joulukuuta 01, 2014

Pikkujoulut Mansessa

Hyvää joulukuun ensimmäistä teille kaikille. Minä otin jo varaslähdön joulunviettoon viime perjantaina kun suuntasimme viettämään työpaikan pikkujouluja Tampereelle. Matkalla pysähdyttiin Hämeenlinnaan vielä lounastamaan Piparkakkutaloon joten jouluhengessä oltiin jo menomatkalla. Oikein hyvää ruokaa vaikka olimmekin virallisen lounasajan ulkopuolella ja melkein tyhjässä ravintolasalissa. Sää ei ollut kovin jouluisa mutta onneksi joka puolelle on jo viritetty valoja ja koristeita luomaan oikeaa joulun tunnelmaa :)

Meidän määräpää oli kuitenkin Tampereen uusi Torni-hotelli, joka tuntuu jakavan hyvinkin paljon mielipiteitä sekä tamperelaisten että muiden keskuudessa. Radan kupeeseen, punatiilisten veturitallien viereen on noussut 25-kerroksinen "pilvenpiirtäjä". Hotelli Ilveskin tuntuu todella pieneltä verrattuna tähän Suomen korkeimpaan asuintaloon. Tämä uusi 88 metriä korkea maamerkki jää kuitenkin kakkoseksi Näsinneulan korkeudelle.


Hotelli avattiin 15.lokakuuta ja avajaisissa oli paikalla olleen tamperelaisen ystäväni mukaan ollut melkoinen meno ja meininki. Yläkerran 300 neliön terassilla oli esiintynyt itse Pate Mustajärvi ja muitakin Manserockin tähtiä oli näkynyt hotellissa. Kaikki oli palohälytystä lukuun ottamatta sujunut hyvin ja onneksi hälytyskin oli turha.


Hotellin sisääntulossa on muuten höyryveturi seinällä puuskuttamassa ratakiskolla ja äänimaisema todella muistuttaa rautatien äänistä. Ensimmäisellä kerralla tästä ohi mennessäni  piti vaistomaisesti katsahtaa selän taakse on sieltä todella tulossa juna. Kiva yksityiskohta. Muuten hotelli sisääntulo oli ehkä vähän ahdas tai me osuimme vain sellaiseen aikaan kun kymmenet muutkin matkalaiset pyrkivät tsekkautumaan sisälle. Moni pikkujouluihin tulija tuntui vähän tuskastuneelta siinä jonossa seistessä - ehkä vain alkukankeutta kun kaikki on vielä niin uutta.


Upeat, mittatilausmatot peittävät hotellin käytävät sekä niiden seinät. Matoissa on Tampereen silhuettia sekä tarinaa kaupungin tehtaista, nähtävyyksistä ja muista tunnusmerkeistä. Jos katsotte oikein tarkkaan hotellissa käydessänne käytäviä huomaatte linnusta, että myös perspektiivi muuttuu  kerroksissa ylöspäin mentäessä. Matot luovat käytäville pehmeän tunnelman ja ovat kauniin värikkäitä. Hissiä odottaessa voi hyvin arvuutella onko tuossa Näsineulan alapuolella Särkänniemen karuselli vai mistä mahtaa olla kyse?

Huoneista pidin myös todella paljon. Sama Tampereen tarina jatkuu hotellihuoneiden seinillä ja sängynpeitteissä. Meille osui vielä kollegan kanssa 35-neliön nurkkahuone ja kaksi valtavaa ikkunaa katosta lattiaan. WAU - mitkä näkymät huoneesta oli Tampereen kattojen yli. Lisäksi oli mahdollista valita kolmesta eri korkuisesta ja paksuista tyynystä itselleen sopiva vaihtoehto. ehdoton plussa! Itse tykkään todella litteällä tyynyllä ja sellainenkin löytyi.Ihan huipulla on sitten Moro Sky baari, joka on auki muillekin kuin hotellin asukkaille. Harmi, että valtavalle terassille emme päässeet koska se oli hurjapäisen base-hyppääjän jäljiltä suljettu. Baarissa on hauskan rento sisustus ja se oli kyllä ihan tupaten täynnä ihmisiä perjantai iltana. Moro Sky baari oli sporttihenkinen ja seinillä näkyi urheilijoiden mustavalkoisia valokuvia. Jotenkin olisi ollut mukavaa, että ihmiset olisivat jättäneet ulkovaatteet vaikka alakertaan, koska sisällä kuumassa sisätilassa näytti hassulta olla ulkotakki päällä.


