tammikuuta 15, 2014

Van Houten ja talvi

Tällä kertaa Pekka Pouta oli siis todellakin oikeassa ennustuksissaan ja se kauan odotettu, kaivattu talvi on täällä. No, lunta täällä Espoossa on vain nimeksi mutta pakkasta sitäkin enemmän. Hrrrr....nyt vaan sitten untuvatakkia niskaan ja koiralle samoin. Jos totta puhutaan kaikki kyllä näyttää ihanan valkoiselta ja valon määrä illalla on lisääntynyt mutta jotenkin mieleni sopukoissa olin jo asennoitunut alkavaan kevääseen ja miettinyt, että tänä vuonna me ikäänkuin siirrymme syksystä suoraan kevääseen. 

En ollut edes ottanut vielä toppahousuja esille joten tässä tuli vähän hoppu kaivella kaappien kätköistä lämpimämpää päälle ulkoiluun. Olihan tuossa vielä alkuviikosta nähtävissä kastematoja sateella kuivattalemassa asfaltilla mutta niin se vain tuli ja peitti kaiken valkoiseen vaippaansa. Ehkä tämä talvi sitten on yhtä nopeasti ohi kuin tulikin meille ja kohta maa lumeton :)
Talvisten ulkoilulenkkien jälkeen kuuluu jo perinteeseen nauttia kuppi kuumaa kaakaota ja sen pitää olla Van Houten kaakaota. Tähän merkkiin olen oppinut jo lapsuudenkodissa luottamaan ja edelleen olen sitä mieltä, että Van Houten kaakao on maailman parasta kaakaota. Ja mikä parasta Van Houten kaakaossa ei ole ollenkaan säilöntäaineita mistä suuri PLUSSA! 

Muistan omasta lapsuudestani kun oltiin oltu hiihtämässä tai luistelemassa ja kotiin tullessa sai ison kupillisen kaakaota ja paksun siivun maalaishiivaleipään, jonka päällä oli emmental juustoa. Jos laitan silmät oikein tiukasti kiinni niin voin vieläkin tuntea kielelläni tuon herkullisen makuyhdistelmän.


Haluan itse keittää kaakaoni aina sokeroimattomaan "aitoon" Van Houtenin tummaan kaakaoon. Juon itse oman kaakaoni useimmiten ilman sokeria mutta joskus saatan lisätä ihan ripauksen sokeria kuppiin. Koska juon kahvit ja teetkin ilman sokeria en kaipaa sitä kaakaossakaan. Kun oikein tekee mieli herkutella kaakaokuppini saa kermavaahtoa pinnalleen - mums! Syntisen hyvää pakko myöntää.


Kuvissa näkyvä vanha kaakaopurkki on löytö yhdeltä kesäiseltä kirppariretkeltä.
Purkki on päältä todella hyvässä kunnossa mutta en raaski säilyttää omaa Van Hounten kaakaotani purkissa koska sisällä on hieman ruostepilkkuja. Äärimmäisen hyvä kirpparilöytö ja sain omani todella edullisesti :)Ulkoiluun vaan riittävästi vaatetusta niin kyllä me tästä talvesta selviämme. Tämän kuun jälkeen alkaa jo helmikuu ja sitten maaliskuu ja sitten on jo melkein kevät.....PUS3 kommenttia:

 1. Olin jo ihan valmis kevääseen, mutta niin vaan se talvi tuli kuitenkin...

  Onpa Minniellä style takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin se talvi tuli. Uskon silti ettei lunta tule enää enempää.

   Minnien takki on pari vuotta vanha ja suojaa hyvin lumelta ja viimalta.

   Poista
 2. kyllä sen talven on tultava jossain vaiheessa. vaatetta päälle niin tarkenee tassutella ulkona...
  kevättä kohti ( ostin puutarhahanskat jo odottamaan)

  VastaaPoista