaan ja satoi - seli seli) löytäneet perille. Saimme selkeästi ohjeita ja perille päästiin vihdoin!


BusBusgerin annokset ovat todella runsaita ja ne tarjoillaan "kitaroissa". Astiat tuolla paperien alla on taivutettu pienen kitaran muotoon paikan hengen mukaisesti. Kiva yksityiskohta! Hampurilaisia löytyi useaa eri vaihtoehtoa. Päädyimme tilaamaan Classic Burgerin - 200g pihvi, cheddarjuusto, salaatti, majoneesi, suolakurkku, BBQ, sinappi, tomaatti, punasipuli - sekä Bluecheese Burgerin - 200g pihvi, homejuusto, ananas, salaatti, suolakurkku, majoneesi, punasipuli, ketsuppi, sinappi, tomaatti, cheddarjuusto. Jos hampurilaiset tilaa ateriana tulee kylkiäisenä maalaisranskalaisia ja coleslaw salaatilla. Muitakin perunavaihtoehtoja kyllä löytyi. Näillä aterioilla lähtee kyllä nälkä ja itseltäni jäi sämpylän "hattu" jopa syömättä. .




Otimme lisäksi vielä lisädippejä, joista haluan erityisesti kehua tuota makeaa sinappia. En olisi uskonut kastavani perunoita sinappiin mutta tämä oli ihan superhyvää. Paholaisen hillo maistui myös hyvälle. Perinteinen majoneesi sekä ranskankerma olivat myös meidän ateriamme dippeinä. Kun kerran ollaan hampurilaispaikassa juodaan toki aitoa Cocacolaa....hammaslääkärini ei toivottavasti lue tätä... eikä missään tapauksessa mitään Zeroa....vatsani ei edes kestä aspartaamia....yöks!

Istuimme vanhan huoltoaseman puolella koska mennessämme koululaisbussi oli tupaten täynnä ruokailijoita. Meiltä jäi nyt siis kokematta punaiset nahkapenkit ja bussifiilis punaisten lamppujen alla rokin soidessa. Bussin seinillä näkyi rekisterikilpiä paikan ja ajan hengen mukaisesti. Totta kai kuningas Elvis ja viettelevän kaunis Marilyn Monroe olivat täällä ja nuori kapinallinen James Dean.

BusBurger tarjoaa hampurilaisten lisäksi myös nachoja ja burritoja. Listalla näytti olevan myös sormisyötävinä sipulirenkaita, mozzarellatikkuja ja maissipaloja. Jälkiruokaakin olisi saanut ihanasta jäätelötiskistä mutta miettikään etten pystynyt edes ajattelemaan sen tilaamista. Olin ihan ähkynä! Popcorniakin oli tarjolla joten ihan jenkkilän meiningissä oltiin.

BusBurgerin pihalla on myös jäätelö koulubussi, josta kesäaikaan saa aika mukavalta kuullostavia makuja: Rocky Road, Donitsi, Vaahtokarkki, Pannukakku, Mojito...MUMS! Lämpöisenä kesäpäivänä voisi myös istuskella syömässä jenkkilipun väreissä maalatuissa terassipöydissä ulkosalla. Nyt vettä satoi taivaan täydeltä eikä lokakuun lopun keli ollut kaksinen.

Syyskuun alussa BusBurgerin pihaan on tullut vielä kolmaskin keltainen koulubussi Party Bus. Tämän bussin voi vuokrata juhliin, kokouksiin, omaan illanviettoon tai ihan muuten vain jos haluaa itsekseen tunnelmoida fiftarihenkisesti. Bussista löytyy tanssitanko, karaokelaitteet ja baari puhumattakaan discovaloista ja jenkkisisutuksesta. YEE HAW !

Back to 50's oli kiva kokemus. Ruoka mutkatonta ja hyvää, annokset isoja ja henkilökunnalle annan ison plussan ystävällisestä ja huomioivasta asenteesta. Käykää kurkkimassa jos kiinnostaa. Linkkaan tähän loppuun Arttu Wiskarin Sirpa videon, joka on osittain kuvattu BusBurgerissa.

6 kommenttia:

  1. Sinä - fiftari?!? Tämä tulee myös ihan livenä tuntevalle yllärinä!

    Hauska, että tuollaisia paikkoja on meillä Suomessakin keskellä-ei-mitään. Maailmalla ajellessahan saattaa päätyä erikoisiin paikkoihin keskellä maaseutua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps....tämä on ollut aikaa ennen kuin me olemme tavanneet :D Kaikilla meillä on luuranko kaapeissa....odottelen omaa paljastustasi... :D

      Tuossa paikassa parasta on ystävällinen palvelu ja ihan älyttömän hieno asenne tehdä duunia. Nostan hattua! Juttelin omistajan kanssa pitkän ja jäi tosi positiivinen kuva. Keskellä ei mitäänkin pärjää jos saa asiakkaan tulemaan uudelleen ja uudelleen eikä siihen riitä yksinään tarjottava vaan myös palvelulla on suuri merkitys. Totta kai tässä myös paikan erikoisuus on hyvä bonus!

      Poista
  2. Siis vitsit miten mageen näköinen paikka. Eipähän tule joka päivä nähtyä noin hienoa burgeripaikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselleni tuli hassuja takaumia New Yorkin matkalta keltaisen koulubussien rivistöistä koulujen ulkopuolella ja täällä on kyllä tavoitettu se muukin jenkkifiilis. Käy kurkkimassa jos liikut hoodeille.

      Poista
  3. Fiftarin hameet ovat ihania;D Aika kivalta vaikuttava paikka,vaikken syökään hampurilaisia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fiftarihameet ja juuri ne heiluvat helmat ovat todella kauniita :) Paikasta sai myös listan mukaan salaatteja ja niitä jälkkäriherkkuja.

      Poista