toukokuuta 24, 2014

Oitbackan putiikin avajaiset

No nyt se on sitten vihdoinkin totta ja eilen olivat virallisesti avajaiset Country Whiten uudessa putiikissa Pohjois-Kirkkonummella. Olin odottanut uuden puodin avautumista siitä saakka kun Ulla kertoi siitä kevään kantisillassa ja mielenkiinnolla seurasin Country Whiten Facebook sivuilta ehtivätkö Ulla ja Jyrki saada kaiken valmiiksi ennen kuluvan viikon perjantaita.

Minua poltteli koko päivä töissä kun en päässyt suuntaamaan auton nokkaa jo heti puoliltapäivän Kiseleffin puistotietä kohti vaan jouduin odottelemaan iltapäivään. Töiden jälkeen tein vain pienen ulkoilulenkin koirani Minnien kanssa ja sitten jo ystäväni Minna tulikin uudella Volvollaan hakemaan minua avajaisiin. Täytyy sanoa, että alkumatkasta Minnan navigaattori näytti kyllä melko outoa reittiä kohteeseemme ja perille päästyämme yritti saada meidät kurvaamaan pienelle kinttupolulle tai siis oikaisemaan pellon halki Oitbackan pihapiiriin. Viisaina tyttöinä ajoimme kuitenkin vähän eteenpäin isoa tietä kunnes tienposkessa olikin sitten jo Country Whiten tuttu mainoskyltti. Navigaattoreihin ei siis todellakaan pidä luottaa sokeasti!

Voi miten ihanassa miljöössä Country Whiten uusi putiikki sijaitsee. Oitbackan kartanolla on äärimmäisen mielenkiintoinen historia, josta voitte lukea lisää kartanon omilta nettivuilta. Kartanon mailla on runsaasti ihania punamultaisia taloja valkoisilla ikkunapuitteilla - aah, niin romanttista!  Kartanon omistaja on aikoinaan kasvattanut hevosia ja siksi kartanoon kuuluu valtavan suuri valkoinen tallirakennus, johon on nyt sitten tullut uusi putiikki Country Whitelle. Eivät olisi putiikinpitäjät hienompaan miljööseen voineet päätyä. Valkotiilinen talli on nimittäin arkkitehti Jarl Eklund piirtämä ja se sisältää graniittipylväitä, jotka on aikoinaan louhittu kartanon omilta mailta.
Ihan mielettömän hulpeat puitteet uudelle putiikille ja mikä parasta uudessa Country Whitessa on sekä neliöitä että kuutioita enemmän kuin Tuomarinkylässä. Plussaa! Tuotteet pääsevät todella hyvin esille väljässä tilassa ja täällä mahtuu isompikin asiakasjoukko liikkumaan vaikeuksitta.Riviera Maison nurkkaus on yksi lempparipaikkani uudessa Country Whitessa. Kaikki kauniisti esille pantu ja tyylikkäästi katettu pöytä.

Koska tilaa liikkeessä on enemmän näkyi siellä myös huonekaluja, joka sekin on suuri plussa tällä uudelle  putiikille. Tämä pöytä oli mielenkiintoinen yhdistelmä valkoista ja mustaa maalia sekä lasilevy kantena, jonka alla sitten vetolaatikoiden lokerikoissa voisi pitää esillä mielenkiintoisia juttuja. En huomannut katsoa kenen tämä kiva pöytä oli - harmi!


Lexingtonin puna-valko-sinisyys viehättää aina ja luo tilaan kuin tilaan raikkaan merellisen tuulahduksen "New England style" elämästä.  Iloa ja elämänmyönteisyyttä täynnä. 
Näillä hellekeleillä olisi kiva rantsupäivän jälkeen vetää ylleen tämä raitamekko sekä painaa päähänsä vaikka lierihattu ja heittää olalleen värikäs raitakassi, johon voisi sulloa sitten pyyheliinan lisäksi kaikki muut rantaelämään kuuluvat jutut: kirjat, aurinkorasvat, juomat, kuulokkeet jne. Minna ihasteli myös tätä hyvän kokoista kassia muttei vielä ostanut itselleen.Bloomingvillen tuotteista pidän myös ja olen ostanut tekstiileitä sekä ihania valkoisia tuikkukuppeja heidän valikoimistaan omaan kotiini. Pidän myös tästä brändin suklaahuumorista - ihan huippua. Mielestäni Country White ei ole aiemmin myynnyt Bloomingvillea joten tervetullut lisä valikoimaan.
Uusi putiikki muuten pursusi kaikkia ihanaisia vaatteita, joista oli myös hyviä tarjouksia näin avajaisten kunniaksi. Tästä kuvasta näkyy myös entisen tallin interiööriä. Nämä pylväät eivät ole niitä graniittisia. Päätin tulla katsomaan vaatteita myöhemmin koska eilisessä helteessä en olisi yksinkertaisesti jaksanut sovittaa niitä. Sovituskoppeja oli ainakin kolme joten sekin hyvä juttu!


Tämän hauskan kahdenistuttavan "aurinkokeinutuolin" takana SE graniittipilari. Pilarit jakavat hauskasti eri tuotemerkit eri pilttuisiin kuten hevoset alkuperäisessä tallissa.


