huhtikuuta 10, 2023

Hyvää toista pääsiäispäivää kaikille 🐣🐤🐥

 

Toista pääsiäispäivää tässä vietetään aivan mahtavassa kevätsäässä. Tänä pääsiäisenä ovat ilmojen haltijat olleet kyllä suosiollisia koska yhtään pilvenhattaraakaan ei sinisellä taivaalla ole Espoossa näkynyt. Luonnossa on menty isoin harppauksin eteenpäin. Olen yrittänyt Mimmin kanssa koiralenkeillä bongailla leskenlehtiä mutta ainakaan vielä silmiini ei ole yhtään osunut vaikka ystävät kuvia somessa ovat näistä kevään ensimmäistä rohkelikoista ovat jakaneet. 

Nämä suloiset lampaat on kuvattu Haltialan lampolassa 2017 pääsiäisenä. 

Eilen teimme pikapyrähdyksen sekä Kahvila Kampelaan muurinpohjaletuille ja niin oli moni muukin löytänyt aurinkoisen Aurinkolahden. Menomatkalla kurvasimme ensin Haltialan kautta koska ajattelin, että siellä voisi olla vähemmän ihmisiä kahvittelemassa mutta väärässä olin. Upea sää oli sielläkin saanut pääsiäisen viettäjät liikkeellä. Lampolaan ei päässyt vielä sisälle katsomaan kevään uusia karitsoita, jotka näillä näkymin olisi nähtävillä 13.huhtikuuta alkaen.



Päätin piipahtaa nopeasti täällä blogin puolella kertomassa vähän meidän pääsiäiskuulumisia ennen kuin taas siirrytään pääsiäisherkkujen ääreen. Jos jouluna syödään hyvin ja pöytä notkuu herkuista niin eipä pääsiäiskattauskaan siitä kauaksi jälkeen jää. Meillä ei lapsuudenkodissani ole koskaan syöty lammasta joten eipä sitä nytkään ollut tarjolla. Keskityimme runsaaseen kalapuoleen, äyriäisiin, mätiin, lähes uudenveroisilta maistuviin perunoihin ja salaatteihin. Vaikka eilen tuli pääsiäispöydässä nautittua niin samanlaiseen ähkytilaan kuin jouluna en sentään joutunut. Ehkä eilinen ateria oli kuitenkin huomattavasti kevyempi. 









Olin tehnyt jälkiruoaksi kahvin kanssa matalan kakun, jossa oli totta kai runsaasti rahkaa - joka minusta kuuluu aina pääsiäiseen - sekä persikoita ja suklaahippusia koristelussa. Isäni rakastaa kakkuja joten voitte uskoa, että kakkua ei juurikaan ole enää jäljellä. Mutta eiköhän tänäänkin saada suut makeaksi kahvin kera. Ja tänä päivänä olen ehdottomasti nauttimassa myös mämmiä kermavaahdon kanssa.


Kotiin on hiipinyt myös jo alkuviikosta pääsiäinen muutamien koristeiden muodossa. Keltainen iso keramiikka kana on löytö muistaakseen joko Billnäsin ja Fiskarsin antiikkimarkkinoilta muutaman vuoden takaa. Kanasta löytyy tarra "Guldkruken Hjo Sweden" eli ruotsalaista käsitehtyä keramiikkaa. Löysin netistä kuvan lähes samanlaisesta kanasta ja sen sisällä on alun perin ollut myös munakuppeja, jotka minun kanastani uupuvat. En muista enää mitä kanastani maksoi mutta näyttää olevan 1960-luvulla tehty. 


Turkoosit isot pääsiäismunat ovat Indiskasta kuten myös metallinen hopeamuna ja keraaminen valkosininen muna sekä keraaminen valkovihreä pupu. Istuvan pikkupupun olen ostanut aikonaan LWT-tapahtumasta Kuninkaanlammen talon yhteydessä olevasta puodista. Sininen, lasipupu on ostettu vuosia sitten Tiimarista ja myös nuo "avatut kananmuna" kynttilät, joita en henno polttaa kun sitten niitä ei enää olisi. Harmi kun Tiimari lopetti kun sieltä saattoi aina tehdä jotain hyviä löytöjä. Tarjotin pupu on Hannan huushollista, Paimiosta tilattu. 


Parvekkeelle ostin meidän lähi K-Supermarketista narsisseja ja helmihyasintteja. Viitistä ostetut perunanarsissit ovat kivaa vaihtelua tulppaaneille, joita meiltä löytyy paljon - peräti kolmessa eri maljakossa. Minä NIIN rakastan tulppaneita ja nyt niitä pitää ostaa kun sesonki on vielä käynnissä. Eräs ystäväni sanoi, että olen "tulppaanimanian" kourissa. Saatan hyvinkin olla mutta minusta ovat kestäviä ja kauniita eriväreissä sekä kerrottuna että ihan tavallisisinakin. Tänä vuonna en olekaan vielä ostanut papukaijatulppaaneita. No, enköhän minä vielä ehdi.

