heinäkuuta 01, 2022

Sukellus rapunaisen sielunmaisemaan ja luonteeseen

 
Kuva Pixabay

Minä olen kesänlapsi eli syntynyt kesäkuun 30.päivänä. Horoskooppimerkiltäni olen siis rapu (21.6. - 22.7.). Olen muiden rapulasten kanssa putkahtanut maailmaan aikana jolloin luonto siirtyy kesäaikaan. Lämpö on ihanimmillaan ja kaikkialla kukoistavat lukuisat kasvit upeine kukkineen kesäisissä olosuhteissa. Ei siis ihme, että minulle kevät ja ennen kaikkea sitä seuraava kesä ovat äärimmäisen tärkeitä vuodenaikoja. 

Kun valon määrä lisääntyy ja päivä pitenee laitan aina turbovaihteen päälle ja yritän kokea, elää sekä havainnoida koko vuoden edestä kesää varastoon. Kesäisin menen myöhään nukkumaan ja herään aikaisin koska silloin en juurikaan tarvitse unta. Minusta tuntuu, että jos nukun kesäaamuna liian pitkään menetän upean auringonnousun, metsästä laukkaavan peuran ja lintujen moniäänisen laulukonserton. Haluan joka solullani aistia kesää!
Keskiaikaisen rukouskirjan ja kalenterin Les Tres Riches Heurs du Duc de Berryn sivuilla näkyvät eläinradan horoskooppimerkit kuvan reunoilla. Kuva Wikipedia.

Minkälainen rapunainen on horoskoopiltaan? Kun kirjoitan horoskoopista en puhu niistä aikakausi- ja naistenlehdissä olevista "viikkohoroskoopeista" vaan tarkoitan varsinaisesti astrologiassa käytettyä pelkistettyä tähtikarttaa, johon on merkitty auringon, kuun ja planeettojen sijainnit suhteessa eläinradan merkkeihin ja tietyn paikkakunnan horisonttiin tiettynä ajankohtana. 

Tarkoitan siis ns. syntymäkarttaa, joka osoittaa taivaankappaleiden sijainnit jonkun henkilön syntyessä. Minä olen syntynyt Helsingissä illalla kello 19.05 eli oman karttani mukaan Jousimies on nousumerkkini.Kuva Pixabay 

Ensimmäisen tähtikarttani olen tilannut astrologi Seppo Tanhualta luultavimmin 1998 koska olen maksanut sen markkoina. Astrologille lähetettiin oma syntymäpäivä, virallinen syntymähetki ja syntymäpaikka. Totta kai myös omat yhteystiedot, jotta hän pystyi tehtyään karttani lähettämään sen minulle. Postin mukana sain Tanhualta Astrologisen luonneanalyysin saatesanoin 

"Tässä on kerrottuna pääpiirteittäin tarkalle syntymähetkellesi laaditun tähtikartan planeettavaikutukset puhtaimmillaan ja hiukan huumorilla höystettynä. Tätä kirjallista tulkintaa ei voida missään nimessä pitää astrologisena luonnehoroskooppina, koska sellaisen tekeminen tietokoneella on mielestäni mahdotonta."Kuva Pixabay

Rapunaisten sanotaan yleisesti olevan varsin myötätuntoisia ja suojelevaisia tyyppejä. Saksiniekan suurimpiin vahvuuksiin kuuluu lempeys, empaattisuus, intuitiivisuus ja kyky tehdä toisille hyvä olo. Allekirjoitan em. ominaisuudet ja tunnistan ne itsessäni. Luotan täysin intuitiooni eli minä teen päätöksiä tunteen ja vaiston varassa. Em. ei tarkoita sitä etten käyttäisi myös rationaalista ajattelua. 

