kesäkuuta 08, 2014

Samoilua rodopuistossa

Jos haluat kuljeskella hetken huumaavasti tuoksuvan kukkameren keskelle metsäpuutarhassa ota suunnaksi tänä sunnuntaina Laajasuotie. Mäntymetsän katveessa ison voimalinjan molemmin puolin on Haagan alppiruusupuisto tai rodopuisto kuten itse sitä kutsun.

Puisto jakautuu kahteen osaan: atsaleat ja alppiruusut kasvavat vähän erilaisessa ympäristössä avonaisen niittyalueen molemmin puolin. Puistossa voit kuljeskella pitkospuita pitkin ja sinne on rakennettu myös näköalatasanteita, joista voit ihailla ympärillä avautuvaa kukkaloistoa vähän ylempää. Puistoa tai sen kauneutta on vaikea kuvailla sanoilla joten antaa kuvien kertoa siitä.
Puistoon on luvallista viedä myös koiria kunhan nelijalkainen ystävä pysyy pitkospuilla ja kävelypoluilla. Selkeästi myös koiran nenä tunsi kukkien tuoksun. Pieni koira tuntui hukkuvan korkeiden rhodopensaiden keskelle, joista suurimmat olivat varmaan paljon päälle kaksi metriä korkeita.

Osa puistossa samoilevista oli ottanut eväät mukaan (yhdellä pariskunnalla on Kotipizzan laatikkokin) ja ihmisiä istui penkeillä pitkin aluetta nauttimassa eilen ihanasta kesäsäästä, hyvästä seurasta ja puiston kauneudesta.

Puisto on lajissaan ainutlaatuinen koko maailmassa eli se on samaan aikaan yleisölle avointa aluetta ja toimii myös  yliopiston kasvinjalostuksen koealueena.  Kukkien kukinta on juuri nyt parhaimmillaan vaikka osa kukista on jo kukintansa loppusuoralla.  Tästä linkistä lisää puiston mielenkiintoista historiaa ja muuta lisätietoa.

Tuoksuva kukkivaa sunnuntaita kaikille!

PS. Kuvieni joukossa on yksi tuiki tavallinen suomalainen kasvi, jonka voit löytää suolta. Huomasitko missä kuvassa tämä "taviskukka" oli :)

2 kommenttia:

 1. Upeita värejä! Suopursuhan se siellä kukkii :) Hauska kurkistuskuva viimeisenä :) Hyvää kesää muuten, jos ei törmäillä sisustuksen merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suopursuhan se siellä :) En tiedä huomasinko monikaan sen kukkaloiston keskellä tätä tuiki tavallista suokasvia.
   Joskus pitää laittaa kurkistuskuva on ihan tukka litassa ja naama kiiltää hiestä :D
   Hyvää kesää sinnekin - toivottavasti tavattaisiin jossain sisustuksen parissa tai sitten sovitaan jonnekin treffit ja mennään vaikka kaffelle....

   Poista