Nyt on pakko lopettaa ja rientää taas herkkujen ääreen. Miten sinun pääsiäisesi on sujunut? Mikä pääsiäisherkku on mielestäsi ihan ylitse muiden? Oletko nähnyt jo leskenlehtiä tai muita aikaisia kukkijoita luonnossa? Hyvää toista pääsiäispäivää kaikille 🐣🐤🐥





8 kommenttia:

  1. Ihanat pääsiäisherkut teillä ollut. Meillä ollaan menty tämä pääsiäinen aika italiaisvoittoisella menulla :)
    En ole vielä nähnyt leskenlehtiä, mutta jo se että joka aamu saa herätä lintujen lauluun on aivan ihanaa.
    Mukavaa viikkoa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Kyllä täytyy sanoa, että maistui sekä suolainen että makea joten nyt sitten loppuviikko enemmän salaattilinjalla. Kaloja on niin vaikea vastustaa eli aina tekee mieli ottaa vielä vähän lisää. Ei ole muuten teidän italialainen vaihtoehto yhtään huonompi.

      Todella moni ystävä on postannut leskenlehti kuvia joten kiva kuulla, että myöskään sinä et ole vielä nähnyt niitä. En ole siis ainoa :D

      Kivaa viikon jatkoa Outi ♥

      Poista
  2. Ei voi olla totta mitä herkkuja siellä teillä on ollut tarjolla! Pääsiäinen on ollut hiukan pitkäveteinen, mutta eilinen piknik-retki pelasti sen sillä meillä oli niin mukavaa.
    Leskenlehtiä näin tänään ja mämmiä olen syönyt paljon. Vieläkin haluttaisi syödä, mutta rajansa silläkin herkuttelulla.
    Ihanaa uutta viikkoa sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina ♥ Meillä kyllä herkuteltiin taas pääsiäisen kunniaksi joten nyt on aika palata ruotuun ja normaaliin arkeen. Sää oli pääsiäisenä niin lämmin ja aurinkoinen, että tulihan niitä herkkuja myös poltettua. Mutta ne leskenlehdet odotuttavat vielä itseään. Joku on nähnyt jo sinivuokkojakin tuttavista. Teidän piknik oli kyllä kiva ja niin näyttää Ahvenanmaalla jo vihertävän kaikkiala.

      Kivaa uutta viikkoa Kristiina ♥

      Poista
  3. Niin sa vaan meni tänäkin vuonna pääsiäinen nopeasti ohitse. Olin varautunut kokkaamaan maalla joka päivä, mutta saapuesssame perjantaina olikin anopilla keittö valmiia. Hänen mielestään pitkäperjantai on vielä "kärsimyspäivä". Ukrainalaisen pampushky-leivän sain sentään paistaa, taikinan kun olin tehnyt aamulla valmiiksi. Muut päivät mentiinkin perinteisillä ruokamenoilla; yrrttimarinoitua lammasta, halloumia, hummusta, persialaista riisiä, tsatsikia ja yhtenä päivänä myös lohta, rapeita perunoita sekä toskanalaista salaattia. Jälkiruokana oli anopin omenakakkua, mutta sitäkin söin vain muutaman viipaleen, sukaamunia tuli sentään syötyä joitaikin.

    Sammatissa kevät tulee aina hyvin myöhään, mutta sielläkin lumet saivat auringossa kyytiä ja ensimmäiset leskenlehdet ja krookukset kukkivat. Kotipihalla lumikellot alkavat pian jo lakastua, narsissit ja helleborukset kukkivat pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana anoppi kun oli tehnyt kaiken valmiiksi ♥ Sinun pampushky-leipä on varmasti hyvää. Hyvältä kuulostaa teidän pääsiäismenu. Pääsiäiseen viettoon kuuluu minusta yhteisen pöydän ympärillä istuminen läheisten kanssa ja hyvin syöminen kuten myös jouluun. Meilä on ihan muutamia kertoja ollut lammasta pääsiäispöydässä "koemielessä" mutta lampaanliha ei ole ainakaan minun makuuni. Ehkä pitäisi opetella syömään sitä ja päästä yli "siitä villanmausta".

      Sammatti on kauempana rannikosta ja siellä on varmasti myös metsäosuuksia enemmän, jotka sitä lunta säästelevät näin keväällä. Meiltä pihapiiristä paria aurattua kasaa lukuunottamatta lumet ovat onneksi hävinneet. Mutta leskenlehtiä en vieläkään on nähnyt. Täytyy jatkaa bongailua.

      Mukavaa töihinpaluuta ♥

      Poista
  4. Mämmin syöminen kermavaahdon kanssa on aivan uusi tapa minulle. Minä syön mämmiä kerman kanssa ja ripottelen sokeria mämmin päälle. Meillä on yleensä aina lammasta pääsiäisenä jossain muodossa. Tänä vuonna oli filettä ja valkosipuliperunoita. Ja olipas se hyvää :) Saisivat nuo juhlapyhät kestää vielä pidempään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutamia vuosia sitten luin Kodin Kuvalehdestä erilaisista tavoista syödä mämmiä ja siinä oli mainittu kermavaahto. Perinteisesti meillä on aina syöty mämmi joko maidon tai kerman sekä sokeriripauksen kera. Kokeilin tuolloin tuota kermavaahtoa ja maistui oikein hyvältä niinkin. Toinen hyvä lisuke mämmin kanssa vaahtoutuva vaniljakastike ja sekin toimii.

      Teidän pääsiäisherkut kuulostavat herkullisilta. Itse en ole lampaaseen tottunut ja siksi jätän sen mieluummin syömättä. Valkosipuliperunoita alkoi tehdä nyt mieli kun luin tätä sinun kommenttia. Kermaperunoita tein pari viikkoa sitten mutta valkosipulin olen unohtanut täysin. Juhlapyhät loppuvat aina jotenkin lyhyeen.

      Kivaa viikonjatkoa Rva Kepponen ja tsemppiä töihin ♥

      Poista