tammikuuta 25, 2013

Tähtilampun alla

Jo ennen joulua postiluukustani kolahti Tyyli ja Koti -kirjakerhon kuukaudenkirjana Katja Rinkisen 'Sormustin ja Sorkkarauta' kirja - 40 käsityö- ja ekohenkistä projektia Parolan  asemalta. Vuodenvaihteen hässäköissä olin unohtanut koko kirjan olemassaolon mutta eilen illalla kaivoin sen esille hyllystä ja uppouduin kirjaan täysillä.


Ihanaa jatkoa Parolan asema blogille http://parolanasema.blogspot.fi/ ja Katjan edelliselle kirjalle Vintagen viemää. Mahtavia tuunailuita ja rakenteluja materiaalista kuin materiaalista! Pidän kirjan ekohenkisyydestä ja siitä ettei kaikkea vain heitä pois uuden tieltä vaan vastuullisesti laitetaan kiertoon uudelleen ja annetaan esim. sateenvarjolle tai vanhalle nahkavyölle uusi elämä. Kaunis kuvitus - me like a lot - suosittelen.

Muutama vuosi sitten kyllästyi eteistilani katossa olevaan valaisimeen ja päätin hankkia siihen jotain uutta. En löytänyt kaupoista mitään joka olisi suoraan puhutellut minua. Kuin sattumalta Ikeassa oli silloin myynnissä metallivanteinen roikkuva koriste, johon pystyi koukuilla kiinnittämään erivärisiä lasinpalasia. Lasien ihanat värit puhuttelivat minua joten koriste kainalossa lähdin tyytyväisenä kotiin.


Olin bongannut Vermon kirpparilta joskus aiemmin jo kattolampun jonka varjostin oli mennyt rikki eli se soveltuisi oikein hyvin tähän lasimetalliripustukseen sisälle. Ostin hopeanväristä maalia ja maalasin lampun valkoiset kannatinosat sillä, jotta se sointuisi paremmin metalliseen kehikkoon.

Irroittaessani entisen plafondin katosta huomasin kauhukseni, että kattoon oli jäännyt todella kurjat, piintyneet jäljet entisestä valaisimesta joten katto olisi pakko maalata kokonaan uudelleen jälkien peittämiseksi tai sitten pitäisi keksiä jotain muuta. Koska hopeista maalia oli vielä jäljellä päätin tehdä lampun päälle valaisimen kokoisen tähtitaivaan ja peittää jäljet tällä tavalla koska koko katon maalausprojektiin en todellakaan halunnut lähteä.


Sitten maalattuun hopeiseen taivaaseen kiinnitettiin koristetähtiä - en enää muista mistä ne minulle olivat päätyneet - jostain askartelukaupasta ehkä. Säästyin näin katon maalaamiselta ja katosta heijastuu aina pikkutähtiä kun valon sytyttää palamaan. Laiskan tuunailijan valaisin on katossa ja kivasti heijastuu valo värillisistä lasinpaloista.


Kotiin tullessani voin siis aina hyräillä J Karjalaisen Telepatiaa kipaletta ja olen ihan oikeasti Tähtilampun alla. Nyt lähdetään lenkkeilemään koiruuden kera joten mukavaa perjantai iltaa :)

2 kommenttia: