joulukuuta 18, 2014

Joulukalenterin luukut 7 - 14

Lupasin postailla tänne blogin puolelle myös Facebookissa julkaisemaani joulukalenteria Niilon ja Jalon seikkailuista. On tainnut näissä joulukiireissä ihan unohtua näiden postaus - anteeksi! Viisi päivää enää jouluun ja melko paljon asioita vielä hoidettava. No, keskiviikkona voidaan sitten viettää ansaitusti sitä joululomaa ja aikaa yhdessä perheen kanssa.
  
7.12.2014

Keittiön pöydälle oli ilmestynyt outoa suippo otus päivän aikana. Niilo ja Jalo olivat kovin kummissaan mikä ihme kukkaruukusta oikein pilkotti? Olikohan se jotain syötävää kenties? Äiti Karhu kertoi pojille, että tämä oli nupullaan oleva joulukukka nimeltään Amarylllis, joka kohtaa aukaisee punaisen ison kukan. Pojat päättivät joka päivä ensimmäiseksi aamulla tarkistaa onko kukka jo auennut :)

 8.12.2014

Niilo ja Jalo ovat koko päivän ahkeroineet Äiti Karhun kanssa ja leiponeet piparkakkuja oikein urakalla. Talossa leijailee ihana siirapin, kanelin, inkiväärin ja neilikan tuoksu. Pojat ovat myös salaa vähän nakertaneet pipareita ja hyvää oli!

 9.12.2014

Joulun alla tontut hiipivät nurkissa ja kurkkivat sisälle ikkunoista ovatko lapset olleet kilttejä. Niilo ja Jalo ovat ahkeroineet ja auttaneet äitiä siivoamalla varastoa. Kyllä Joulupukki nyt varmasti tulee meille aattona kun olemme olleet näin auttavaisia, tuumivat karhupojat yhteen ääneen.

 10.12.2014

Joulumarkkinoilla on hauskaa, tuumivat Niilo ja Jalo. Rouva Hiiren myyntikojussa on piparminttu keppejä myynnissä. Pieniä myyntitupia on noussut koko iso torialue täyteen ja tuolta näyttää olevan myös ruokatori. Tullaanhan me tänne Tuomaan markkinoille vielä toistekin, kysyy Niilo. Totta kai tullaan, lupaa Äiti Karhu.

11.12.2014

 Karhupojat ovat ihan pyörällä päästään. Olemme kirjoittaneet tänään varmaan 100 joulukorttia, puuskahtaa Jalo. Mutta kortteja on kiva lähettää ja vielä hauskempi saada, nauraa Niilo. Jaksaa, jaksaa vielä muutaman ja sitten kaikki kortit punaiseen pussiin, opastaa Isä Karhu.

12.12.2014

Nyt Nallepojat ovat ihan solmussa. Miten nämä jouluvalot voivat mennä ihan sotkuun aina kesän aikana, kysyy Niilo. Jospa joulukoristelaatikossa asuu joku Sotkija Tonttu, arvuuttelee Jalo. Pojat ähisevät ja puhisevat saadakseen valot ojennukseen ja roikkumaan :)


13.12.2014

Miksi tänään oikein vietetään Lucian päivää, kysyy Jalo kummissaan. Niilo kertoo, että kynttiläkruunuun pukeutunut Lucia tuo valoa talven pimeyteen ja juhlaperinne on todella vanhaa sisilialaista alkuperää. Nallepoikien mielestä Lucia-neito on todella kaunis valkoisessa puvussa ja punaisessa vyössään <3

14.12.2014

Tänään oli jännä päivä sillä Niilo ja Jalo matkustivat Loviisaan saakka katselemaan kauniita joulukoteja. Kultalammessa he tapasivat valkoisen jäniksen, joka kantoi mukanaan katajanoksia, jotka tuoksuivat niin hyvälle. Jänis kertoi pojille paljon hauskoja joulujuttuja ja kaikki kolme nauroivat ihan vatsat kippuralla :)

Mukavaa perjantaita joulukiireistä huolimatta teille kaikille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti