huhtikuuta 06, 2023

Mimmi täytti eilen 2-vuotta - onnea ♥

 

Mimmi alias Stablebuddys Linda vietti eilen syntymäpäiviään eli kaksi vuotta tuli pienellä russeliriiviöllä täyteen. Onnea rakas Mimmi ♥ Olin käynyt hyvissä ajoin hankkimassa lisää leluja synttärisankarille Peten Koiratarvikkeesta Mankkaalta. Russeleillahan kun nuo lelut eivät välttämättä ole kovin pitkäikäisiä. En tiedä onko russellin kestävää lelua keksittykään. Facebookin Jackrussell-ryhmässä kyllä moni julistaa, että rautakanki säilyy tällä rodulla ehjänä - ainakin jonkin aikaan. Jos joku tietää jonkun muun kestävän lelun vinkatkaa tuonne kommenttien puolelle.  

Lelujen repimiseen kyllä jo tottui Minnien aikana eli Ikean rotat hän säästi mutta kaikki mutta lelut ennemmin tai myöhemmin oli hajotettu atomeiksi. Ihan pentuna Mimmi piti Ikean rotat yhtenä kappaleena mutta myöhemmin hän suolesti ne surutta ja uusia ei olla vielä ehditty hankkia. Myös vinkupillit on ehdottomasti kaivettava esille lelujen sisuskalujen uumenista. Meillä on kirjoittamaton sääntö, että omat lelut saa tuhota. Kiellettyä puolestaan on se ettei omaa petiään pitäisi järsiä parempiin suihin yön pitkinä pimeinä tunteina. Jos näin kuitenkin sattuisi tapahtumaan tai peti jotenkin oudosti räjähtäisi yöllä sen seurauksena saa nukkua pelkkien huopien kanssa. 



Mimmi sai myös synttäreiden kunniaksi "Cesar-kakun" koristeltuna Royal Canin Jackrussell nappuloilla. Juu, tästä luomuksesta ei ole yhtään valokuvaa koska se olisi pitänyt ehtiä kuvata ennen kuin yli-innokas synttärisankari veteli sen salamannopeasti vatsaansa. Nopea suupielien lipaisu slurpsis ja jatkamaan leikkejä uusilla leluilla. Mimmi sai kaksi "raatoa" lehmän ja vesinokkaeläimen sekä vaaleanpunaisen nystyräpallon. Lisäksi löysin jännän Gaian apinan, joka on mokkanahkainen ja kovalla köydellä varustettu lelu, joten tämä saattaakin kestää vähän pidempään. Mikä parasta Gaia-koiralelut on tehty luonnollista, orgaanisista ja kierrätetyistä materiaaleista, luontoa kunnioittaen. En ollut aiemmin noihin tutustunutkaan. 



Mimmi on nyt toivuttuaan tammikuun steriloinnista ollut taas oma puuhakas itsensä. Mukavaa, että kevät tekee tuloaan kohisten ja ilmat ovat lämmenneet. Talvella ensimmäiset aamulenkit olivat hieman haastavia mikäli huoltoyhtiö ei ollut ehtinyt aurata pihakäytäviltä yhtään lunta pois. Mimmi on sen verran pieni, että pahimpina lumimyräkkä päivinä siitä ei aamuhämärissä näkynyt kuin hännänpää kun se yritti edetä umpihangessa. Mimmi on hyvin kiinnostunut rusakoista, joita meidän talon nurkilla pyörii useita. Myös mustarastaat kiinnostavat ja nyt keväällä Mimmi jää tarkkaan kuutelemaan niiden laulunlurituksia. Helmikuussa Cafe Carouselin edessä oli kaksi joutsenta "taitouimassa" ja ne kiinnittivät Mimmin huomion useiksi minuuteiksi kun "nämä kaksi olivat pyrstöt pystyssä etsimässä ruokaa".



