syyskuuta 10, 2022

Syyskuuta ja Mimmi russelin kuulumisia

 

Elokuu vaihtui kuin varkain syyskuuhun ja nyt eletään jo 10.päivää kuluvaa kuuta. Koska olen "ikuinen kesän venyttäjä" on minulla vielä lähes kaikki kesävaatteet edelleen käytössä ja esillä. Myönnän, että hellemekot ja flip-flopit olen jo siirtänyt odottamaan seuraavaa suvea mutta muuten yritän pärjäillä. Ainahan voin kesämekon päälle vetäistä villatakin tai kevyen takin mutta villakangastakkeja en voisi kuvitella vielä ylleni laittavan. Aamulenkeillä Mimmin kanssa olen kyllä parina aamuna ollut jo sukat jalassa mutta olemme olleet ulkona jo klo 4-6 välillä aamulla. Sukista olen taas sitten luopunut heti päivän valjetessa. Ainakin meillä Espoossa päivälämpötilat kuluvalla viikolla ovat olleet +15C asteen molemmin puolin joten en olisi edes kaivannut lämpimämpiä vaatteita. 
10.syyskuuta 2022 kuun koko auringon valaisema puoli on kääntynyt maata kohti, joten Suomessa näkyy täysikuu. Tämä valokuva on eiliseltä illalla joten tässä ei ole vielä oikeaa täysikuuta. 

Kesähuoneessa siis parvekkeellamme kukkii edelleen yhtä komeasti kuin hellepäivinä. Postauksen kuvat kesähuoneesta ovat eiliseltä illalta ja kuluvalta päivältä. Joku kirjoitti somessa jo heittäneensä kesäkukat pois ja vaihtaneensa talvi-istutukset mutta meillä sitä ei tulla tekemään vielä pitkään aikaan. Pelargoniat siirtyvät sitten jossain vaiheessa talvehtimaan ja samalla myös muut kukat korvataan ja tehdään syysistutukset. Minusta olisi sääli kompostoida kukkivia kasveja vain sen takia, että ollaan siirrytty virallisesti ensimmäiseen syyskuukauteen. Näissä vuodenaika jutuissa tarkkailen enemmän lämpötilaa ja säätä kuin sitä mikä kuukausi on menossa. 
Mimmillä tuli vuosi ja viisi kuukautta täyteen 5.syyskuuta joten on aika päivittää mitä meidän pikkuneidille kuuluu! Mimmi on ollut touhukas oma itsensä koko kesän helteisistä päivistä huolimatta. Ihan kuumimpina päivinä Mimmi löysi viileän makuupaikan kylpyhuoneen mosaiikkilattialta, jossa se makoili mielellään hetken leikkiensä lomassa. Mimmi on samanlainen reissukoira kuin Minnie aikoinaan eli mielellään menee omaan häkkiinsä autossa eikä koskaan vikise tai protestoi matkojen aikana.


Olin itse elokuussa työn puolesta kaksipäiväisessä koulutuksessa Krapihovissa Tuusulassa ja toisena päivänä Mimmi pääsi mukaan. Ihan mallikkaasti se alun pikkuisen vikinän jälkeen seurasi kokouksen kulkua mitä nyt vähän kävi nuuhkimassa nurkkia 😁 Aina ei käytös ole mallikasta koska "mörkövaihe" on vielä päällä. Mimmiä alkoi rappukäytävän ruudullinen lattia pelottamaan yhtenä aamuna kun tulimme lenkiltä eikä se millään olisi uskaltanut astua sen päälle. Tämä meni ohi parissa päivässä. 

Olen melko varma, että Mimmin toinen juoksu on alkamassa ihan kohta koska se on välillä todella hellyydenkipeä. Seuraavien juoksujen jälkeen Mimmi steriloidaan niin sen elo ja olo helpottuu. Mimmiä kiinnostaa kävelylenkeillä välillä enemmän muiden koirien jättämät hajut kuin itse kävely. Kohdatessaan uroskoiran se myös hyvin määrätietoisesti suuntaan niiden genitaalialueita kohti - joten juoksut ovat satavarmasti tulossa! 

EDIT: Mimmin juoksut alkoivat päivän tämän postauksen julkaisun jälkeen eli 11.syyskuuta.

