lokakuuta 06, 2014

Furby synttärit

Menneenä viikonloppuna vietettiin kummityttöni/veljeni tytön 7-vuotis synttäreitä teemalla Furby. Kaikki juhlien rekvisiitta oli varustettu päivänsankarin toiveiden mukaisesti Furby aiheella - pöytäliina, servietit, mukit ja mehupillit. Ja olihan juhlissa toki mukana oranssi, karvainen vähän pöllöä muistuttava Furby, joka heilutteli mm. korviaan kun sitä kutitti ja pörrö pehmo jutteli myös englanniksi kaikkea hassua. Tämä interaktiivinen robotti oli omalla tavallaan kyllä ihan hellyttävä mutta välillä en itsekään saanut selvää sen kikattavasta puheesta :) Kummityttö kyllä totesi muille lapsille, että hänen kummitätinsä ymmärtää kaiken mitä Furby sanoo englanniksi. Upsista!

Onneksi synttäreiden ohjelmistossa oli myös niitä perinteisiä omistakin pikkutyttö synttäreistä tuttuja juttuja kuten ongintaa, pelejä, leikkejä ja piirtämistä. Totta kai lahjat jaettiin päivänsankarille arpomalla lahjan antovuoro pyörittämällä perinteisesti pulloa. Tosin juhlapaikalta ei yhtään tyhjää pulloa löytynyt mutta pyörittäminen sujui hyvin myös ilmapallopumpulla. Ilmapalloja oli paljon ja jokainen juhlavieras sai myös oman ilmapallon lähtiessään kotiin. Tänä vuonna synttäreillä oli mukana myös kaksi poikaa tyttöjen lisäksi :) Ja painiksihan se meni poikien kesken. Yksi lelukoira myös työnnettiin leikkiuuniin yhdessä vaiheessa mutta kai se vain niin on, että pojat ovat poikia :)

Kynttilä kakusta ja muikku kuvat kruunasivat juhlat sekä yhteinen Fortuna-peli turnaus, jonka päivänsanakari itse voitti sen kummemmin fuskaamatta. Perinteinen kakkukynttilän puhaltaminen piti suorittaa useita kertoja, jotta jokainen tilanteen ikuistava sai otettua oman kuvansa.

Oli todella iloinen siitä, että perinteistä omasta lapsuudestakin tuttua Fortuna-peliä pelattiin todella innolla ja yritettiin kerätä enemmän pisteitä kun toiset. Siihen jäi melkein aikuinen koukkuun kokeiltuaan muutaman kerran.

Kummitäti sekä isovanhemmat kokosivat voimansa/rahansa/lahjansa yhteen ja ostivat nyt syksyllä koulunsa aloittaneelle pikku koululaiselle vaatteita. Tänä vuonna ei muotinäytöstä pidetty ainakaan lapsivieraiden aikana mutta vaatteet kyllä oli selkeästi kummitytön mieleen. "Mä sain punaiset pantterihousut." paljasti, että ainakin eläinkuosi oli hyvä juttu.


Toinen vaatesetti kerättiin siis viininpunaisen kuviohousujen ympärille ja toinen puolestaan Hampton Republicin sinisten housujen kanssa sopivaksi. Toki vaatekappaleita voi käyttää myös ristiin mielialojen mukaan. Kappahlista löysimme enemmän 7-vuotiaalle pitkälle tytölle sopivia vaatteita tällä kertaa kuin esimerkiksi Lindexin valikoimasta. Jotenkin tuntui siltä, että Lindexin vaatteet olivat "vähän turhan teinimäisiä". Kummitäti mietti vielä ruudullisen pikkuhamosen ostamista mutta koska sopivaa kokoa ei löytynyt oli tämä lahja enemmän käytännöllisyyteen painottuva ja housuista koostuva. Ehkä niitä mekkoja ja hameita sitten vaikka joululahjaksi.


Ensi vuoden synttäreitä odotellen ja sitä vieläkö poikia kutsutaan vai oliko tämä viimeinen kerta ;)
Mietin juuri oliko omilla kaverisynttäreilläni poikia mukana mutta en ihan varmasti muista? Ainakin serkkupoikia ja tuttavien poikia oli mutta luulenpa ettei omia luokkakavereita.... Ihan varmasti en muista joten täytyypä selvittää omilta vanhemmilta. Sen muistan selkeästi omilta lapsuussynttäreiltä, että äitini oli aina leiponut todella paljon kaikkea hyvää ja mm. ison kulhollisen korvapuusteja, joita sitten söimme kilpaa lasten kanssa.

♥♥♥Memories♥♥♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti