lokakuuta 17, 2021

Linnanmäen valokarnevaalit luovat taas valoa syksyyn

 


Linnanmäen Valokarnevaalit ovat kuuluneet omaan syysohjelmaani jo vuosien ajan. Ensimmäinen postaus valotapahtumasta itselleni rakkaassa huvipuistossa syntyi jo ihan blogitaipaleeni alkuvaiheissa lokakuussa 2012. Kuutisen kertaa aiemmin olen kirjoittanut valokarnevaaleista tänne blogiin ja itse perinne käydä tapahtumassa alkoi jo muutamia vuosia aiemmin kuin kirjoittaminen niistä.  Edelliset valokarnevaalit, joilla kävin ihailemassa valaistua huvipuistoa oli syksyllä 2019. Vuoden 2020 alussa alkoi maailmalta kantautua kummia uutisia Wuhanista ja kohta oltiinkin pandemian kourissa maailmanlaajuisesti. Syksyn 2020 Valokarnevaali -tapahtuma olisi ollut 15.juhlavuosi kun valot olisivat syttyneet Linnanmäelle valaisemaan pimeään syysiltaa. Linnanmäki ilmoitti, että juhlavuoden tapahtuma siirretään ymmärrettävistä syistä vuodella eteenpäin kun voidaan turvallisemmin juhlistaa valoa yhdessä. 

Torstaina 14.lokakuuta starttasivat tämän vuoden Linnamäen Valokarnevaalit ja Marjon matka kävi myös kohden Lintsiä pitkästä aikaan. Vuosi 2020 jäi minulta valitettavasti tyystin väliin Linnanmäen perinteisissä hulinoissa. 15.juhlavuoden kunniaksi olin ajatellut meneväni heti ensimmäisenä iltana katsastamaan mitä kaikkea kivaa Linnanmäki tänä vuonna tarjoaa kirkastamaan lokakuisia syysiltoja. Mukava yhteensattuma oli myös se, että yksi kummityttöni on mukana sambakoulu Império do Papagaion esityksissä valokarnevaaleilla. Totta kai ylpeä kummitäti halusi katsomaan miten 14-vuotias tyttö selviää ensimmäistä isosta esityksestään Linnanmäellä. 

Poikkeuksena aiempaan Linnamäellä tämän vuoden Valotapahtumaan ostetaan 15 euron sisäänpääsylippu ja samalla varataan paikka tapahtumaan. Voit ostaa siis pelkän sisäänpääsyn jos et halua laitteisiin tai vaihtoehtoisesti rannekkeen ja sisäänpääsyn 42 eurolla. Jos sinulla on jo valmiiksi ranneke tai lahjakortti varaat ainoastaan netin kautta ajan, jolloin haluat vierailla Lintsillä. Esimerkiksi eilinen 16.lokakuuta oli loppuunmyyty joten kannattaa olla ajoissa, että mahtuu mukaan. Linnanmäen nettisivujen mukaan erillistä koronapassia ei tarvita. Huvipuistossa rajataan kävijämäärää ja huolehditaan terveysturvallisuudesta monin tavoin.
Linnanmäellä on valokarnevaalien aikana myös todella paljon esiintyjiä, jotka esiintyvät Keitaassa tai Estradilla ja tästä näet tarkemman ohjelman. Myös ik!weekiltä tuttu uutuuskohde Motelli avaa kauhuovensa Valokarnevaalien aikaan. Motellia suositellaan vähintään 15 vuotta täyttäneille ja kasvomaskisuosituksella. Kauhukohde löytyy Lintsin keskellä olevan vesitornin sisältä ja tämä ei sovi heikkohermoisille. Avoinna joka päivä kello 16 alkaen huvipuiston sulkemiseen asti. 

