huhtikuuta 20, 2015

Katse jalkoihin - ihanuuksia ja hulluttelua SS2015

Olen viime päivinä uponnut aika huolella taas kenkämaailman ihmeisiin ja pyörinyt netin syövereissä ihaillen ja ihmetellen. Kauppoihin on tullut jo monen viikon ajan kevät/kesäkenkiä mutta päätin poimia muutamia erikoisia tai itseäni miellyttäviä kenkiä/saappaita/nilkkureita valmistajien mallistoista. Osaa näistä ihanuuksia voisi tilata vaikka netin kautta mutta välttämättä näitä kaunokaisia ei edes halua omistaa jo pelkästään niiden melko korkean hinnan takia.

Dolce & Gabbanan SS2015 kengissä on paljon yksityiskohtia ja upeaa koristeellisuutta. Saappaat on koristeltu lähes kauttaaltaan punaisilla kukilla ja Mary Jane kenkien läpinäkyvien, avautuvien korkojen taakse on piilotettu sydän. Myös melko erikoisia sukka-kenkä yhdistelmiä löytyy. Näistä tulee mieleen jotenkin espanjalainen naisellisuus tai slaavilaisuus tai Frida Kahlo tai bysantti. Paljon koristeita, kultaa ja punaista.
Lie Sang Bong - Korean McQueen - on puolestaan koristellut kengät huikeilla perhosen siivillä ja sama teema jatkuu muissakin malliston tuotteissa. Ihanaa kiinansinistä ja herkkiä siipiprinttejä. Näillä kengillä liitelee varmaan perhosen siipien keveydellä :) Ihanat!
Anna Suin mallistossa on jännät patchwork saappaat - ikään kuin saappaat oli tehty ylijääneistä  nahkapalasista mutta itse asiassa nämä ovat kyllä tarkkaan suunniteltu siitä olen varma. Saappaat ovat rennon boheemit ja 70-lukuiset. Saappaisiin löytyisi myös vyölaukku samalla kuosilla. Näiden paluuta en toivonut koskaan näkeväni.... Tosilla monilla julkkiksilla - Rihanna, Nicole Richie, Fergie ja Leonardo di Caprio - on lantiolla nähty jo näitä.... tosin jos Chanelin mallistossa on vyölaukku niin eihän se toki ole pahimmasta päästä. Itsellä vain fobia vyölaukkuihin :DFausto Puglisin malliston antiikin Kreikasta tai gladiaattoreilta innoituksen saaneet sandaalit ulottuvat polveen saakka ja ne on koristeltu runsaasti. Pari vuotta sitten gladiaattorisandaalit olivat edellisen kerran in ja nyt taas. Muoti kiertää ja palaa....tällä kertaa vaihteeksi ihan matalina sandaaleina.


Christian Louboutinin huikean korkeissa kengissä on isoja, useita erilaisia värialueita - colorblocks - ja tätähän Minttu Vesala kutsui Stockan muotinäytöksessä Bauhaus-tyyliksi. Melkot jännän kurvikkaat korot nämä kengät ovat myös saaneet.

Singaporelaisen Prabal Gurungin kevät mallistossa on myös jänniä leikkauksia ja erilaisia väripintoja. Pidän siitä miten hän on yhdistänyt myös hillitympiä sävyjä ja erilaisia nahkapintoja.


Alexander McQueenin "korottomissa" nyörisandaaleissa on monia erilaisia vaihtoehtoja. Näitä olisi kiva joskus päästä kokeilemaan ja sitä miltä tämä "korottomuus" tuntuu.
Hapsuja ja karvoja näkyy Rochasin kengissä. Jotenkin näistä tulee mieleen joulukuusessa käytettävät koristenauhat tai että karvalankamatosta olisi osa tarttunut kenkäkärkiin kävellessä. Ja nilkkasukathan ovat kuuminta hottia....lupaan, että minulla ei nilkkasukkia tulla näkemään.Yves Sain Laurentin kengissä on ihan todella retrot platformit ja tukevat tolppakorot. Yhdistettynä myös erilaisia nahkoja ja kesän/kesään metallisia sävyjä. Näistä tulee ihan mieleen joku leffa, jossa discopallo pyörii katossa ja ihmiset tanssivat valolattian päällä....


Marisa Webbin kengissä on hauskaa country and western henkisyyttä. Ottaisin nämä paljon mieluummin itselleni kuin YSLn tolppakorolliset :)


Kevään/kesän 2015 kengissä on toki paaaljooon, paaaaljon muita mielenkiintoisia kenkiä mutta myös sellaisia, joita en itse haluaisi missään tapauksessa itselleni. Matalat, platformeilla varustetut vähän sämpylöitä muistuttavat kengät eivät ole minun juttuni ollenkaan. Em. kenkiä on monilla eri valmistajilla ja ovat varmasti mukavat jopa jaloissa mutta eivät uppoa minun kenkämakuuni. Toinen mitä yritän välttää tulevana kesänä ovat "comfy flats" eli vähän terveyssandaalien "Birkenstock" henkiset sandaalit, joita näkyi jo Stockan muotinäytöksessäkin. Uskon, että myös nämä supermukavia jalassa mutta en pidä sandaalien ulkomuodosta, joka saa jalan näyttämään jotenkin ankanräpylälle.

Jokaiselle jotain eli mielestäni SS 2015 kenkämuodissa on todella valinnanvaraa.
2 kommenttia:

 1. On kyllä upeita kenkiä katsella! Käyttääkö joku oikeasti tuollaisia? Nuo avautuvat korot ovat kuin Fabergén muna :) Mutta vyölaukut - EI kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uskon, että jotkut DG:n kengät avautuvilla koroilla :D Fabergén munavertaus oli osuva ja vähän samaa näissä onkin..... LOL
   Jeps....vyölaukut ovat niin kauheita etten kyllä ainakaan itse halua niitä edes sitä Chanelin.

   Poista