marraskuuta 06, 2021

Elämäni mieleen jääneet musiikkielämykset ja konsertit

 
Teiltä lukijoilta on aina mukava saada sekä kommentteja postauksiin että myös muitakin viestejä. Minulle tuleekin sähköpostin, Instagramin ja Marjon matkassa Facebook sivun kautta kivoja  yhteydenottoja. Koiriin liittyen kysytään paljon ja varsinkin pennun etsintä postaukseni jälkeen tuli useita. Moni koiraa epätoivoisesti etsivä kartoitti kasvattajien tilannetta. Toivon sydämestäni, että teille kaikille löytyy oma russelipusseli. Kiitos tätäkin kautta vielä kaikille, jotka viestejä lähettävät ♥

Kenkiä sydämensä pohjasta rakastava lukijani Sari laittoi alkuviikosta viestiä "Olen ihan liekeissä kun Vain elämää konsertti järjestetään ensi keväänä helmikuussa! So happy!!!!" Itse taisin kuulla Radio SuomiPOPin kautta, että parhaillaan käynnissä olevan kauden artistit Abreu, Jukka Poika, Pyhimys, Chisu, Anssi Kela, Tuure Kilpeläinen, Suvi Teräsniska ja Arttu Wiskari esiintyvät Hartwall-areenalla 26.helmikuuta 2022. Totta kai mukana Hirvensalmen Satulinnasta tuttu Leri Leskinen orkestereineen. Liput tulevat myyntiin 9.marraskuuta klo 9.00. Jotenkin minusta tuntuu siltä, että tämä konsertti kyllä myydään heti loppuun. 

Vaihdoimme Sarin kanssa muutamia viestejä Vain elämää -ohjelmasta ja totesimme molemmat olevamme faneja. Minulla oli alkamassa juuri Teamsin kautta palaveri joten toivotin Sarille onnea lippujen saamiseen. Huomasin myöhemmin päivällä, että Sari oli laittanut minulle lukijahaasteen. "Olisi tosi kiva jos tekisit blogiin postauksen musiikista tai konserteista, jotka ovat jääneet mieleesi. Muistelen sinun kirjoittaneen ainakin Suvilahden Flow-festareista, Porin Jazzeista ja Vain elämää -konsertista vai oliko niitä peräti kaksi eri konserttia. Mutta onko jotain muita? Vaikka jostain nuoruudesta tai pidemmän ajan takaa mitä jääneet mieleesi?" 

Ehdottomasti halusin tarttua tähän haasteen ja muistella menneitä konsertteja nyt kun pitkään aikaan ei livemusiikkia olla kuultu. Itse asiassa aloitin kirjoittamaan tätä postausta jo alkuviikosta mutta kiireinen työtilanteeni aiheutti sen, että se jäi aina puolitiehen. Minulle on täysin epätyypillistä etten samalta istumalta kirjoita koko postausta ja myös julkaise sitä heti. Pahoittelut, että blogissa ollut hiljaista mutta lupaan ettei toistu. 

Osasta konserteista ei myöskään löytynyt mitään valokuvia joten jouduin myös lainaamaan valokuvia netistä. Aiemmin en kuvannut yhtä paljon kännykällä ja joukossa on myös sellaisia konsertteja, jolloin kamerakännykkää ei edes oltu vielä lanseerattu. Kännykkä kameroihin tuli vasta 2000 vuonna. Musiikkielämykset ja konsertit ovat täysin satunnaisessa järjestyksessä. 

No Doubt, Hartwall Areena 10.10.1997
Kuva OCR

No Doubt ja Don't speak musiikivideo olivat kolahtaneet MTV:n siis legendaarisen Music Televisionin kautta. 80- ja 90-luvuilla kaikki musiikkivideot piti katsoa ja fiilistellä musiikkia niiden kertomien tarinoiden kautta. Gwen Stefani näytti tuossa videossa niin haavoittuvaiselta laulaessaan polka dot-mekossaan päättyneestä rakkaudestaan autotallissa. Gwen ja yhtyeen basisti Tony Kanal olivat parisuhteessa seitsemän vuotta ja kun suhde päättyi syntyi legendaarinen Don't speak -kappale. Kuuntelin sekä katselin paljon yhtyeen musiikkia ja videoita. Minuun kolahti se, että heidän musiikissaan yhdistyi juuri albumilla Tragic Kingdom pop-, ska-, punk- ja rockmusiikki. Pakkohan tuohon konserttiin oli siis päästä. Meillä oli konsertissa todella hyvät paikat eli istuimme Hartwall Areenalla alakatsomossa, joka oli viistosti lavaan eli näkymät mitä parhaimmat kuten myös musiikki totta kai! 

