syyskuuta 24, 2022

Koiramäen Pajutalli on juuri nyt ihan kurpitsan keltaista ja oranssia täynnä

 

Tänään oli niin ihana syyskuinen aurinkopäivä, että sen kunniaksi oli ihan pakko tehdä pieni päiväretki. Jos seuraat Marjon matkassa -blogia Instagramin puolella olet jo tietoinen missä kaikkialla tänään seikkailtiin. Ehdin jakaa siellä jo Stories-osiossa kohokohtia päivästä. Jos et vielä seuraa niin nyt kannattaa ottaa myös Instan puolella blogi seurantaan. Päivä aloitettiin Järvenpään Vanhankylänniemen upeissa maisemissa uudistuneessa Villa Kokkosessa, josta on tulossa ihan omaa postausta lähipäivinä. Nyt sukelletaan sen sijaan retkemme toiseen kohteeseen eli Tuusulan iki-ihanaan Koiramäen Pajutalliin, joka on juuri nyt pullollaan kurpitsankeltaista ja oranssia. Koiranmäen Pajutallista löytyvät vielä syyskuun loppuun saakka myös kesäkanat ja kesälampaat. 
Kun kirjoittelin viimeksi joulukuussa Koiramäen Pajutallista en silloin onnistunut näkemään minipossuja Arvia ja Ottoa mutta tänään onnisti. Molemmat vesselit olivat ulkoaitauksessa totta kai herkkuja rouskuttamassa. Jos ihan oikein näin siellä taisi olla päärynän syöntikilpailu menossa Arvin ja Onnin kesken koska niin keskittyneesti oltiin kärsät maassa pupeltamassa. Minipossut heiluttavat iloisesti häntäänsä kuin koirat joten mitä todennäköisemmin maku oli myös taivaallinen hedelmissä. 

Tiesitkö, elimistöltään ja aineenvaihdunnaltaan minisika muistuttaa erittäin paljon meitä ihmisiä. Minisiat elävät 10-15 vuotta eli siinä ne taas muistuttavat koiria hännän heilutuksen sekä leikkisyyden lisäksi. Kannattaa kurkata myös vanhan saunan sisälle, josta nämä minipossut nukkuvat upean kristallikruunun alla. Ihanat Arvi ja Onni ♥♥Koiramäen Pajutallin piha-alue on koristeltu taas niin kauniisti! Kurpitsoista tuli väriä pihamaalle ja niitä oli hurjan paljon eri kokoisina, näköisinä ja värisinäkin. Nämä ovat siis vain koristekurpitsoita eli ruoanvalmistukseen kurpitsat eivät sovellu ja tämä oli selkeästi esillä myyntipöydillä sekä -koreissa. Kurpitsat on tarkoitettu juuri kukka-asetelmiin pihamaalle tai parvekkeelle. Koristekurpitsoista oli Koiramäessä tehty todella kivoja asetelmia myös eli yhdessä callunoita ja murattien kanssa niistä saa loihdittua vaikka mitä. Itse jäin kuolaamaan tuota pajutuolia, jossa oli kukka-asetelma oli istuinosan päällä.Paju on kyllä materiaali, joka taitavissa käsissä näyttää taipuvan perinteisten korien lisäksi vaikka pieneksi junan veturiksi. Niitä ihania koiria, joita itse ostin yhden meidän parvekkeelle talvella oli edelleen kaupan. Meidän "koristekoira" on saanut levätä kesän yli yhdessä pupun kera ja talviasetelmiin se otetaan taas käyttöön kuten myös meidän parvekkeen pajukartio, joka toimittaa usein myös joulukuusen virkaa joulun aikaan parvekkeella. Nuo "pienet ikään kuin pajumajat" olivat myös hauskoja. Joskus tekisi myös mieli itsekin kokeilla olisiko minulla sorminäppäryyttä tehdä pajusta jotain. 
Minulla jäi pari juttua eilen kaivelemaan Koiramäen Pajutallissa joten taida poiketa siellä vielä uudemman kerran tässä ihan lähipäivinä. En myöskään ehtinyt kurkistaa sisätiloihin kun pihan tutkiminen vei kaiken aikani. Ihmisiä oli eilen kauniissa syyssäässä myös melkoisesti liikkeellä joten menen sitten rauhassa sinne puodin puolelle hypistelemään. 

Koiramäen Pajutalli löytyy osoitteesta Forsteninkuja 10 as 1, 04360 Tuusula. Aukioloajat ovat seuraavasti: ma suljettu, ti-pe 11.30-18.30 ja la-su 11-18. Pajutallilta löytyy myös kahvila sekä Peikkometsä lapsille. Menkää ihmeessä kurkkimaan tätä väriloistoa ja Arvi sekä Onnia myös ♥♥

6 kommenttia:

 1. Onpa ihanan näköinen paikka. Kaunis syksyinen look siellä ja kaikki nuo kurpitsatkin, voi että!
  Ihanaa syyskuun loppua sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiramäen Pajutalli olisi paikka, jossa sinä viihtyisit pitkään. Paljon katsottavaa ja vanha pihapiiri. Kurpitsat kuuluvat minusta syksyyn ja olen jo vuosia ostanut myös näitä koristekurpitsoja parvekkeen somisteiksi.
   Aurinkoista syyskuun loppua Outi ♥

   Poista
 2. Tästä syksy ei enää parane! Ihanat värit ja paljon katsottavaa Pajutallissa oli. Jos mulla olisi nyt oma piha, ostaisin sekä pajukoreja että kurpitsoja koristeeksi.

  Aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen juuri samaa mieltä kanssasi Nadine. Juuri nyt ruska on ihanan värikästä. Jos sataa paljon ruska jää lyhyeksi - toivotaan ettei näin käy. Kävin Pajutallissa vielä tiistaina töiden jälkeen hakemassa kurpitsoita ja ehdin nähdä myös kesälampaat/kanat.

   Aurinkoista viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Hienon näköinen paikka. Onko siellä myös hevosia kun talli nimellä? MIniporsaat on kuin koiria. Tuttavilla oli possu ja Viljami eli 21 vuotiaaksi. Kulki valjaissa kuin koira ja heilutti häntää. Sinikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiramäen Pajutalli on todella upea paikka. Ympäri vuoden tilalla on vain minipossuja. Lampaat ja kanat ovat siellä kesäaikaan ainoastaan. Luulenpa, että tuo nimi tulee tulee vanhoista punamultaisista rakennuksista, joista varmasti joku on ollut talli aikoinaan.

   Ihana Viljami possu ja pitkä elämä hänellä on ollut. Minusta minipossut ovat myös hyvin koiramaisia. Vanhempieni naapuritalossa - siis kerrostalossa - asui myös aikoinaan minipossu ja se ulkoili valjaissa kuin koira. MInipossu oli kaikkien suosikki ja sitä sai myös rapsuttaa.

   Mukavaa lokakuuta Sinikka :)

   Poista