syyskuuta 30, 2014

Helsinki Dresses

Info- ja näyttelytila Laiturissa, Vanhan Linja-auton aseman entisessä odotushallissa on hurmaava näyttely Helsinki Dresses. Alun perin kuopiolainen muotoilija Anne Mustarastas on tehnyt pukuja, joihin hän on saanut inspiraation Helsingin rakennuksista. Mitä mielikuvituksellisemmat puvut ovat hänen rakkauskirjeensä Helsingille ja sen arkkitehtuurille.

Itse tein pienen kaupunkikävelyretken näiden pukujen innoittajina toimineiden rakennusten ohi ja aistin Helsinkiä ihan uusin silmin. Huomasin rakennuksissa sellaisia yksityiskohtia, joita en koskaan ennen ollut edes huomannutkaan. Puvut saivat minut katsomaan taloja aivan erilaisin silmin. Pakko myöntää, että Herttoniemen metroasemalle saakka en jalkaisin viitsinyt lähteä vaan huristelin sinne omalla autolla :)

Jos et ehdi mennä itse näyttelyyn (Narikka 2, Kamppi) niin tässä minun näkemykseni puvuista/taloista. Näyttely on avoinna 1.marraskuuta saakka ja voit jättää Anne Mustarastaalle omia henkilökohtaisia terveisiä vieraskirjaan. Itse runoilin sinne pitkät pätkät. Toivottavasti Anne Mustarastas lukee ne ja saa selvää harakanvarpaistani!

Ratakatu 10, arkkitehti Karl Hård af Segerstadt 1909

Annankatu 9, arkkitehti Grahn, Hedman ja Wasastjerna 1904

Perämiehenkatu 7, arkkitehti K.G.Grahn 1908

Uudenmaankatu 17/Annankatu 12, arkkitehti Usko Nyström 1898

Paanukuningatar, esikuvina Korkeavuorenkatu 21, Stockmannin tavaratalo,
Tulli- ja pakkahuone, Eiran sairaala

Liisankatu 16 "Wilkmanin talo", arkkitehti Vilho Penttilä 1904

Kampin kappeli, arkkitehtitoimisto K2S 2012

Herttoniemen metrovalvomo, arkkitehtitoimisto B&M Oy 2012
♥♥♥ I love Helsinki ♥♥♥

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Itse en osannut oikein valita suosikki.....monet puhuttelivat :)

   Poista
 2. WAU! Ihan mielettömän upeita pukuja, niiden inspiraation lähteitä ja kuvia. Mahtava näyttely kerta kaikkiaan!
  Itse olen monesti harmitellut, etten auseinkaan kaupungissa käydessäni kanna kunnon kameraa mukanani, koska monesti juuri rakennusten upeat yksityiskohdat herättävät haluni ikuistaa ne. No, eilen juuri ostin pienemmän kameran, joka on jatkossa kevyempi kuljettaa mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Etanaelli :) Kuljin tänäänkin yhden pukua inspiroineen rakennuksen läpi ja jotenkin mielessäni näin siitä tehdyn puvun. Kevyttä kameraa on ilo kanniskella :)

   Poista
 3. Ihani pukuja ja niin ihania vanhoja taloja. Taidokkaasti on yksityiskohtia pukuihin tehty. Ihanaa kun toisilla on tuota taitoa ja näkemystä tehdä erillaista. Tykkään kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä Sari! Toivottavasti näitä vanhoja taloja osattaisiin arvostaa ja pitää niistä huolta myös jatkossa, jotta ne säilyisivät vielä tästäkin eteenpäin. Tuo pukunäyttely oli todella mahtava ja minusta oli äärimmäisen hauska etsiä talot katukuvasta ja verrata niitä sitten tehtyihin pukuihin. Helsingissä ja nimenomaan Katajanokalla, Kruunuhaassa ja monessa muussakin paikassa pitäisi luoda välillä katse myös ylös niin voisi yllättyä talojen kauneudesta.

   Poista