Tina Turner, Finnair Stadium 9.8.2000


Legendaarisen Tina Turnerin olen nähnyt itse asiassa kahdesti Suomessa. Ensimmäinen kerta oli Foreign Affair -kiertue 1990, jolloin Helsingin Jäähallissa oli kaksi konserttia. En enää muista olinko 14. tai 15.toukokuuta konsertissa mutta Tinan energinen olemus ja musiikki totta kai veivät jalat alta. Ja olivat toki tehneet niin jo aiemmin MTV:n kautta. Paikka sen sijaan ei ollut kovin mieleinen koska en koskaan ole pitänyt Nordiksen hallista konserttipaikkana. Toinen livekohtaaminen Tinan kanssa olikin sitten jo mieluisammassa miljöössä oli Finnair Stadiumilla 2000. Elokuisen kuuma ilta ja paljon intiimimpi tunnelma. Muistan, että olin ihan hikinen mutta onnellinen tämän konsertin jälkeen ja matkalla kotiin lauloimme Tinan biisejä. Varsinainen sähikäinen ja ikää hänellä tuolloin oli 61 vuotta. 

Bruce Springsteen Helsingin Olympiastadion 16.7.2003


Kuva Rolling Stone

Kesällä 2003 kävi todellinen tuuri kun saimme liput ylimääräiseen Pomon konserttiin 16.heinäkuuta. Vaikka olin ihan kärppänä tilaamassa lippuja kun ne tulivat myyntiin jäin ilman. Ensimmäinen Bruce Springsteenin 17.7. konsertti nimittäin myytiin hetkessä loppuun mutta onneksi järjestettiin tämä toinen konsertti. Paikkamme olivat Olympiastadionin takakaarteen yläkatsomossa ja vaikka välillä tarvittiin vähän kiikareita jotta näki lavalle niin se mieletön tunnelma ja musiikki kyllä välittyivät myös tuonne piippuhyllylle. Tästä konsertista julkaistiin myös live albumi! Sääkin oli mitä parhain ja tästäkin konsertista lähti kotiin joukko iloisia ystäviä, jotka olisivat halunneet konsertin jatkuvan vielä. Harmi kun tämä ei ollut se legendaarinen Suomen konsertti 2012 jolloin Bruce esiintyi lähes viisi tuntia esittäen 38 kappaletta. Edelleen luukutan välillä kotona Pomon musiikkia mutta en ehkä enää niin lujaa kuin ennen :)

Michael Jackson Olympiastadion 24.8.1997

Kuva Turun Sanomat 

Michael Jackson esiintyi pitkän uransa aikana vain yhden kerran Suomessa kahdessa konsertissa. Minulla oli tuuria saada työkaverini kanssa liput toiseen HiStory -kiertueen konserttiin. Elokuisten konserttien aikana Olympiastadionilla Jacksonin näki yli 90 000 ihmistä ja sain olla mukana yhtenä fanina. Michael Jacksonin musiikki oli yhtä hyvää kuin musiikkivideoissa ja kuultunakin mutta ehkä miehen lavapersoona jäi vähän valjuksi. Lukiessani Iltalehti kirjoituksen konsertin jälkeen 27.8.1997 vähän ehkä suutahdinkin mutta nykyään ymmärrän tämän jo vähän eri tavalla. Popin kuninkaan ympärillä kuohui jo näihin aikoihin lehdissä mutta musiikillisesti hän oli kyllä ihan omaa luokkaansa. 

"Eikö ole aivan tavattoman kornia, että 90 000 ihmistä maksaa 266 markkaa per pää päästäkseen katsomaan artistia, jonka ainoa varsinainen kosketus yleisöön on kolmen kommentin variaatio. "I Love You All, I Love You Most ja I Love You Too."

