joulukuuta 07, 2014

Toinen adventtisunnuntai

Tänä aamuna oli ihana herätä kun kotona tuoksui siltä kun asuisi itse piparkakkutalossa. Eilisten piparitalkoiden jälkeen huoneistossa leijaili kaikkialla vieno siirapin, kanelin, inkiväärin ja neilikan tuoksu. Pakko tunnustaa, että aamiaiskahvia keittäessäni pihistin yhden sydänpiparin ja nakersin sitä ihan salaa ja MUMS hyvää oli. Pipareita tuli peräti kaksi iso laatikollista joten koristeltavaa riittää kyllä. Yritin tänään epätoivoisesti metsästää ranskanpastilleja mutta Sellon Citymarketista ne olivat kaikki tyystin loppu. Ehkä muutkin halusivat koristella juuri tänään pipareitaan?

Päivä oli harmaan sateinen mutta onneksi parvekkeella voi nyt hyvällä omallatunnolla pitää jouluvaloja vaikka päivälläkin palamassa. Sen verran kova tuuli kyllä tuntuu olevan, että olohuoneen ikkunan taakse ripustetut joulutähtinauhavalot kolisevat ikkunaa vasten ikävästi. En niinkään pelkään ikkunan rikkoutumista mutta valot siinä saavat melkoista kyytiä. Muistuu aina elävästi mieleen Tapani-myrsky muutaman vuoden takaa kun talomme päälle kaatui takapihalta kokonainen mänty tällaisessa talvimyrskyssä. Onneksi ei saanut pahempaa tuhoa aikaan mutta rysähdys oli melkoinen!

Myöhemmin iltapäivällä kun ajeltiin keskustaan mietin saisiko mikään voima maailmassa minua hyiseen mereen leijasurffailemaan näillä keleillä? Lauttasaaren uimarannan edustalla oli joukko hurjapäitä, joita mereltä puhaltava tuuli kieputteli sinne tänne aalloissa. Melko kylmää touhua varmaankin mutta täytyyhän sen olla myös nautinnollista kun kaverit sitä tekivät näin joulukuussa.


Me suuntasimme katsomaan kaupungin jouluvaloja, joita en vielä ole ehtinyt katsastaa edes joulukadun osalta. Stockmannin perinteisen jouluikkunan takana oli sellainen kuhina, että en päässyt lähellekään ottaakseni kuvaa tai näkemättä siitä kuin pienen vilahduksen. Hienohan se varmaan on taas jälleen kerran. Muutenkin tuntui, että tänään keskustan kaupat olivat ihan mustanaan ihmisiä shoppailemassa  kun eilisen itsenäisyyspäivän takia oli yksi joululahjojen hankintapäivä jäänyt väliin.


Galleria Esplanadin valoloistoa Espalla.Stockmannin valaistujen joulukuusien vieressä kaksi teini-ikäistä nuorukaista lauloi joululauluja ja maahan laitettuun pipoon oli varmaan tarkoitus kerätä sitten joulurahaa tälle duolle. Oikein heleä äänisiä poikia molemma - Cantores Minores taustaisia kenties :)Yksi suosikkini jouluna valoissa ja koristeissa on Stockmann eikä se pettänyt tänäkään vuonna.
Valtava katosta roikkuva joulukuusi on vaan niin supertyylikäs vuodesta toiseen.

Pakkohan sitä jouluvalojen lisäksi oli käydä taas Minna Parikan ikkunan takana Alesi 36:ssa katsomassa tätä isojen tyttöjen jouluikkunaa. Pinkki-oranssit Jessicat karvatupsuilla - taas kuolasin näitä ihanuuksia joten Joulupukille ihan vaan pienen vinkin taas laitan täältä blogin kautta.Senaatintorilla oli tyhjää sekä turisteista että helsinkiläisistä. Tuomaan markkinoiden torikojujen ympärillä puolestaan näytti kuhisevan eli kauppiaat siellä viimeistelivät puotejaan huomenna avattavia Tuomaan markkinoita varten. Tuomaan markkinat ovat auki 21.12. saakka.
Tarkempi ohjelma löytyy tästä.

Katariinankadulla oli hauska punaisilla ruusuilla ja korteilla koristeltu joulukuusi.


Sofiankatu oli autio vaikka oli myöhäinen iltapäivä vasta. Luultavimmin ihmiset välttelivät tuulta ja pysyttelivät tavarataloissa tai kauppakeskuksissa ulkoilun sijaan.

Kämpin ohi kävellessäni mietin kuinka itsenäisyyspäivän juhlien jatkot olivat jatkuneet kun lähestys linnanjuhlien jatkoilta päättyi? Melkoista pukuloistoahan linnassa nähtiin. Jos minun pitäisi nimetä puku, josta pidin eniten se voisi olla vaikeaa mutta Jaana Pelkosen vihreä Teemu Muurimäen kierrätyspuku näytti edelleen tyylikkään hyvältä. Pidän vihreästä väristä ja puvun malli sekä leikkaus olivat todella onnistuneita.


Sellon Joulupukki oli lopettanut jo tältä päivältä joten en ehtinyt vinkata hänelle tarkemmin kokoani Minnan kengistä :) Varmaan Joulupukki kyllä muistaa sen viime vuodesta.

4 kommenttia:

 1. Leijasurffaajat tulevat Casinonlahdelle tuulisina päivinä niin kauan kunnes meri on jäässä. Kylmää kyytiä!

  Tuomaan markkinoilla en ole käynyt pariin vuoteen, mutta nyt tekisi mieli käydä. Etenkin ne ruokakojut kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ei todellakaan saisi edes villihevoset leijasurffailemaan hyiseen veteen..hrrrr...hrrrr...

   Siellä on ihana ruokatori ja karusellikin :)

   Poista
 2. Hei Marjo!
  Tuomaan Markkinoilla on tänä vuonna myös omat nettisivut! Myyjät, tapahtumatiedot ja muu info löytyy kätevästi täältä: http://www.tuomaanmarkkinat.fi/

  Terveisin,
  Tuomaan Markkinoiden tontut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuomaan Markkinoiden tontut :)
   Kiitos kotisivunne jakamisesta. Tänään en ehtinyt vielä piipahtaa mutta tässä
   ihan lähipäivinä tulen varmasti kurkkimaan kojuihinne.

   Poista