tammikuuta 27, 2013

Blinejä ja potkukelkkailua

Mielestäni blinit kuuluvat talviaikaan kuin villasukat kylmiin iltoihin. Teen itsekin niitä ja ovat maan mainioin herkutteluhetkien ruoka mutta eilen iski kotikokkiin laiskuus ja teki vain mieli mennä valmiin pöydän ääreen nauttimaan. Koska idea virisi hippasen nopealla aikataululla oli pöydän saaminen ravintoloista vähän kiven alla mutta lopulta suunnattiin ystävien kanssa Katajanokan venäläiseen Bellevue ravintolaan. Meinasi vain usko loppua kun puhuri iski vasten kasvoja Rahapajankadun mäessä melkein kaataen nälkäiset ruokailijat katuun.


Bellevue on Helsingin vanhin venäläinen ravintola eli toiminut jo yli 90 vuoden ajan Katajanokalla. Kristallia, hämyisyyttä, tummia värejä, kynttilöitä ja ripaus kultaa sisustuksessa. Tarjoilijat pukeutuneet kasakkahenkisesti. Lainasin oheiset kuvat ravintolan omilta nettisivuilta kun yleisílmettä oli vähän vaikea valokuvata kun ravintola oli mennessämme jo ihan täynnä.


Päätin ottaa blinit kaikilla lisukkeilla eli sienisalaattia, sillikaviaaria ja muikunmätiä, mums! Totta kai myös punasipulisilppua ja smetanaa tulisi annokseen. Venäläisen keittiön hengessä otin alkupalaksi 'suolakurkkua, hunajaa, smetanaa ja hatšapurin'.


Hatšapuri on georgilainen juustopiiras, jota en ollut koskaan aiemmin maistanut mutta tosi makoisalle maistui! Outoa, että pidän hunajasta suolakurkkujen kanssa vaikka muuten sitä inhoankin....


Pöydässämme herkuteltiin myös Mannerheimin suosimalla snapsiruualla eli tuolla taustalla siis worschmackia. Leipäkorissa on muuten jotain älyttömän hyvää tummaa leipää, jossa oli maistuvia "sattumia". Unohdin kysyä tarjoilijalta mitä se oli mutta vei kielen mennessään. Ja sitten tulivat blinit!
Blinit olivat riittävän rapeita ja mutta silti huohkeita. Onneksi otin vain yhden sillä niin täyttävää tämä herkku on. Sillikaviaarin mausta pidin todella paljon ja muikumäti oli tuoretta. Sienisalaatissa oli aavistuksen liikaa suolaa minun makuuni mutta aito metsäsienien maku. Olimme haaveilleet jälkiruuasta mutta blinit syötyämme toteasimme, että syrnikit ja armenlaiset suudelmat oli pakko jättää väliin....harmi! Kiva ilta kaiken kaikkiaan mutta hitaasta tarjoilusta annan pienen miinuksen. Tosin ravintola oli ihan tupaten täynnä.


Tänään oli pakko lähteä sulattamaan eilistä mässäilyä eli perinteistä potkukelkkailua lumessa ja jäällä. Ihan älyttömän hauskaa ja varmasti huomenna reidet huutavat Hoosiannaa. Useiden tuntien reippailu takaa myös taatusti kunnon yöunet. Ainakin koiruus kuorssaa jo pedissään. Ensi viikkoon :)


2 kommenttia:

  1. En ole vuosiin ollutkaan Bellevuessa. Blinitkin ovat tältä talvelta tekemättä. Mätiä olisi pakastimessa, joten täytynee ryhtyä toimeen.

    Vinkkinä; Vanhan kirkon puistossa on parinakin ravintolapäivänä ollut blinikoju, jossa on todella hyvät blinit.

    VastaaPoista
  2. Juu...Vanhan Kirkon puiston blinit on maistettu jo kahdesti! Hyviä olivat... :) Mun ehdoton suosikki on Lasipalatsi ja nimenomaan blinit nautittuna Palmuhuoneessa. Myös Salutorgetin blinit maukkaita.

    VastaaPoista