Mimmi liikkua mielellään luonnossa ja erilaisissa ympäristöissä. Mimmi on kotonaan niin merenrannalla kuin metsässä tai jossain alavalla niityllä. Koska emme ole juurikaan liikkuneet Helsingin ydinkeskustassa Mimmi ehkä vähän vierastaa liikenteen ääniä ja valtavia ihmisjoukkoja. Tätä täytyy nyt kesällä harjoitella ja mennä vaikka lautalla Suomenlinnaan edestakaisin niin Mimmi rohkaistuu ja tottuu hälinään. Mimmi on hyvin ihmisrakas ja myös kaikki vastaantulevat koirat se ottaa lämmöllä vastaan.  



Mimmiä kiinnostaa myös tällä hetkellä kaikki mikä on paljastunut maan alta eli hyvin huolellisesti tutkitaan sekä haistellaan kevättä. Pitää olla tarkkana ettei se nouki maasta jotain, joka ei koirille sovellu. Mimmi on liikkunut kanssani todella paljon joten se ei koskaan voi huonosti autossa koska on tottunut reissaamaan ihan pennusta lähtien. Mimmi on myös helppo koira matkoilla eli se on ihan kiltisti kuljetushäkissään koko matkan ajan. 

Toistaiseksi Mimmi on viettänyt vielä yönsä lattialla joko pedissään - mikäli sitä ei ole räjäytetty atomeiksi - tai huopiensa kanssa. Edelleen olen pitänyt Mimmin liikkumatilan yöaikaan aidattuna jottei se puuhastele jotain jos uni ei sattumalta tulisikaan silmään. Edelleen meillä on siis yöllä käytössä "lehtihäkki" rajaamaan liikkumista koko asunnossa. Mimmi saa siirtyä sänkyyn nukkumaan myöhemmin kuten Minniekin teki vanhemmalla iällään eli kun järkeä on riittävästi päässä. Aina välillä Mimmi pääsee hetkeksi sänkyyn viereen kun luen kirjaa ja se on kyllä todella onnellisen näköinen. 

Odotan innoissani jo kesää sitä, että Mimmi pääsee uimaan. Aiemmin se ei ole mennyt veteen joten nyt olen miettinyt, että menemme harjoittelemaan Hyvinkäälle koirauimalaan uimista. Kävin siellä aikoinaan myös Minnien kanssa kun se pudottuaan pentuna laiturilta veteen pelästyi. Mimmistä tulee vielä vesipeto kuten Minniestäkin. Sitten voimme alkaa käydä myös Rajasaaren koirasaaressa.

Onnea vielä kerran Mimmi ♥♥♥




4 kommenttia:

  1. Oikein paljon onnea Mimmille vielä tätäkin kautta. Hän on kyllä niin suloinen pakkaus <3
    Ihanaa pääsiäisen aikaa teille sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Mimmi kiittää ja lähettää sinulle hännänheilutuksen sekä kostean suukon. Mimmi on todella suloinen vaikka osaa hän välillä olla todella "melkoinen russeliriiviö" kun sille päälle sattuu. Ehkä aikuistuminen vielä antaa odottaa itseään hetken.

      Kivaa uutta viikkoa Outi ja tsemppiä töihin ♥

      Poista
  2. Onnea pienelle sulottarelle!
    Kai kaikki koirat tykkäävät suolistaa lelujansa. Kunhan ei kenkiä tai huonekaluja 🙂. Eihän ihminenkään ole teini-iässään mikään mallikansalainen.

    VastaaPoista
  3. Mimmi kiittää onnitteluista ♥ Kyllä kaikki koira pitävät lelujen suolistamisesta ja siinä sivussa myös petiensä. Olen samaa mieltä, että omat tavaransa saa tuhota mutta kodin irtaimistoon ei saa kajota eikä myöskään seiniin jne.

    Olen odotellut, että nyt 2-vuotiainen "aivotoimitus" oli jo tapahtunut mutta se taitaa vielä on tuloillaan. Enemmän vain muita virikkeitä niin tuo tuhoaminen jää vähemmälle.

    VastaaPoista