Minun on joskus vaikea selittää toiselle miksi päädyn hyvin nopeasti oman intuitioni varassa tekemään päätöksen vaikeastakin asiasta. Joskus myönnän olevani ihan ymmällä miksei vaikkapa ystäväni pysty ratkaisemaan kahden vaihtoehdon väliltä valintaa. Itselleni selkeä asia aiheuttaakin ystävälle paljon päänvaivaa päätöksenteossa. 
Kuva Pixabay

Meidän rapujen sanotaan olevan myös herkkiä joskin meitä suojaa kuten meressä elävää esikuvaamme kova panssari. Herkkää sisimpää täytyy myös suojata vähän. Herkkyyden ansiosta me ravut olemme taiteellisia ja jotkut saksiniekat myös liian miellyttämisen haluisia. Itse en tunnista tuota miellyttämisen halua itsessäni - en edes nuorempana. Olen aina seissyt mielipiteideni ja ajatusteni takana uskaltaen sanoa ne myös ääneen vaikka poikkeaisivat valtavirrasta. Luulen, että myös saamani kasvatus ja tuki omilta vanhemmilta on tehnyt minusta myös herkkyyden lisäksi todella vahvan. 

Rapujen hallitseva taivaankappale on kuu, joka heijastaa auringon valoa silloin kun muuten on pimeää. Itse en koe "kuuhulluutta" kerran kuukaudessa mutta tiedän, että täysikuu vaikuttaa monen ihmisen elämään oli hän horoskooppimerkiltään rapu tai joku muu merkki. Me ravut olemme äärimmäisen herkkiä aistimaan tilanteita, joissa meitä loukataan. En itse ole herkkää ja haavoittuvaa raputyyppiä, joka käpertyy kuoreensa suojelemaan itseään. 

Muistan lukeneeni joskus, että jotkut kokevat meidät ravut todella ailahtelevaiseksi tunnemaailmamme suhteen ja meitä on mahdotonta ymmärtää. Tässä suhteessa itse poikkean muista lajitovereistani koska en loukkaannu helposti. Luulen, että myös hyvällä itsetunnolla on merkitystä.Kuva Pixabay

Rapunainen siinä missä mies saksiniekkakin itkee sekä ilosta että surusta eli tunteita osataan myös näyttää. Meihin rapuihin liitetään myös masentuneisuus, alemmuudentunto ja itsesääli mutta nämä em. ominaisuudet ovat minulle rapunaisena täysin vieraita. Totta kai voin olla hetkellisesti down mutta alan heti etsiä uusia mahdollisuuksia päästä tilanteessa eteenpäin. 

Minulle on tyypillistä "rapumainen eteneminen" eli jos en pääse heti suoraan eteenpäin otan pari askelta taaksepäin ja sivullekin ehkä kunnes taas etenen määrätietoisesti päämäärää kohden. Minusta me ravut olemme sisukkaita ja periksiantamattomia.

Jousimies nousevana merkkinä rapunaisessa on juuri sitä innostuneisuutta, rohkeutta ja elämäniloa. Minähän rakastan seikkailuja, muutoksia ja uusien alueiden tutkimista. Jousimies tekee minusta myös optimistin ja idealistin, joka odottaa tulevaisuudelta aina jotain parempaa vastoinkäymisistä huolimatta. Onhan omassa elämässäni ollut todella pahojakin vastoinkäymisiä,  pettymyksiä ja epäonnistumisia mutta olen myös selvinnyt niistä ja pudonnut taas jaloilleni. Uskon myös kasvaneeni niiden myötä. 
Kuva Pixabay

Rapunainen, jolla on jousimies nousevana merkkinä on ulospäin suuntautunut vaikka oma koti on hänellekin tärkeä turvasatama ja akkujen latauspaikka. Työelämän kannalta oma vahvuuteni - tuleeko sitten jousimiehen ja ravun yhdistelmästä - on laaja-alaisuus eli inhoan "lillukanvarsiin tarttumista". Minä hahmotan isot linjat mutta näen toki niitä yksityiskohtiakin. 