Toisaalta kesäretkillämme Mimmi on osoittanut olevansa hyvinkin rohkea koira kulkiessaan ihan vieraissa paikoissa häntäänsä vain heilutellen. Vähän koskialueet ja portaat ovat pelottaneet vaikka taas kotirappusissa mennään ihan kipin kapin ylös vaikka ovatkin melko liukkaat. Oli vastaantuleva koira minkä kokoinen tahansa Mimmiä ei pelota yhtään vaan se menee terrierin luonteen mukaisesti pystypäin tervehtimään. Kasvihuoneilmiön ulkopuolella seisovat lehmäpatsaat olivat Mimmistä todella outoja ja kunnes huomattiin etteivät ne olekaan eläviä. 

Jokainen päivä Mimmin kanssa on uusi seikkailu ja hyvä niin koska myös omistajan mieli säilyy virkeänä koko ajan kun ei tiedä mitä russeliriiviö seuraavaksi keksii ♥♥♥ 

Mukavaa lauantai iltaa ja viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia ja Mimmi on niin suloinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥ Mimmi on kyllä suloinen mutta välillä osaa myös olla riiviö sanan varsinaisessa merkityksessä. EI-sana menee kuuroille korville kun on päättänyt, että haluaa jotain.

   Poista
 2. Ihana Mimmi, oikea touhupakkaus <3
  Kivaa sunnuntaita Marjo ja rapsutuksia Mimmille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Touhupakkaus tai Energiapommi välillä. Nyt kun on juoksut on ehkä vähän rauhallisempi mutta edelleen jos unohdan karvaiset kotitossuni eteisenlattialle ne häviävät siitä todella nopeasti. Mimmi on napannut ne ja aloittanut "raatalun" eli pitää olla huolellinen ettei jätä niitä lattialle tai nopea, että saa ne "pedon kidasta pois". Verrattuna Minnieen Mimmiä kiinnostavat myös kengät, vaatteet, huonekalut jne.

   Kivaa viikonloppua Outi ♥

   Poista
 3. Olipa kiva kuulla mitä teille molemmille kuuluu!

  Itsekin olen patoutunut kesäihminen ja yritän venyttää sitä loputtomiin. Käytän sandaaleja miltei ensilumen asti. Lumessa vaihdan avokkaisiin :)

  Miksi Mimmi steriloidaan vasta toisten (vai kolmanteen) juoksujen jälkeen? Onko koirilla yleensä näin vai onko se jokin rotukohtainen juttu? (Olen kissaihminen, ja kissoja steriloidaan yleensä ennen juoksujen alkua muutaman kuukauden ikäisinä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadine ♥ ja mukava kuulla, että joku toinenkin on "kesän venyttäjä". Meillä se taitaa myös olla suvussa sillä veljeni kulkee shortseilla todella pitkälle syksyyn. Muutaman vuotena olen sinnitellyt sukitta loka-marraskuun vaihteeseen mutta talvella kyllä Mimmin takia on käytettävä ihan kunnon talvijalkineita.

   Narttukorien steriloinnista ollaan montaa mieltä mutta itse olen ymmärtänyt, että esim. nisäkasvaimien ehkäisemisen kannalta oikea aika olisi ennen kahta ikävuotta. Minnien kohdalla hänet steriloitiin juuri ennen kuin täytti 2v eikä nisäkasvaimia tullut.

   Minun olisi tarkoitus viedä Mimmi steriloitavaksi kesällä koska edelliset juoksut olivat tammikuussa mutta eläinlääkärimme oli jäänyt huhtikuussa vuorotteluvapaa eli töissä takaisin vasta 1.lokakuuta. En emme siis ehtineet tehdä sitä kesällä koska halusin, että oma eläinlääkäri tekee toimenpiteen.

   Koiria ei steriloida ennen 6kk ikää. "Narttukoiran sterilointi tähystyksellä voidaan suorittaa koiran ollessa täysikokoinen. Usein suositellaan steriloimista ensimmäisen juoksun jälkeen, mutta leikkaus on mahdollinen myös jo ennen ensimmäistä juoksua. Jos juoksukierto on jo käynnissä, on edellisestä juoksusta hyvä olla kulunut noin 2−3 kuukautta." Itse haluaisin Mimmin tähystyksen koska Minnielle tehtiin avoleikkaus, joka meni muuten hyvin mutta kuukauden kuluttua leikkauksesta alkoivat "sulavat tikit" työntyä vatsapeitteiden läpi ja jouduin antibioottikuurille. Oli allerginen hajoaville tikeille kuten me ihmisetkin voimme olla. Tähystys on paljon pienempi operaatio eikä tule leikkaushaavaa.

   Poista
 4. Ja oikein mukavaa ja aurinkoista syksyn jatkoa teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Nadine ♥ Ei anneta syksyn lannistaa meitä!

   Poista