huhtikuuta 27, 2015

Kevään keltainen takkilöytö

Kaikki lähti oikeastaan liikkeelle tästä Me Naiset lehden maaliskuun alun kuvakollaasista. Minulla on sellainen outo tapa, että kun saan käsiini jonkun uuden lehden selaan sen ensi pikaisesti läpi lukematta tai tutkimatta juttuja sen tarkemmin. Otan ikään kuin tuntuman lehteen. Pläräilyn jälkeen sitten aloitan lehden uudelleen alusta loppuun keskittyen siihen mitä näen. Siinähän oli juuri sellainen mintunvihreä takki, joka kolahti. Ja teksti "4 x ihaninta juuri nyt" kolahti! Minullahan oli jo kirkkaan vihreä takki, kirkuvan keltainen poplari, syreeninvärinen kevättakki joten eikös tämä menisi hyvin tuohon kokoelman jatkoksi. 

Sitten kävi kuten minulle usein eli unohdin takin olemassaolon tyystin kunnes eräänä päivän harpoin Aleksia pitkin ja huomasin kuin sattumalta Monkin liikkeen. Muistin takkibongauksen yli kuukauden takaa joten siis sisälle ja tutkimaan rekkejä. Nämä mintunvihreät takit olivat jo ehtineet alerekkiin mutta sopivia kokoja ei enää ollut. Damned, tuumin kunnes huomasin samassa rekissä jotain vieläkin kiinnostavampaa. Kevään keltainen tai aavistuksen ehkä limenkeltainen takki kutsui sovittamaan itseään. Oikea koko löytyi myös ja se oli just kuin minulle tehty!


Takki lähti sitten Marjon matkaan ja ihan naurettavalla hinnalla 20 euroa! Tosin ei takin alkuperäinenkään hinta ollut kuin 85 euroa mutta sehän olisi ollut ihan synti jättää tätä kaunokaista roikkumaan Monkin rekkiin vai mitä :) Ja nyt on sitten pirteä uusi kevättakki ahkerassa käytössä.
Mikä ihaninta olen saanut takista paljon kivoja kommentteja "Ihanan pirteä väri!" "Oih, miten keväiseltä sä näytät." "Sopii sulle kuten aina kirkkaat värit."Takissa on jännä vyö eli se on edestä näkyvissä ja takana vyö menee takin sisälle. Ihanan pehmeä ja valmistusmerkintöjen mukaan ei kestä vesipesua. Takin vyö oli kaupan jäljiltä hieman nuhruinen roikuttuaan lattialla ja huuhtelin sitä kyllä vesihanan alla eikä mennyt pahaksi mutta kun takki joskus vaatii pesua taidan silti luottaa pesulapalveluihin.

 
Kyllä tämä takki sai hymyilemään myös sunnuntain kaatosateessa kun kävin piipahtamassa Veturitalleilla. Sisustusbloggaajien kirppikselle oli vain sellainen tunku ja satojen metrien pitkä lähes liikkumaton jono, että tänä keväänä tämä tapahtuma jäi kyllä väliin.


Minua ei yhtään haittaa vaikka vappuna sataisi räntää tai lunta sillä takki on myös lämmin. Löysin itseltäni ohuen ohuet nahkahanskat kaapista, jotka ovat ihan samaa sävyä kuin takki. Hanskat ovat Stockalta muutaman vuoden takaa ja hieman nuhjuiset kämmenpuolelta. Olisiko teillä hyviä vinkkejä millä voisin koittaa puhdistaa niitä?

2 kommenttia:

 1. Pirteä sävy, sopii sinulle!

  Olen vuosia sitten ostanut satulasaippuan, jolla puhdistan nahka-asusteita. Marseillesaippua voisi myös toimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos....keltainen väri on yksi lempparini :)

   Olin itse miettinyt Marseillesaippuaa mutta tuosta satulasaippuasta voisi olla myös apua. Näin vaaleisiin hanskoihin vain tarttuu juurikin tuonne kämmenpuolelle likaa....autonratista, ovenkahvoista tai itse asiassa kaikesta mihin kosket....

   Poista