tammikuuta 06, 2013

Soivilla kulhoilla nirvanaa

Kiireisen joulukuun ja vuodenvaihteen jälkeen päätin antaa itselleni vähän extra luxusta ja varasin hemmotteluajan Even Dayspa:han Tibetan Sound Massage hierontaan. Olen kerran aikaisemmin käynyt tässä uudessa hoidossa, joka perustuu tiibetiläiseen lääketieteelliseen hierontaan Ku Nye:een, joka on saanut alkunsa jo 3900 vuotta sitten. Tässä syväkosteuttavassa ja rentouttavassa hoitorituaalissa käsitellään kasvot, vartalo ja päänahka. Tunsin tarvitsevani vain itselleni 75 minuuttia jossain kaukana kaikesta hälinästä, kiireestä, touhotuksesta ja stressaavista deadlinesta.....sekä aikaa itseni kanssa.


Hoidon aluksi makasin selälläni hoitopöydällä silmät suljettuina ja kuulin vaimeita kulhojen kumahduksia eri puolilta hoitohuonetta. Hetki sitten olin ollut meluisassa kauppakeskuksessa puheensorinan ja kiireessä poukkoilevien ihmisen keskellä ja nyt tunsin olevani jossain ihan muualla. Soivia kulhoja pidetään Tiibetissä ja Nepalissa parantavina symboleina, jotka vievät ihmisen lähemmäksi jumaluutta - ainakin kulhojen ääni sai minut unohtamaan hetkeksi kiireen ja rentoutumaan totaalisesti. Kulhojen äänet vaimenivat vähitellen ja kosmetologi Minna aloitti tervetuliaisrituaalin ja sain tuoksutella aromaattisia öljyjä kasvojeni yllä. Seuraavaksi käsiteltiin akupisteet jaloissa ja käsissä painelemalla niitä kolme kertaa. Myös päänahkaani paineltiin.Rituaali oli kaksivaiheinen eli Ku tarkoittaa "sivellä, levittää, voidella" eli tämän vaiheen aikana kehooni levitettiin ja imeytettiin aromaattisia öljyjä ja voiteita tiettyjen pisteiden kautta. Selkärankani päälle mm. tiputettiin seitsemäntoista tippaa öljyä. Hoidon aikana käytettiin myös lämpimiä kompresseja ja kuumia kiviä tehostamaan öljyjen ja voiteiden vaikutusta. Taustalla soi vaimeasti eksoottista musiikkia ja tunsin lämmön virtaavan lihaksissani. Voiteet levitettiin iholle mukavalta tuntuvalla "tai chi käsillä" jotka aluksi vähän kutittivat mutta totuin niihin ja tuntui tosi mukavalta.

Nye vaiheessa oli varsinainen fyysinen hieronta osuus eli hoitajani vatkasi, kitkahieroi, paineli lihaksiani, jännekohtiani sekä meridiaanejani. Tunsin vaipuvani yhä syvemmälle nirvanan ihanuuteen eli kun minua pyydettiin kääntymään vatsalleni tuntui ääni tulevan jostain kaukaa kuin olisin nukkunut tai melkein unessa varmaan tässä vaiheessa jo olinkin.Alaselkääni päälle laitettiin jossain vaiheessa keskikokoisen kulho, jota sitten kumautettiin kolmasti. Kulhot on valmistettu seitsemästä erilaista metallista, jotka symboloivat 7 eri planeettaa. Värähtely tuntui menevän kehon läpi ja oudolla tavalla se sain lihakseni rentoutumaan vielä enemmän. Minna kertoi minulle, että kulhojen värähtelyt saavat lihakseni rentoutumaan seuraavan 72 tunnin ajan eli hoito vaikuttaa vielä sen päätyttyä ja vaikuttaa siten myös esimerkiksi uneni laatuun. www.eve.fi

Kun olin kääntynyt takaisin selälleni makaamaan sain kaksi kulhoa mýös etupuolelle eli pienin kulho asetettiin dekolteen alueen ja keskikokoinen alavatsan päälle. Lopulta vielä jalkani aseteltiin sammakkoasentoon ja isoin kulho asetettiin nilkkojen päälle ja sitten taas kumisteltiin. Tunsin jännän värinän kehossani kumistelun aikana.Tuntui, että hoitoa olisi kulunut vasta vartti mutta hoitaja ilmoitti, että hoito oli jo lopuillaan eli 75 minuuttia oli kulunut ja minun piti palata nirvanasta takaisin todellisuuteen. Hoidon jälkeen suuni oli ihan kuiva ja tuntui, että naistenhuoneeseen olisi heti asiaa eli ainakin nesteet tuntuivat lähteneet hyvin liikkeelle. Hoidon tehtävä olisi poistaa toksiineita kehosta, auttaa rentoutumaan ja laukaista jännitystä sekä lisätä hyvinvointia. Ensimmäisellä kerralla olin varmaan viikon tosi energinen eli virtaa kuin pienessä kylässä. Nyt jään siis mielenkiinnolla odottamaan miten tällä kertaa käy.

Buddhalaismunkki Thich Nhat Hanhin sanoin "Keho, puhe ja mieli täydellisessä symbioosissa, lähetän sydämeni tämän kellon äänen mukana. Herätköön kaikki kuulijat unohduksesta, ja ylittäköön pelon ja surun polut."Joka tapauksessa olin itseni kanssa yksin ja rauhassa ja annoin sielun ja mielen levätä. Tästä on hyvä aloittaa uusi vuosi ja jatkaa tammikuuta ja alkavia härkäviikkoja.

Eilen illalla tehtiin lenkki Helsingin ytimeen koirien kanssa ja ihailtiin Lux Valo on irti - tapahtuman mahtavia valoja puistoissa ja talojen seinissä. Käykää kurkkimassa - aikaa on tiistaihin saakka. 


Voimahaleja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti