toukokuuta 17, 2014

Polttaa kesäkatu kuuma

Voi tätä ihanuuden ihanuutta kun tänään oli vähän pidemmän kylmän ja sateisen sääjakson jälkeen aurinkoa sekä lämpöä ihan taivaan täydeltä. Aurinko sai minut heti aamusta hymyilemään lenkillä koiruuden kanssa enkä pystynyt hillitsemään hymyäni edes kahvikupposen ja Hesarin ääressä. Mietin kuumeisesti  joko jalkaan voisi laittaa valkoiset kesähousut mutta päädyin sitten haaleanturkooseihin kun matkasin ytimeen. Tänään oli nimittäin ravintolapäivä taas jälleen kerran joten herkuttelemaan piti päästä. Ravintolapäivä on kyllä ihan super hieno tapahtuma!

Tänään matka suuntautui perinteisiin paikkoihin Ruttopuistoon ja Espalla. Nappasin Ravintolapäivän omilta Facebook-sivuilta tämän "2719 ravintolaa 35 maassa odottaa teitä. Niistä 1632 on Suomessa ja ne ovat auki vain tänään. Eli nyt kipin kapin ulos kaduille syömään, koska tämä on suurin ruokakarnevaali ikinä!"

Itselläni oli sellainen tunne, että näin suurta ihmismassaa en ollut aiemmin Ravintolapäivissä kohdannut ja kyllähän tällä mahti säällä oli suuri vaikutus myös osallistujamäärään.
Oman kotitaloyhtiöni indonesilais-turkkilainen ravintola oli muuttanut tuohon kadun toiselle puolelle koska pariskunta olikin poistunut meidän taloyhtiöstä tässä kevään aikana. En ehtinyt tällä kertaa poikkeamaan mutta postiluukusta tulleessa esitteessä näytti olevan taas vaikka mitä herkkuja.

Tässä Ravintolapäivässä päätin keskittyä kuvaamaan kaikkia ihania makeita herkkuja, joita pöydät notkuivat ja joitain niistä tuli maistettuakin :)


Ihana Helsinki -kaupunkifestivaalia vietettiin myös kaupungilla vielä sunnuntaihin saakka. Tapahtuma järjestettiin nyt kolmatta kertaa ja Espan valopylväät olivat taas saanneet mahtavat kukitukset ylleen. Melko taidokkaita floristeja oli ollut väkertämässä näitä! Oma suosikkini oli tänä vuonna tämä kukkapyörä :)
Espan kesälavan avaus osui myös tälle lauantai päivälle joten musiikki soi mitä moninaisemmissa rytmeissä ruokailujen taustalla. Lasipalatsin aukio oli muuttunut suureksi leikkikentäksi lapsille sillä tänään vietettiin myös Lapsien ja perheiden päivää. Dianapuistossa oli vielä  Design District Market -myyjäistapahtuma joten jokaselle riitti varmasti joku tapahtuma, johon poiketa viihtymään.
Helsinkiä on mielestäni piristetty todella monipuolisesti viime vuosina ja saatu elävyyttä katukuvaan. Hyvä hyvä - lisää tällaista!

Ihan superidean oli toteuttanut Atelier Tornbjörn Tillander pystyttämällä koirakahvilan Kluuvikadulle liikkeensä eteen. Minua harmitti, että Minnie oli jätetty kotiin eikä hän päässyt osallistumaan tähän.
Tässä oli herkkua jos jonkinlaita valmiiksi kupeissa ja jos omaa karvaturria eivät asetellut herkut kiinnostaneet löytyi monta purkillista muitakin kuivamuona vaihtoehtoja kahvilan itsepalveluhyllystä. Juomakuppejakaan ei oltu unohduttu karvakavereilta.Vähän toisenlainen koira seisoskelin Stockmannin perinteisessa "jouluikkkuna". Eero Aarnion dalmatialais Puppyhan se siellä vahti Aleksilla liikkuvia. Stockmannilla on muuten menossa Kevään juhlavin kilpailu eli tästä linkistä pääsette äänestämään parasta juhlaikkunaa. Oma suosikkini on ehdottomasti Minna Parikan kenkäikkuna. Muutkin kilpailuun osallistuneet ikkunat ovat kyllä tosi hyviä. Vastaajien kesken arvotaan 1000 euron lahjakortti Stockalle!


Sitten vielä päivän päätteeksi pikapyrähdys kauppatorille. Lokit kirkuivat sinisellä taivaalla iloisesti, kalakauppiaiden kalat tuoksuivat, torikahvila pursusi Ravintolapäivästä huolimatta ihmisiä ja valtavasti kesäkukkia oli jo myynnissä. Varmaan pitäisi kohta laittaa omaa parveketta kesäkuntoon....


Museoraitiovaunukin oli taas liikenteessä ja ainakin turisteja siinä näytti istuvan.
Kyllä Helsinki on tosi kaunis kesäkaupunki ja tänä lauantaina se tuntui kuhisevan iloisia ihmisiä erilaisissa tapahtumissa.
I love our capital <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti