heinäkuuta 18, 2022

Auringonkeltaista, hiustenleikkausta ja loman odotusta

Minulla alkoi tänään viimeinen työviikko ennen kolmen viikon kesälomaa! Yhden lomaviikon säästän perinteisesti joko syksyyn tai vuodenvaihteessa pidettäväksi. Tässähän pitää jo kohta aloittaa päivien laskeminen siihen kun saa sulkea hetkeksi työkoneen ja kirjoittaa "out of office" -viestin kirmaten kesälaitumille. Olen asennoitunut siihen, että nämä viimeiset työpäivät menevät sukkelasti ja aikakin kuluu kuin siivillä. 

Onneksi helteetkin ovat ainakin hetkeksi helpottaneet kunnes säätiedotuksen mukaan taas palaavat loppuviikosta. Säähän on sellainen asia johon emme voi vaikuttaa joten oli ilma mikä tahansa niin ollaan lomalla ja otetaan B-suunnitelmat käyttöön masentumatta sen enempää.



Kaksi viikkoa sitten istahdin Kampaaja-Kaisun käsittelyyn Hiusmuotoilu Inochissa pitkästä aikaan. Jouduin perumaan aiemmin varaamiani klo 7.00 aamuajan jo kesäkuun puolella ja aloin olla jo ihan peikon näköinen. Onneksi Kaisu löysi minulle poikkeuksellisesti sunnuntai iltapäivänä kampaamoajan ja kutrit saatiin taas kuntoon. Kaisu oli himoinnut hiusteni leikkaamista jo pitkin kevättä ja annoin hänelle vihdoin luvan pätkäistä nyt sitten vähän reilummin. 

Olin niin uppoutunut keskusteluumme kun Kaisu laittoi harmaita hiuksiani piiloon etten huomannut, että silloin jo osa hiusteni pituudesta oli saksittu pois. Loput sitten kun hiukset oli pesty ja minä ihmettelemään, että "Miten sinä nyt noin vähän leikkaisit?" 😁 Aiemmin hiukseni ulottuivat tuohon valkoisen kesähameeni alempaan saumaan eli se toimii tuossa hyvänä vertailukohtana paljonko lähti. Kaisun mukaan 7 cm - minusta ehkä 10 cm mutta nehän kasvavat taas kohisten pituutta. Kesähelteillä hiuksia on myös todella tukala pitää auki joten ylöshän ne on nostettava niskasta. 






Keltainen on ollut tässä päivän väri nyt kun onnistuin kotiuttamaan keltaisen mekon Reservedin kesäalesta. Mekossa on pienit puhvihihat ja kaulukset sekä vähän epäsymmetrinen helma. Olin katsellut mekko jo normaalihintaisena mutta nyt sitten iskin kiinni kun alennusmyynnit alkoivat. Nuo keltaiset aurinkolasit olivat niin hauskat että tilasin myös Reservedin alesta. Minusta ne ovat ihan 70-lukuiset "teeveelasit". 


Josefiinan Aitasta pari kesää sitten ostettu pieni pyöreä korilaukku toimii hyvin kännykälla ja avaimille mutta minä tarvitsen myös aina "isomman kassin" vielä mukaani. En mielestäni edes kanna juuri mitään mukanani verrattuna siihen mitä ystävieni käsilaukuista löytyy. Tämä korilaukku on silti kiva kesämekon kanssa vaikka olalla sitten heiluukin vielä joku toinen kassi. Kesällä kun liikkuu Mimmin kanssa on myös mukana usein "koirien juomapullo" vedellä täytettynä. Tuo takana näkyvä hortensia on meidän parvekkeelta, josta on tulossa sitten jossain vaiheessa taas perinteistä kesähuonepostausta. 



Bongasin "Tyttö sinä olet vahva" Minnan Instagramista Stories osiosta aivan ihanat vaaleat kesäsandaalit. Olen ensimmäistä kertaa tavannut Minnan vähän erilaisella pressimatkalla, joka suuntautui metsään pari vuotta sitten. Vietimme päivän mm. Karkalin luonnonpuistossa ja kurkistimme myös Torholan luolaan. Minna vinkkasi, että sandaalit oli ostettu Henkka Maukasta. Minä suuntasin viikonloppuna sitten Entressen H&M liikkeeseen. Syy miksi juuri sinne johtuu siitä, että näin meidän K-kaupan kassoilla yhdellä täysin ventovieraalla naisella niin ihanan mekon, että oli pakko kysäistä mistä se oli peräisin. No, sieltä Entressen Henkka Maukasta joten suuntasin sitten sinne ja mekko etsiessäni löysinkin sitten sandaalit. Eivät ole samanlaiset kuin Minnalla mutta itse tykästyin näihin ja hinta oli vaivaiset 9 euroa! 