Lady Gaga, Hartwall Areena 14.10.2010


Lady Gaga saapui Suomeen The Monster Ball Tour -kiertueelle lokakuussa 2010. Tämä jättikiertue oli alkanut jo vuoden 2009 lopussa ja jatkui vielä vuoden 2011 puolelle. Olin lukenut konsertti arvosteluja muualta maailmalta kiertuepaikoista ja odotin innolla tuota konsertti-iltaa. Lady Gaga tarjosi kyllä todella monipuolisen spektaakkelin myös Helsingissä. Lady Gagan on mielettömän laaja ääniala ja lauluteknisesti hän on myös äärimmäisen taitava. Myös kaikki mielikuvitukselliset puvut ja muut konserttielementit tekivät illasta todella unohtumattoman.

Madonna, Jätkäsaari 6.9.2009

Madonna saapui ensimmäiseen Suomen konserttiinsa 6.elokuuta 2009. Madonnan Sticky and Sweet -kiertue oli alkanut 2008 ja Tallinnan jälkeen vuorossa oli Suomi. Konsertti järjestettiin Jätkäsaaressa, joka siis noihin aikoihin oli entistä konttisatama- ja telakka-aluetta, joka odotti uuden uljaan asuntorakentamisen aloittamista. Konsertin pelättiin aiheuttavan kaaosta Ruoholahden alueella kun lippuja oli myyty 85 000. Muistan, että lähdimme konserttiin todella hyvissä ajoin koska pelkäsimme, että liikenne- ja turvajärjestelyt eivät toimisi. Kaikki sujui aivan äärimmäisen sujuvasti. Ehkä itse alue oli vähän nuiva mutta tietysti musiikki ja Madonnan tarjoama show olivat loistavat. 

Janelle Monae, Flow-festivaali Helsinki 10.8.2014


Janelle Monaen esiintyminen Flow-festivaalin päälavalla elokuussa 2014 kruunasi koko festarin. Onneksi hän ei ollut viimeisimpiä esiintyjiä koska seuraavana päivänä oli ihan normi työpäivä ja olimme viettäneet jo pitkän päivän festareilla. Jo pelkästään show'n alku on raflaava ja Janelle kärrättiin pakkopaidassa Flow'n lavalla. Juuri silloin pinnalla olleessa "Tightrope" -videossa kun oltiin mielisairaala maailmassa. Tuo video oli ja on edelleenkin todella maaginen. Myös Janelle Monaen asu ja koko lava oli hänen tyylisensä eli mustavalkoinen mikkitelinettä myöden. Kun Janelle heittäytyi yleisön käsien varaan liikuteltavaksi hänen tavaramerkkinsä eli tötterökampaus näkyi hyvin. Olimme melko lähellä lavaa joten onnistuin saamaan hänestä myös hyviä valokuvia. Kiehtova ja tyylikäs persoona musiikin lisäksi.

Jessie J, Paloma Faith ja Emelie Sandé, Porin Jazz 18.7.2015

Kesällä 2015 matkasimme serkkuni vaimon kanssa Porin Jazzeille Kirjurinluotoon kolmen kovan naisartistin takia. Matkaseuralaiseni oli tullut kesäksi Suomeen Shanghaista, jossa hän asui silloin perheensä kanssa. Porissa olisi voinut yöpyäkin pitkän kaavan mukaan mutta hotellihuoneita ei ollut enää tietenkään vapaana kun oli jazzit. Ajoimme siis vain lauantai päiväksi Poriin kuuntelemaan musiikkia ja viimeisen esiintyjän jälkeen takaisin pääkaupunkiseudulle. Onneksi kesäyöt ovat valoisia ja muuta liikennettä ei ollut. Energiaa näiden kolmen täysin erilaisen mutta voimakkaan ja valovoimaisen naisen esitysten jälkeen oli myös ajaa tuo matka ja kerrata kaikkea sitä mitä oli kuultu ja nähty. Olin fanittanut kaikkia näitä artisteja jo ennen heidän esityksiään ja tuo elämys vain vahvisti uskoani heihin. Ihan uskomaton ilta! 

