kesäkuuta 15, 2014

Yläilmoissa - Sky Wheel

Eilen tuli sitten testattua Katajanokan maailmanpyörä. Olen seurannut tämän Finnair Sky Wheel pyörän rakentamista pitkin kevättä ja malttamattomasti odottanut koska sen kyytiin vihdoin pääsisi. Turha siis ehkä mainita, että jo lapsesta saakka Linnanmäen maailmanpyörä tai siis nykynimeltään Rinkeli on aina ollut yksi suosikkilaitteeni huvipuistossa. Vaikka olen käynyt Lontoossa monia kertoja en vielä koskaan ole jaksanut odottaa siellä olevaan London Eye maailmanpyörään pitkien jonojen takia. Tämä asia on ehdottomasti korjattava seuraavalla Lontoon reissulla sillä onhan se yksi maailman suurimmista maailmapyöristä.

Lauantain sää oli epävakainen ja todella tuulinen joten mitään jonoa ei meidän pyörään mennessämme ollut syntynyt. Tosin kun tulimme ulos 15 minuutin huviajelun jälkeen oli ihmisiä useita kymmeniä odottamassa sisälle pääsyä.Pääsyliput tälle vartin ajelulle maksoivat 12 euroa meiltä aikuisilta ja 6-vuotiaalta 9 euroa. Alle 11-vuotiaat pääsevät tuolla lastenlipun hinnalla ja alle 3-vuotiaat täysin ilmaiseksi. Itse en kierroksia ajelulla muistanut laskea mutta kummityttöni oli sitä mieltä, että kiersimme viisi kierrosta ympäri. Aikaa kului juuri tuo luvattu vartti. 


Tuuli oli lauantaína todella navakkaa ja minusta koko gondoli vähän heilui kun maailmanpyörää lastattiin ja olimme pysähtyneitä ihan ylimpään kohtaan. Vaunussa oli ilmastointi ja kaiuttimista kuului iloinen discomusiikki. Ilmeisesti gondolit ovat sitten talvella myös lämpimiä koska Sky Wheel on avoinna ympäri vuoden. Musiikkia olisin aavistuksen verran hiljentänyt koska me halusimme enemmän jutella kuin kuunnella Abbaa :)


Jos ajelu tavallisessa gondolissa ei miellytä voit vuokrata 195 euron hinnalla VIP gondolin, joka penkit ovat nahkaa ja lattia lasia. Tässä vaunussa tarjoillaan seurueelle myös pullo Veuve Clicquot shampanjaa ja ajelu kestää peräti 25 minuuttia.


Maailmanpyörä kohoaa 40 metrin korkeuteen ja olihan sieltä ihan mukavat näkymät ympäristöön. Oli hauska seurata vilinää Kauppatorilla ja nähdä Uspenskin katedraali suunnilleen samalta korkeudelta kuin sen sipulitornit. Merelle näki myös todella pitkälle. Tummat uhkaavat pilvet vähän haittasivat näkyvyyttä mutta onneksi sateelta säästyttiin. Gondolien lasit ovat aavistuksen sinertäviä joten siksi gongolista kuvattaessa värit vähän vääristyvät.


  Sky Wheel pyörii päivittäin seuraavasti: ma-to 10-22, pe-la 10-23 ja su 10-20.
Finnair Sky Wheelin on tarkoitus olla Kajanokalla vuoden 2018 lokakuun loppuun saakka näillä näkymin.


Finnair Sky Wheelin ympäristö oli minusta vielä hieman keskeneräinen ja varmaan tulee paranemaan vielä tässä lähiviikkoina. Mukava pop up kahvila sekä Ben&Jerry's jäätelökioski tarjoilivat antimiaan ja näyttivät ihan viihtyisiltä. Lapsille oli oma alue piskuisen pallomeren kanssa. Alueelle on suunniteilla ensi keväällä myös uima-allas.
Nämä Fatboyn tuolit ovat vähän "vaarallisia" istua jos taskuissa on paljon tavaraa. Löysimme kaksi älypuhelinta toisen tyynyn sisältä ja kiikutimme ne pop up kahvilaan. Toivottavasti puhelimet kadottanut henkilö älysi kysellä niitä sieltä.


Kaiken kaikkiaan ihan mukava elämys ja olen menossa uudelleen ensi torstaina kun meillä on firman virkistäytymispäivä :) Varmaan turistien lisäksi monet löytävät tämän hauskan tavan kurkkia omaa pääkaupunkiamme Helsinkiä lintuperspektiivistä käsin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti