huhtikuuta 08, 2023

Viiti on sympaattinen sisustuskauppa täynnä kaikkea ihanaa

Minä uskon siihen ettei elämässä tapahdu mitään sattumalta vaan kaikilla tapahtumilla on joku merkitys, joka selviää jossain elämänkäänteessä. Viime marraskuun lopussa olin nousemassa hissillä Espoontorin parkkihallista kauppakeskukseen määränpäänäni Fidan liike 2.kerroksessa. Mielestäni painoin ihan oikean kerroksen nappulaa mutta hissi pysähtyi kuitenkin jo katutasossa. Avoimesta hissinovesta avautui näkymä sympaattiseen pikku kauppaan joten hetken mielijohteesta päätin poistua jo tässä kerroksessa hissistä. 

Lifestyle puodin nimi oli Viiti ja iloinen myyjänainen hukkasi "Liike on siirtymässä vain verkkoon joten kaikesta on nyt hyvät alennukset 30-50%." Minä löysin Viitin valikoimista Mailegin hiiret joulukalenteriini ja muutakin jouluista sekä kivaa pikkutavaraa sopuisaan hintaan. 
Otin Viitin liikkeen seurantaan sekä Facebookissa että Instagramissa. Joulun ja vuodenvaihteen hässäköiden jälkeen myös tutustuin tarkemmin minkälainen liike Viiti nyt oli siirryttyään vain verkkoon. Viitin takana on entinen käsityön- ja luokanopettaja Milla Airamo, joka pari burnoutia koettuaan päätti jättää päivätyönsä tehden opetustöitä enää keikkahommina. 

Airamo oli jo pitkään haaveillut tanskalais-ruotsalaistyylisestä pikkuliikkeestä, jossa myynnissä olisi kauniita, esteettisiä ja ehkä myös vanhojakin tavaroita. Kuulostaa juuri sellaiselta liikkeeltä, jossa minä haluaisin käydä tarjonnan perusteella. Ajatusta kypsyteltyään, solmittuaan suhteita ja juteltuaan yritysneuvojan kanssa syntyi vihdoin Viiti!Viiti on nimenä vähän erikoinen mutta silläkin on oma tarina takanaan. Aluksi Airamo oli miettinyt Vintage Varpusta mutta onneksi hän hylkäsi sen. Liikkeestä tuli Viiti koska Viitin mummolan muistot heräsivät henkiin. Mummo oli rakastanut kauniita kankaita ja Airamon äidillä on edelleen mummon ompelema tilkkutäkkikin tallessa. 

Viiti on pikkuinen kylä Pohjanmaalla, jossa Milla Airamon äiti on aikoinaan syntynyt. Kaunis kunnianosoitus aiemmille sukupolville sekä omille juurilleen. Itse olen myyty aina tällaisista upeista tarinoista asioiden takana. 


Ystävänpäivän aikaan Viitin Facebook sivuille ilmestyi aivan ihania uutuustuotteita ja minäkin aloitin suunnitella reissua tallipuotiin Nupuriin, Espoossa. Sitten tuli ikäviä mustia pilviä taivaalle eli 24.maaliskuuta luin päivityksen, että Viivi lopettaa toimintana ja puodilla sekä verkkokaupassa alkaa loppualennusmyynti. Minulle tuli surullinen olo etten ollut Espoontorin jälkeen ehtinyt edes käydä Airamon kodin yhteyteen avatussa tallipuodissa katsomassa uusia tuotteita. Onneksi neljä päivää sitten Facebookissa kerrottiin, että lopettamispäätös on peruttu ja liike jatkaa sekä tallipuotina että verkkokaupan kautta. JIHUU!Tänään lankalauantaina minä ehdin vihdoin ajella Nupuriin katselemaan Viitin tallipuotia. Nupuriin ei meiltä ajanut kuin vajaa 20 minuuttia aurinkoisessa kevätsäässä. Kun Airamon mies kuoli yllättäen vuosi sitten oli hänen entisestä autotallista tehty nyt hyvin toimiva ja kauniisti sisustettu liiketila. Kaikki tässä postauksessa olevat valokuvat napsin tänään siinä samalla kun juttelin Millan kanssa ihan kaikesta. Olimme heti samalla aaltopituudella ja tuntui kuin olisin tuntenut hänet jo pitkään vaikka vasta toisen kerran tapasimme. Haluan toivottaa kaikesta sydämestäni onnea päätöksestä jatkaa Viitiä. Jos et vielä ole kurkistanut Viitin kotisivuille niin tästä pääset sinne. Toinen vaihtoehto on vierailla ihan fyysisesti tallipuodissa, joka on avoinna ke 15-19, to 15-17 ja la 13-15. Tallipuoti löytyy osoitteesta Nupurinkalliontie 30 A, Espoo. 

