toukokuuta 11, 2014

Toukokuun toinen sunnuntai

Nyt on sitten äitienpäivä juhlittu ja kakku syöty. Tein oman äitini kakkuun ihan tavallisen täytekakkupohjan (munaa, sokeria, vehnäjauhoja, perunajauhoja, leivinjauhetta) ja matalan tällä kertaa kun se kuljettaminen paikasta toiseen on hankalampaa korkeiden kakkujen kanssa. Edelleen "must to have" listalla on korkean kakun kuljettamiseen tarkoitettu astia. Hyviä vinkkejä anyone?

Kakun kostutin puristettujen appelsiinien mehulla, johon sekoitin joukkoon puolikkaan sitruunan mehun. Kauppa pursuaa jo mansikoista ja vaikka nämä espanjalaisia olivatkin ne maistuivat aika kesäisille. Toki odotan jo kotimaisia mansikoita mutta siihen saakka on pakko käyttää ulkolaisia. Lisäksi koristeluun Driscoll's vadelmia, johon olen ihan hurahtanut.


Olin ostanut myös pieniä marenkeja, jotka murskasin käsissäni paloiksi ja ripottelin ne marjakeon päälle. Mansikat olin halkaissut kun ne olivat niin suuria ja vadelmat laitoin kokonaisena. Vähän vatkattua kermaa kakun reunoille ja lopuksi koristelin kakun niillä aamulla poimituilla villi orvokeilla.Kakku taisi olla melko hyvää kun sitä ei jäänyt kuin pieni pala äitienpäiväkahvien jälkeen.
MUMS! Äidille on varattu myös kimppu vaaleanpunaisia ruusuja. Onnitteluhalaus omalle äidille <3Kiitos elämästä, Äiti.
Pari riviä tein kirjaimia tänään.
Siinä kaikki. Olen onnellinen.
~ Lauri Viita ~

3 kommenttia:

 1. vietin äitienpvän jo viikolla oman äitini kanssa. sunnuntaina odotin kutsua mieheni äitini luon kahveille. eipä tullut :(

  VastaaPoista
 2. Vähän samansuuntaiset kakut meillä. Minä tein pavlovan, johon laitoin mansikoita ja pensasmustikoita sekä orvokin kukkia. Meidän lähikallioilla kasvaa vain pieniä valkoisia orvokkeja, vain muutaman isomman sinisen löysin. Nättejä ne valkoisetkin olivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin löytänty valkoisia orvokkeja myös ja todella violetteja :) Ihania ovat ja niitä on meidän lähikalliolla ihan hirveästi.

   Poista