Tämän kuvan lainasin Oitbackan kartanon omilta nettisivuilta jotta saatte paremman käsityksen miltä talli on näyttänyt silloin kun komeat Ardennienhevoset, Arabianhevoset  mutta myös Suomenhevoset ovat asuttaneet tallia.


Linum tekstiileistä olivat ainakin tyynyliinat ja kaitaliinat avajaistarjouksessa -50%. Lisäksi mattoja, vahakankaita ja mattoja oli Linumin mallistossa alennettu puoleen hintaan.Svaneforsin shopissa oli ihanien tekstiilien lisäksi valkoisia huumaavasti tuoksuvia omenapuunoksia. Ai, että rakastan omenanpuun kukkia. Oitbackan kartano kasvattaa muuten omenapuita, joista tehdään sitten kartanon omaa siideriä. Sitä olisi kiva päästä maistelemaan.Svaneforsilla oli kivoja ajavaistarjouksia myös: kesäverhot -50% (verhot oli laitettu muuten nätisti esille roikkumaan) sekä tähtitorkkuja alehintaan.

Oitbackan kartanoputiikissa on myös pienempi "takahuone", jossa esillä mm. näitä Country Whiten omia valaisia. Lisäksi yllätys minulle oli. että myös Puttipajan tuotteita oli tullut tänne myyntiin. Kiva kiva! Pidin näistä Puttipajan pikkutyynyistä, joihin törmäsin tässä muutama viikko sitten myös Jyväskylän reissullani mutta se onkin sitten jo ihan eri tarina :)Löysin tästä tilasta myös hauskan kananverkko-ovi kaapin. Joku tässä kaapissa viehätti minua vaikka ei kyllä mahtuisi tämän hetkiseen asuntooni yhteenkään huoneeseen. Aina voi silti ihailla :)


Pakollinen selfie hikisestä avajaisvieraasta tukka liiskaantuneena pitkin päätä. Olin nostanut hiukset aamulla nutturalle  koska tällaisilla keleillä pitkät, paksut hiukset hartioilla ovat melkoista tuskaa. Muutenkin tulee välillä sellainen karvahattu efekti hellerajan ylittyessä päähän.


Tämän takahuoneen tyyli oli ehkä enemmän rustiikkinen kuin toisella puolella. Kivoja kylpyhuonetavaroita, seinänaulakoita, peilejä, kelloja, pikkutuotteita, rottinkikalusteita sekä paljon kynttilöitä.

Lisäksi jossain näin hauskoja vinyylimattoja esim. keittiötilaan. Niihin oli kudottu isoja tähtiä ja ne mielestäni olivat kotimaisia. Jos menette käymään niin katsokaa niitä - roikkuivat sellaisella telineellä seinän vieressä. Apua, miksi sen katsonut kenen olivat? No, hyvä syy mennä uudelleen tai ehkä niitä on myös Tuomarinkylän putiikissa. Sellainen olisi hyvä tiskipöydän edessä kun roiskuu ja koira myös hörppii vettä joskus siten, että osa on parketilla.

Otimme Minnan kanssa vielä kaffet ja avajaispäivän pöydästä hedelmiä ja keksejä. Valitettavasti luvattua lohikeittoa ei ollut tarjolla koska keiton toimittaja oli tehnyt oharit Country Whitelle. Kurja juttu putiikin pitäjille ja meille nälkäisille shoppailijoille.

Teimme pienen kävelyretken lähiympäristössä kuumassa kesäillassa. Kartanon päärakennusta täytyy todella ihailla kaukaa koska se on yksityisalueella mutta muuten uskalsimme liikkua tässä kauniissa pihapiirissä.

Ihan Country Whiten myymälätallin vieressä on tämä Puistomestarin talo. Totesimme molemmat Minnan kanssa, että voisimme asua täällä vallan mainiosti. Punamultarakennukset <3Kävelimme haravoitua hiekkakäytävää pitkin Orangerille saakka. Mielenkiintoinen rakennus muuten ja sitä saa vuokrata tarvittaessa vaikka näyttely- ja studiotilaksi kesäaikaan. Orangeri on arkkitehti Waldemar Aspelinin käsialaa ja se on toiminut aiemmin kartanon kasvihuoneena.


Tällä kertaa Marjon matkaan ei tarttunut Country Whitesta mitään mutta moni asia jäi hautumaan päähän tulevaisuutta ajatellen. Varmasti tulen ainakin näin kesällä käymään myös täällä Oitbackan myymälässä vaikka Tuomarinkylä on toki melkein vieressäni.

Onnea vielä kerran Ullalle ja Jyrkille oivallisesta paikan valinnasta uuden liikkeen suhteen. Upeat tilat ja kivaa uutta tavaraa paljon mallistossa.

Avajaishulinat jatkuvat vielä huomenna klo 12-18 Kirkkonummen liikkeessä.
Tehkääpäs kiva kesäsunnuntai retki luonnonhelmaan kauniisiin maisemiin ja poiketkaa samalla Country White Oitbackassa.


2 kommenttia:

  1. Näyttää juuri niin ihanalta paikalta kuin kuvittelin! Harmi vaan, etten jaksanut ajella avajaisiin, mutta suunnitelmissa on kyllä pikapuoliin päästä katsastamaan uudet tilat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin ihan varma, että törmäisimme avajaisissa ja itse asiassa olin vähän pettynyt ettei törmätty. Sovitanko kuule kaffetreffit tänne Oitbackaan uudelleen :)

      Poista