Itse ostin kotiin nyt ruukullisen perunanarsisseja pääsiäisen kunniaksi sekä noita aivan ihania kaalinlehden muotoisia astioita. Olin kuolannut niitä jo nettikaupassa aiemmin. Todella hauskan vihreitä ja luulenpa, että niitä tarvitaan ehkä vielä muutama lisää. 

Viitistä löytyy seuraavien brändien tuotteita House Doctor, Ib Laursen, Chic Antique, Maileg, Madam Stolz, Strömshaga, Sköna Ting, Bazardeluxe ja Au Maison. Myytävänä oli ollut myös tuoreita kukkia nyt pääsiäisenä. Myös vanhoja tavaroita on ollut yksittäiskappaleina tarjolla. 

Kotisivuilta kehotetaan "Pysykää Viitin matkassa mukana. Jos saamme bisneksen kasvamaan, mahdollisuudet hakea tanskalaiskirppisten antia kasvavat myös."  


Kiitos Milla mukavasta juttutuokiosta tänään ja onnea sekä menestystä uudelleen käynnistetylle Viitille ♥
9 kommenttia:

 1. Kiitos käynnistä! Olipa mukavaa että tulit. Tervetuloa uudelleen. Oikein hauskaa saada lukea tällainen tarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjon kivan vinkkauksen kurkistin heti Viitin verkkokauppaan ja ihastuin ikihyviksi. kesäretkiä odotellen! Tuija

   Poista
  2. Kiitos sinulle Milla puodin ja sen syntyhistorian esittelystä. Toivon kaikkea hyvää Viitille jatkossa ja ollaan kuulossa sekä nähdään taas ♥

   Poista
 2. Marjo, sinä se osaat kirjoittaa houkuttavasti ja koukuttavasti. Viiti pääsee retkilistalleni. Suloisen näköisiä tavaroita ja tarina taustalla herkistää. Pääsiäisterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija ♥ Jos pääkaupunkiseudulla olette liikkeellä niin ehdottomasti kannattaa poiketa Viitissä. Toivottavasti silloin myös niitä ihania vanhoja tavaroita olisi myös myynnissä kaiken muun ihanan lisäksi. Tarina on koskettava ja toivon sydämestäni, että Viiti jatkaa ♥

   Poista
 3. Espoontorin liikkeessä olen itsekin vieraillut. Äitini kanssa sieltä jotain pientä osteltiin myös. Aivan ihana liike.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInä päädyin Espoontorin liikkeeseen sattumalta tai ehkä juuri tarkoituksella minut sinne johdateltiin kun hissi pysähtyi väärässä kerroksessa. Ja onneksi pysähtyi. Oli kiva liike ja nyt tallipuoti Nupurissa jatkaa verkkokaupan lisäksi.
   Kivaa viikkoa Outia ja aurinkoisia kevätpäiviä ♥

   Poista
 4. Ihastuttavia tuotteita. Voin vain huokailla, että olisipa vapaita tasoja ja säilytystiloja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ♥ Minua koskettaa myös tarina Viitin takana sekä se, että liike jatkaa edelleen vastoinkäymisistä huolimatta. Sinun pitää laittaa kiertoon jotain kokoa niin voit ostaa jotain pientä uutta tilalle.

   Poista