Olisin voinut listata tähän myös Hartwall Areena Spice Girls konsertin 25.5.1998, jossa olin työkaverin tyttären ja hänen kaverinsa "kaitsijana". Ystäväni oli estynyt lähtemästä konserttiin joten minä "uhrauduin" mukaan kaitsemaan nuoria tyttöjä. Tämä konsertti oli viimeinen, jossa koko Spice Girls kokoonpano oli yhdessä, joten melko historiallinen. Mietin myös aivan ihanaa Bon Jovin Helsingin Olympiastadionin keikkaan 17.6.2011, jossa olin hyvän ystäväni kanssa sateessa, joka ei haitannut meitä yhtään. Vain elämää2019 juhlakauden konsertti oli myös todella hyvä ja viimeinen konsertti missä olen ollut ennen koronapandemian alkamista. 

Minä heitän nyt pallon teille lukijoille. Jätä kommenttikenttää yksi tai useampi konsertti tai musiikkielämys, joka on kolahtanut sinuun. Jään mielenkiinnolla odottamaan onko joku ollut ehkä samojen artistien konserteissa ja peräti samoissa tapahtumissa kuin minä. 8 kommenttia:

 1. New kids on the blockin Lahden keikka oli ikimuistoinen, olin siellä siskoni kanssa. Ystävän kanssa käytiin Elämä lapselle konsertissa ja siellä oli ihan mieletön meno, tanssittiin kovasti. Mian kanssa olimme teineinä Snap yhtyeen konsertissa Messukeskuksessa ja Marco Bjurström oli meidän vieressä ja tehtiin koreografioita biiseihin yhdessä...ihan sairaan siistiä.
  Olipa kiva postausidea ja vitsit mitä musamuistoja sinulla.
  Kaunista alkavaa viikkoa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit postausideasta. Minustakin oli hauskaa muistella missä kaikissa konserteissa sitä on tullut käytyä. Monta muutakin konserttia olisi tehnyt mieli laittaa tähän mukaan mutta oli pakko karsia.

   Ihania muistoja sinullakin. Olisi ollut kiva nähdä teidät Mian kanssa heilumassa Marco Bjurströmin kanssa Messukeskuksessa :D

   Kivaa viikonloppua <3

   Poista
 2. Olen käynyt useissa eri konserteissa,mutta mikään ei ole jättänyt minuun niin suurta fanitusta kuin ’Oopperan kummitus’ ,poikkeaa tosin näistä muista live-esityksistä,mutta suuri vaikutus oli ja on❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja kommentistasi. Minun oli pakko rajata ooppera ja musikaalit tämän ulkopuolelle. Kinky Boots pari vuotta sitten oli melkoista musiikki tykitystä myös Hgin kaupunginteatterissa. Myös Matteus passio Johanneksenkirkossa on tehnyt minuun syvän vaikutuksen.

   Poista
 3. Oopperan kummitus ,ylivoimaisesti paras mun mielestä👍😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oopperan kummituksen olen nähnyt itsekin ja pidin sitä myös!

   Poista
 4. Kiva postaus!
  Olemme olleet pari kertaa samalla keikalle ja yllättävästi kyllä minäkin olen nähnyt Tina Turnerin, mutta sen on oltava noiden sinun kahden keikkasi välissä olleella keikalla. Minä en enää pysty muistamaan välttämättä, että millä artistin keikalla olen ollut. Olen mm. ollut Rolling Stonesin keikalla, mielestäni viime vuosituhannella yhteistyökumppaninen kutsumana ja keikka oli Forty Licks. Googlauksella selviää, että Rollarit oli Suomessa 98 ja 03 ja 03 kiertye oli Forty Licks, että tiedä sitten kummassa olinkaan.

  Omia huippujani on myöskin Michael Jackson, Springsteen ja niiden lisäksi Robbie Williams, Andrea Bocelli ja Patricia Kaas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lukijani Sari heitti minusta todella kivan postausidean, jota muutkin bloggaajat saavat mielellään käyttää niin halutessaan.

   Jännää, että ollaan oltu samoilla keikoilla joskus historiassa. Rollareita itse en ole nähnyt livenä mikä vähän kyllä harmittaa. Olin yhteistyökumppanin kutsumana Eric Claptonin keikalla Espoon Metro Areenalla ja todella tykästyin. Minulla ei olisi ollut aikaa lähteä konserttiin mutta pitkin hampain menin ja minusta tuli fani. Jätin pois postauksesta myös pienemmät keikat, joista erityisesti on jäänyt Tehoseikoittimen Tavastia keikka, joka oli osa jäähyväiskiertuetta.

   Poista