Olen saanut läheisiltä ja ystäviltäni kiitosta siitä, että osaan kannustaa ja tukea toista vaikeana hetkenä. Minusta toisia ihmisiä ei koskaan saa jättää pulaan ja siksi minä varmaan aina soittelen 112 kautta apuja tuolla liikkuessani. Tartun myös tarmokkaasti haasteisiin vaikka ne aina eivät ole kovin mieluisia.

Seppo Tanhuan vuosia sitten laatimassa luonneanalyysissa on hauska kohta, jonka haluan lainata tähän. "Sinä ole täällä opettelemassa Jousimiehen ja Jupiterin läksyä ikuisena etsijänä ja tutkimusmatkailijana, jolle tärkeintä ei olekaan löytäminen. Tutkimusmatkailijalle mikään ei ole mahdotonta ja kaikki esteet ovat voitettavissa." Aina kun olen ollut todella allapäin olen muistellut tätä kohtaa astrologisessa luonneanalyysissani. Kuva Pixabay 

Tanhua oli lainannut  myös noihin aikoihin suositun Roxetten Joyride kappaleesta seuraavan kohdan saatesanoilla "Sinussa on jousimiesnousuisena samaa karismaa ja samaa hulluutta kuin tuossa biisissä. Juuri se saa ihmiset ihastumaan sinuun ja usein myös ottamaan sinut omien haaveidensa suojelijaksi."

I hit the road out of nowhere
I had to jump in my car
And be a rider in a love game
Following the stars
Don't need a book of wisdom
I get no money talk at allLuonneanalyysistani kävi myös ilmi, että koska kaksonen on minulla deskendenttinä eli laskevana merkkinä minä kommunikoin ja sopeuduin muuttuviin tilanteisiin tietyllä tavalla. Tämänkin kyllä tunnistan itsessäni. Vaaka keskitaivaan merkkinäni antaa melkoisen haasteen työelämässä. Olen joutunutkin ottamaan kantaa sekä johtajien että alaisteni, työnantajani kuin asiakkaideni esittämiin väitteisiin, kehuihin ja jopa syytöksiin. Välillä ollaan oltu "aika vaa'ankielellä" mutta selvitty kuitenkin. 

Vielä mielenkiintoisemmaksi meni kun Tanhua jatkoi, että miten "oinas keskiyön merkkinä", "aurinko ravussa", "kuu vesimiehessä", "venus härässä" ja "mars neitsyessä" vaikuttavat minuun. Luonneanalyysi oli kuin mielenkiintoinen pienoisnovelli omasta minästä. Olen myös palannut siihen aika ajoin elämäni aikana.


Oletko sinä koskaan tilannut itselleni Astrologista luonneanalyysia tai jotain muuta horoskooppia? Miten suhtaudut astrologiaan? Ja mikä olet horoskoopissa tai tiedätkö muista itseesi vaikuttavista planeetoista? Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille! Toivottavasti pahimmat helteet hellittäisivät kohta...
2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Olen horoskoopiltani rapu. En ole kovin hyvin perehtynyt horoskooppeihin, mutta nämä asiat kiinnostavat kyllä. Helle on ollut kova, mutta ei kestäne enää kovin kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme sitten molemmat saksiniekkoja :) hauska yhteensattuma. Kun tapaan toisen ihmisen livenä vaistoan aika nopeasti onko hänkin rapu. Mimmin kasvattajasta tiesin heti tavattuamme, että olemme molemmat rapunaisia. Jos kiinnostunut enemmän netistä löytyy paljon tietoa. Ja sitten totta kai myös Seppo Tanhuan omalta nettisivulta. https://www.astro.fi/seppo

   Meillä helle jatkuu edelleen ja tuntuu melko tukalalta varsinkin öisin. PIdän kyllä lämmöstä mutta nyt juuri saisi ehkä jo vähän viilentyä...

   Poista