tammikuuta 04, 2014

Ja tapahtui niinä päivinä....

Jos ulkoilu sateisessa säässä ei innosta ja loppiaisviikonloppu on ilman ohjelmaa niin suosittelen lämmöllä suuntaamaan Tuomiokirkon Kryptaan, Kirkkokatu 18. Siellä on mielenkiintoinen näyttely italialaisesta seimitaiteesta ja -perinteestä. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on se on avoinna vielä loppiaisena kello kuuteen illalla. 



Olen Sisiliassa ollessani käynyt ihailemassa paikallisia seimiä ja pakko myöntää, että italialaiset seimet kyllä vaativat tekijöiltään loputonta kärsivällisyyttä ja suurta käsityötaitoa. Mietin täällä näyttelyssä, että miten ihmeessä nämä on saatu kuljetettua Suomeen ehjinä vaikka ne varmaan osina tänne onkin tuotu?



Kryptan näyttelyssä on esillä eri seimikoulukuntien napolilaisen, sisilialaisen ja lecceläisen seimiperinteen seimiä. Kaikissa niissä kuvataan jouluyön tapahtumia. Jouluseimissä on äärettömän pikkutarkkaa työtä ja jopa hahmojen ilmeet ovat erilaisia. En tiedä riittäisikö minun oma kärsivällisyyteni tehdä tällaista?




Sääennusteiden mukaan vielä huomenna sataa mutta loppiaisen olisi sateeton päivä - JEE - kun se aurinko vielä tulisi esille tähän harmauteen....







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti