kesäkuuta 14, 2014

Kesäkitara ja muuta viikon varrella

Kaipaan aurinkoa tähän lauantai päivää ja siksi on ihan pakko vähän fiilistellä viikon alkupuolen aurinkoisilla kuvilla kesäisestä Helsingistä. Turistit kansoittavat selkeästi nyt pääkaupunkimme katuja sankoin joukoin ja viime torstaina pääsin auttamaan hieman eksynyttä japanilaista pariskuntaa Kauppatorilla. Olivat menossa Ateneumin Tove Jansson ja Muumi-näyttelyyn mutta ihan ei kartta ja Helsingin yksikertaisuus heille ollut auennut. Toivottavasti löysivät perille. Kiitos tuli ystävällisen kumarruksen kera. Kumarsin takaisin :) ja tuli hyvä mieli!


Olen asunut koko ikäni pääkaupunkiseudulla ja itse asiassa viittä ensimmäistä elinvuottani lukuunottamatta aina Espoossa. Merellä on selkeästi tärkeä merkitys minulle vaikka mikään merikarhu en luonteeltani ole eikä esimerkiksi purjehtiminen ole välttämättä minun juttuni kun tulen niin helposti merisairaaksi. Merenrannassa kävely on vain todella rauhoittavaa ja horisonttiin tuijottaminen saa ajatukset lentämään. Kuulen aina päässäni laulun "Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa...." kun katseeni kohtaa ulapalla kaukana lipuvan laivan.....kaukokaipuuta kenties. Kesälomaan on vielä kolme viikkoa joten nyt on hyvä vielä haaveilla :)
Kesälomasuunnitelmatkin vielä ihan avoinna....Kesään kuuluu myös jäätelö ja sitä vaan en voi vastustaa. Helsingin Jäätelötehtaan kioskilla Cafe Caruselin edustalla on aina jonoa oli ilma sitten vähän huonompikin. Ei näitä jäätelöpalloja voi ainakaan pieniksi väittää :) Monelle jonottajalle tulee silti yllätyksenä ettei kioskissa käy kuin käteinen raha ja vähän harmittaa mm. turistien puolesta, että odottavat pitkään ja sitten joutuvat pettyneinä huuliaan lipoen kääntymään takaisin kuivin suin. Tiistai iltana tuli sitten valittua sitruuna-lakritsi pallonen - aivan pieni sellainen... :D

Juhannusruusut ovat jo melkein kukkineet ja vasta vajaan viikon kuluttuahan on juhannusaatto. Miten minusta tuntuu, että luonto elää nykyään jotenkin ihan etuajassa? Mielestäni valkovuokot tulivat aina ennen äitienpäiväksi, syreenit kukkivat lähempänä juhannusta ja juhannusruusut AIVAN varmasti juhannuksena. Muistanko väärin vai miten tämä luonto nyt näin on alkanut kiriä....?


Aurinko ja valo houkuttaa myös nostamaan katsettaan kohti taivasta ja silloin muuten huomaa ihan uuden ja erilaisen perspektiivin Helsingistä. Kaupunkihan on täynnä upeita rakennuksia eri aikakausilta ja tuntuu siltä kuin olisi ihan ulkomailla.

Porttikongi Maneesikadulla.

Persoonallinen mainoskyltti Jääkärinkadulla.
Jugendia Luotsikadulla.
Lisää jugendia Kruunuhaassa.
Kauppatori on sitten ihan must juttu kesäillassa ja siellä jos missä niitä turisteja nyt kuhiseekin. Minnie sai paljon rapsutuksia osakseen ja pääsi taas muutamiin valokuviinkin mukaan - varsinainen linssilude. Tunsin vähän huonoa omatuntoa kun olin unohtanut koiran vesipullon kotiin mutta onneksi monet kahviot keskustassa ovat nykyään koiraystävällisiä ja niiden terasseille saa vielä koiran ja sieltä löytyy myös vesikippo.

Kesäkävelyn kruunasi kyllä tämä kesäkitara, jonka olisi saanut omakseen Pohjoisrannan musiikkiliikkestä 30 eurolla. Ohiajavista autoista hymyiltiin tälle "mainoskikalle" ja minusta se oli äärimmäisen toimiva. Ainakin sai iloisen mielen ruuhkassa jonottavien huulille.

Aurinko voisi taas pilkahtaa esille....lauantaita kaikille - moiks!

2 kommenttia:

 1. Kesä Helsingissä on kyllä ihan parasta!

  Vaikka käteisen käyttö on huimasti vähentynyt minullakin, täytyy kesällä olla aina vähän käteistä mukana torille ja jäätelöä varten.

  Saa nähdä ovatko lupiinitkaan enää kukassa juhannuksena. Meillä on anoppini kanssa traditiona hakea niitä tietystä paikasta myöhään aatonaaton iltana koristamaan juhannusaaton lounaspöytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän itsekin pitää kesällä käteistä mukana juuri näiden kioskien ja kesäkojujen takia.
   Myös kirppareilla tulee käytyä kesällä enemmän eli hyvä olla siis lantteja kukkarossa.

   Hain eilen illalla ison nipun lupiineja. Kyllä niitä vielä juhannuksena riittää :)

   Poista