lokakuuta 02, 2014

Viikon varrelta

Kuluva viikko alkoi vähän huolestuttavissa merkeissä kun viikonloppuna oli pakko ottaa yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin Minnie koiran jatkuvan oksentelun ja ripuloinnin takia. Olin madottanut koiran tulevaa rokotusta varten mutta perjantai iltana alkoi olla jo oireita vatsaongelmista ja sunnuntaihin mennessä mikään ei enää pysynyt karvakaverin sisällä. Koska oma eläinlääkärimme ei päivystä viikonloppuna soitto Eläinklinikka Herttaan Herttoniemessä auttoi meidät taas jälleen kerran pulasta. 

Perusteellinen tutkimus klinikalla paljasti, että Minnie reppana oli saanut kambylobakteerin suolistoonsa ja siitä johtuivat kaikki oireet. Antibioottikuuri ja pahoinvointi lääkitys aloitettiin heti ja onneksi tällä kertaa vältyimme nesteytykseltä HUH! Koiruus oli päivän verran vielä melko vaisu mutta tiistaista saakka taas onneksi pirteä oma itsensä joten vauhtia riittää russeliriiviöllä. Olemme silti vielä välttäneet koirapuistoilua ettemme tartuta muita tähän samaan vaivaan.


Koiranpuiston sijaan on lenkkeilty paljon muissa maisemissa koska säät ovat suosineet viikolla todella mukavasti. Lauttasaaren Ryssänkärjessä on muuten vielä kuluvan viikon sunnuntaihin saakka LaruArt ympäristötaidetta ja sinne on täysin vapaa pääsy samoilemaan ja katselemaan teoksia. Siellä on mm. näitä värikkäitä kumisaappaita kivien päällä ja ruohikossa sekä hauskoilla teksteillä varustettuja kylttejä "Verkkoyhteyden muodostaminen epäonnistui". Näkyipä siellä aataminaikuinen lankapuhelinkin puuhun kiinnitettynä. Emme kokeilleet soittaa :DKuluvan viikon pakkasyöt ovat saaneet myös ruskan puhkeamaan täällä etelässäkin. Puissa näkyy todella upeaa värikirjoja: punaista-oranssia-keltaista-vihreääkin. Toisaalta voikukat kukkivat ja metsämansikoissa on myös uusia kukkia. On tämä kyllä aika erikoinen syksy. Luin jostain, että syyskuu oli poikkeuksellisen lämmin ja ilmeisesti myös loka-marraskuu ovat lämpimämpiä kuin tavallisesti. Toisaalta säätä on mahdotonta ennustaa täysin varmasti mutta en toisaalta en olisi ollenkaan pettynyt jos ns. talven jakso jäisi melko lyhyeksi. Kesävaatteet ovat vielä pakkaamatta talvisäilöön ja parvekkeella rehottavat kesäkukkaset.
Syksy värit siirtyivät sitten minun kynsiinikin eli pitkästä aikaa omistan punaiset kynnet :) En muista koska viimeksi olisi ollut....täytyy oikein miettiä....en muista...siitä on pakko ikuisuus! Nyt on kyllä ollut todella naisellinen olo koko viikon ja ehkä jatkossa sitten useamminkin punaiset kynnet.


Vaikka olenkin henkeen ja vereen kesänlapsi kun keskellä kesää olen syntynytkin niin rakastan syksyn värejä ja olen kerännyt niitä esille töissäkin asiakkaiden iloksi. Pirteää oranssia, keltaista eri sävyissä ja terrakottaa tehostettuna valkoisella.  


Epäilen myös muuttuneeni japanilaiseksi kuluvan viikon aikana koska olen nauttinut kahtena päivän sushia ja vieläkin tekisi mieli. Tokyo55 ei kyllä petä koskaan vaan joka kerta sekä palvelu että ruoka saa minut hymyilemään. Sen toisen kerran nappasin vain marketista mukaan sushipaketin koska ihan joka päivä ei ravintolassa voi käydä herkuttelemassa.

Ilo perjantai päiväänne ja sitten on jo viikonloppu - JEEEEE!!!!!

2 kommenttia:

 1. Minnie-raukka. Onneksi se tokeentui nopeasti. Minun kampyloni 10v. sitten kesti kolme viikkoa.

  Syksyn ruska on kyllä kaunis, mutta parin viikon päästä lehdet ovat tippuneet... en oikein ole syksy/talvifaneja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minnie sai onneksi melko nopeasti apua ja todella antibiootit alkoivat tehota ja olo parani. Vielä on tabletit yhdelle päivälle ja sitten kuuri ohi. Eräs tuttuni sai ulkomaan reissullaan porealtaasta kambylon ja joutuin tiputukseen kun meni niin huonoon kuntoon.

   En ole itsekään juuri sen ajan fani kun pelkät puunrungot törröttävät pimeässä syyssäässä. Vielä hetki saadaan todella nauttia tästä väriloistosta.

   Poista