kesäkuuta 13, 2014

Pieni suklaapuoti

Viikolla sain viestin hyvältä ystävältä, että hän tulisi palauttamaan lainaamiaan kirjoja iltasella. Mietin kuumeisesti ehtisinkö leipoa mitään kotiin tultuani kun ajoin Kruunuhaassa iltapäivällä. Tulin siihen lopputulokseen ettei niin nopeaa leipomusta olekaan, että lenkitettyäni koiruuden ja tehtyäni vielä kauppaostokset olisin ehtinyt pyöräyttää jotain suussa sulavaa iltateen seuraksi.

Kuin tilauksesta näin Liisankadun varrella jalkakäytävällä kyltin, joka mainosti leipomomyymälää nimeltään Chjoko. Koko talo näytti olevan julkisivu tai jonkun muun remontin kourissa koska sisäänkäynti oli todella huomaamattomasti rakennustelineiden alla. Ilman tuota opastusta tuskin olisin huomannut koko paikkaa. Auto nopeasti parkkiin ja katsastamaan tämä Chjoko.

Ja WAU minkälaiseen herkkukeitaaseen olinkaan tullut sisällä. Aivan hurmaava vinoruudullinen lattia ja pieniä kahden hengen pöytäryhmiä sekä tiski, joka näytti pursuavan vaikka mitä herkkuja. Allaolevan yleiskuvan kahvilasta lainasin kahvilan omilta nettisivuilta, koska unohdin ihan totaalisesti ottaa täältä mitään interiööri kuvaa....sen verran nämä herkut laittoivat pääni pyörälle.

Ystävällinen vaaleahiuksinen myyjä kertoi tiskillä olevien tuotteiden valmistuneen myymälän seinän takana olevassa tuotantotilassa. Koska kello oli jo yli 17 liikkeessä ei enää suklaita valmistettu mutta ihan aidoilta tuotantotiloilta ne näyttivät. Ilmassa leijaili muuten ihana kahvin tuoksu ja jälkeeni tulleet naiset tilasivatkin kuumaa juotavaa ja asettautuivat pöytään nauttimaan herkuista.

Minä katselin ja kuolasin näitä superhyviltä näyttäviä herkkuja tiskissä. Osassa tuotteista oli myös otettu huomioon ruoka-ainerajoitteiset, joille herkkuja oli merkitty "maitoproteiiniton" ja "gluteiinia". Myös pähkinää sisältävät tuotteet oli varustettu lapulla "pähkinää" ja pähkinäallergisena arvostan tätä todella paljon. Olen nimittäin lukemattomia kertoja saanut jotain pähkinää sisältävää ja haukkonut henkeä saatuani sitä suuhuni. Praliineissa näytti olevan melko eksoottisiakin herkkupaloja.Mietin miltä mahtoivatkaan maistua oliivivanilja praliinit? Tai sitruuna-basilika tai tyrni-kaneli? Kaikki suklaat myös valmistetaan Chjokossa  ja itse makeiset todella tehdään käsityönä. Chjokossa "valmistetaan usein uusia innovatiivisia makuja sesonkien mukaan ja  listaa vaihdetaan 1-2 kertaa vuodessa suosikit säilyttäen" tietää nettisivu kertoa.


 Praliinien lisäksi lasivitriinissä oli macaronseja, kakkuja ja leivoksia. MUMS! Viimeistään tässä vaiheessa tuli valinnan vaikeus mitä ottaisin....?Kotiinviemiseksi olisi saanut myös niitä Chjokon omia suklaalevyjä.


Päädyin lopulta valitsemaan kotiin viemisiksi noita vadelma-espresso leivoksia ja suklaacrissineja, joiden päällä oli kuivattuja mansikoita ja metsämarjoja. Voitte uskoa, että nämä maistuivat iltatee hetkessämme aivan jumalaisilta.


Ostin vielä kuuman kesänpäivän viilentäjäksi tötteröllisen sitruuna-basilika jäätelöä ja täytyy sanoa, että maku oli melko kohdillaan tässä yhdistelmässä. Ao. kuva on myös lainattu Chjokon omilta nettisivuilta. Jostain kumman syystä minun jäätelötötteröni hävisi todella nopeasti johonkin... :D


Aivan ihana paikka tämä Chjoko tai täytyypä  joskus kokeilla heidä nettisivuillaan mainostettua suklaabrunssia :) Tuli elävästi mieleen Pieni Suklaapuoti elokuva vuosien takaa ja mietin, koska Johnny Deppin esittämä mieshahmo astuisi ovesta sisälle. Ainakaan tällä kertaa en häntä nähnyt....ehkä seuraavalla kerralla ;)

3 kommenttia:

 1. Suklaabrunssi(kin) on vielä kokeilematta, vaikka paljin olen kuullut/lukenut siitä. Ihania suklaita ainakin olisi tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka viehättävyys oli suuri plussa eli suklaabrunssi täytyy laittaa korvan taakse :)
   Jäätelöitä suosittelen myös ja täältähän voi todella hakea myös kotiin leivonnaisia.

   Poista
  2. Siis "paikan viehättävyys..." pahuksen painovirheet ja vikkelät sormeni... :D

   Poista