Tässä unisex-vessassa oli kyllä huikeat maisemat ja valtava kristallikruunu katossa. Täytyy sanoa, että katsoessaan itseään tuosta lamppujen reunustamasta peilistä tuli ihan showtähti fiilis. Itselläni ei ole korkeanpaikankammo mutta voisin ajatella, että siitä kärsivä henkilö ei täällä kyllä puuteroi nenäänsä huolettomalla fiiliksellä katsellen samalla Pyhäjärvelle.Hotellin sängyissä on NASAn kehittämään materiaalin perustuvat huippupatjat. Oikein hyvin niillä nukkui pitkän päivän ja juhlinnan jälkeen. Kaunis valaisin ja Harri Koskisen K-tuoli houkuttelivat istumaan hetkeksi alas.


Erikoisuutena hotellin 18-24 kerroksissa ovat Solo Up -huoneet, jotka ovat mikrosviittejä. Kylpyhuone on osana hotellihuonetta ja ainoastaan suihku- ja wc-tila on erotettu ovella muusta huonetilasta. Melko erikoinen ratkaisu! En tiedä haluaisinko nähdä toisen hampaidenpesu tuon verhon läpi...mietin myös vesiroiskeita.... Hotellihuoneissa on myös aitoa taidetta joten koko hotelli on kuin suuri taidegalleria. Teokset ovat myynnissä ja ne ovat tamperelaisten taiteilijoiden tekemiä. Hyvä oivallus!


Tässä sitä istutaan kollegojen kanssa Paja Barissa ja siemaillaan drinkkejä ennen ruokailuun lähtöä.
Alakerran Ravintola Paja Bar on kunnianosoitus manserockille ja se näkyy myös sisustuksessa.


Hauska yksityiskohta Paja Barin lattialla ovat valaistut vanhat ratakiskot, joita myöden junat on työnnetty aikoinaan tänne veturihalleihin. Tilassa oli eri tyyppisiä seurustelunurkkauksia sekä pöytiä ja  mahdollisuus myös ruokailla. Juomalistalla oli hyvinkin eksoottisia juomia kuten Johtajan muistelot  "4 cl Koskenkorvaa tarjoillaan taskulämpimänä kerhopullosta" :) 

Vaihtoehtoisesti olisi voinut maistella Pyynikin Käsityöläispanimon yksinoikeudella Tornille panemia oluita Tenderia tai Pajavasaraa. Itse kun en oluen ystävä ole jätin suosiolla molemmat väliin. Johtajan muistelotkin jäivät tällä kertaa nauttimatta.....

Ravintola Paja Barin sisustuksessa on tehty yhteistyötä Eppu Normaalin, Yö yhtyeen sekä Popedan kanssa. Seinälle ovat päätyneet Eppujen kultalevyt, Popedan keikkajulisteita ja yhtyeiden vaatteita sekä kitaroita. Oli siellä joukossa jo edesmenneen Juicenkin CCCP kitara.


Iltavalaistuksessa hotelli näytti kuin hiiltyneeltä halolta tummaa yötaivasta kohti. Siinä meinasi ihan niska nyrjähtää kun kurkki taivaalle Moro baaria kohden.


Hisseissä ei ole muuten peiliä seinällä joten jos haluaa ottaa kuvan niin tässä teille hissiselfie. Väsynyt pikkujoulujuhlija palaa takaisin hotellille yömyöhään. Miinuksena hotellille on se ettei siellä ole tilaa missä voisi tanssia. Mekin päädyimme Hotelli Ilvekseen viettämään iltaa.


Pidin Tampereen Torni -hotellista ja tulen varmasti yöpymään siellä jatkossakin.
Marjon matkassa suosittelee paikkaa :)


2 kommenttia:

 1. Luulin noiden ikkunakylppäreiden olevan jo vähän pois muodista, olen ollut parissa hotellissa, joissa sellaisia on ollut. Muuten kyllä kivan näköinen paikka.

  Sain kutsun avajaisiin, mutten mennyt. Hyvä niin, sillä sielläkin olisi siis ollut palohälytys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet sellainen palohälytys magneetti :)
   Luulen, että nämä avokylppärit alkavat kyllä rantautua uusiin hotelleihin Suomessa
   oikein ryminällä....

   Poista