Olen myös kesän kunniaksi syön ihan älyttömän paljon jäätelöä. Löysin 3 Kaverin valkosuklaa vadelma jäätelön, joka on ollut ihan suosikki viime aikoina. Tosin yhdessä purkissa oli aivan liikaa vadelmaa eli jotenkin suhteet olivat siinä menneet väärinpäin. Annoin jäätelölle vielä mahdollisuuden ja seuraava purkki olikin taas enemmän valkosuklainen. Myös jätskitötteröitä on nautittu ja yritetty samalla katsella etteivät jäätelöt mene ahnaiden lokkien suuhun. Näin reilu viikko sitten kun Kaivopuiston rannassa isä osti useamman jäätelötötterön ja lähti kävelemään niiden kanssa muun perheen luokse. Yhtäkkiä iso lokki nappasi isän kädestä pari jätskiä mukaan. 

Oletko tehnyt hyviä alelöytöjä? Mikä on sinun suosikkijäätelö makusi? Mukavaa iltaa kaikille!




8 kommenttia:

  1. Sinulla on upeat hiukset ja ne pääsevät vielä enemmän oikeuksiinsa kun pidät ne auki. Kesähelteillä toki on vilpoisampaa kun hiukset ovat nutturalla.
    Täällä meillä päin on aina huonot alet, joten enpä ole mitään ostellut. Turkuun matkaamme elokuun alussa ja silloin varmaan ovat alennusmyynnit jo ohi, harmi.
    Suosikkijätskini on vanhanajan vanilja, tai sitten jokin lakritsi/salmiakki-jäätelö.
    Mahdollisimman nopeaa loman edeltävää viikkoa ja ihanaa lomaa sitten! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina <3 Kyllä minä pidän hiuksia aukikin mutta mitä kuumempi ilma on sitä todennäköisemmin ne ovat ylhäällä. Kun pitkä hius lepää selässä tuntuu siltä kuin sinulla olisi "villapaita harteilla" kesähelteessä.

      Ikävä juttu ettei teillä ole hyviä alennusmyyntejä. Minähän olen viimeiset kaksi vuotta vain nettishoppaillut ja onneksi tutuilta merkeiltä kootkin menevät yleensä heti ihan nappiin. Yleensä en joudu koskaan palauttamaan/vaihtamaan tuotetta. Toki varmasti jos vaatteet/tuotteet eivät olisi ennen kokeiltuja/ostettuja tuli varmasti myös hutiostoksia.

      Vanija on minusta hyvää ja juuri vaikka kesäisten marjojen kanssa. Lakritsi-salmiakki on myös suosikkini. Itse asiassa juuri tuossa minun kuvassa olevassa jäätelötötterössä on tuota em. makua. Tuolloin oli vain niin kuuma päivä, että jäätelö ehti valua jo sormille sekä maahankin ennen kuin ehdin siitä nuolaista.

      Kiistos - kolme lomapäivää takana ja hyvä fiilis <3

      Poista
  2. Ihanaa kesämeininkiä <3 Mahtavaa lähestyvää kesälomaa sinulle! Alelöytöjä en ole tehnyt, kun olemme olleet reissussa ja nyt koronassa. Rockserin nettisivuilta näin ihania alennuksessa olevia mekkoja. Kun tauti tarttuu, niin kurvaan tuonne Rockserin myymälään. Suosikkijätskini on tänä kesänä banaanisuklaa. Semmoinen jäätelökioskilta ostettu aitoon vohveliin laitettu jätskipallero.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen on kesän väri :) ja kiitos lomatoivotuksesta. Nyt vasta ehdin tänne kommentoimaan. Nyt kolme lomapäivää takana ja hyvin rento sekä levännyt olo. Ilmasta en koskaan stressaa koska se on asia, johon en voi vaikuttaa. Ja kuten entinen liikunnanopettajani tapasi sanoa "Ei ole olemassa huonoa säätä, on vain huonoa pukeutumista."

      Ikävä, että korona iski teihin ja toivotaan pikaista paranemista. Hyviä alelöytöjä kun pääset taas kaupoille. Banaanisuklaa jäätelöä en ole koskaan syönyt mutta kuulostaa herkulliselta. Ja aina pitää minustakin olla sellainen suussa haukattaessa rapiseva aitovohveli. Sellaiset "paperille maistuvat tötteröt" ovat ihan kauheita.

      Kivaa viikkoa Tarja <3

      Poista
  3. Ihania löytöjä olet tehnyt. Minun ykköslöytöni näkyy nyt blogissani ja olen myös ostanut alesta pari mekkoa ja sandaalit.
    Niin kivat nuo sinunkin sandaalit ovat. Kaunista viikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Sinun alelöytösi ovat aina todella hyviä ja tuo tunika/housu asu ihan mieletön. Olet tehnyt todellisen löydön. Kivaa iltaa Outi <3

      Poista
  4. Oi, miten pitkät ja kauniit hiukset sinulla onkaan 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rva Kepponen! Vaikka niistä pätkäistiin se 7-10 cm niin ei se juuri näy missään.
      Minun hiukset - samoin kuin kynnet - kasvavat ihan kohisten.
      Kivaa kesäiltaa <3

      Poista