Valokarnevaalien aikana tarjolla on myös Hehkuhattaraa, Unicorn-hattaraa ja Valovohvelia. Tarkemmat myyntipaikat löydät tästä. Jos haluaa itselleen valomiekan tai -asusteita niin näitä löytyy Shop Rollesta. Linnanmäelle kannattaa muuten aina - ja varsinkin näin syksyllä - pukeutua lämpimästi ja varautua myös siihen, että taivaalta voi ripsiä vettä. Jos pipo tai hanskat ovat unohtuneet kotiin niitäkin löytyy Shop Rollesta. Kuuma kaakao tai höyryävä glögi pitävät myös lämpimänä valojen katselun lomassa. Ja välillä on muutenkin hyvä tankata lämmintä syötävää, että jaksaa kiertää. 

Kun liikkuu Linnamäen näkee lukuisia kauniisti valaistuja kohteita, jotka on toteutettu yhteistyössä Sun Effectsin kanssa. Vuoristorata, joka viettää 70-vuotisjuhliaan on upeasti valaistu. Huvipuistosta löytyy myös hauskoja jättilamppuja, akryylipeilikolmioita tehtyjä kohteita ja kaleidoskooppimaisia teoksia. Valotohtorin vetämässä installaatiossa pääsee itse kokeilemaan varjojen muodostamista eriväristen valojen avulla.

Linnanmäen alueella saattaa myös törmätä huikean kauniiseen Lumikuningattareen sekä hänen lakeijoihin. Uutuusharmot Peiliherra ja Peilirouva esittivät upeissa peiliasuissaan tanssia torstai iltana Peacockin edessä. Flow-taideryhmä Belenos Group of Arts on myös liikkeellä pimenevässä illassa. 

Myös Lintsin omat hahmot Rolle-Pelle, Kingin ritari, Taiga-linnunpoikanen Saga ja vaaleanpunainen Hattara liikkuvat huvipuistoalueella. Me onnistuimme näkemään vain Hattaran, joka onkin näitä uusia hahmoja, jotka ovat liittyneet Rolle-Pellen seurana. 


En voi olla hehkuttamatta sambakoulu Império do Papagaois -ryhmän huikeita tanssijoita ja Bateria rumpusetin vauhdikasta esitystä, jotka tempasivat mukaansa syksyisessä säässä. Olisi tehnyt itsekin mieli alkaa heilua rytmikkäästi rumpujen päristessä ja ryhmän liikkuessa. Mikä energia, ilo ja sydämellisyys välittyy tästä tanssista ja musiikista. Olen myös kaivannut kesäistä Samba karnevaalia ja Kallio kukkii -tapahtumaa, jossa sambaajat ovat olleet myös läsnä. Värikäs helsinkiläinen sambakoulu on perustettu 1989 ja koulu on voittanut eniten karnevaalimestaruuksia eli yhteensä 15 kappaletta! 

Linnanmäen valokarnevaalit ovat auki seuraavasti ja ensi viikollahan on syyslomaviikko joten moni lomailija varmasti suuntaan huvipuistoon. 

 • Su–to 17.–21. lokakuuta kello 13–22
 • Pe–la 22.–23. lokakuuta kello 13–24
 • Su 24. lokakuuta kello 13–22 

 

6 kommenttia:

 1. Tuo valokarnevaali on joka vuosi niin upea. Ihanaa valoa pimeyden keskelle.
  Kaunista viikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen NIIN samaa mieltä kanssasi Outi! Tähän tapahtumaan panostetaan aina paljon valojen puolesta ja joka kerta Lintsillä on myös jotain uutta kivaa mukana. Harmi kun kulunut viikko on ollut sateinen koska silloin varmasti moni miettinyt kannattaako lähteä ollenkaan. Tosin olen ollut kummityttöni kanssa monena vuonna myös sadesäällä Valokarnevaalissa.
   Mukavaa viikonloppua Outi <3

   Poista
 2. Hienoja kuvia Lintsiltä!
  Meillä on vähän mietitty valokarnevaaleille menoa. Harmi, että viikonloppu on buukattu. Silloin olisin valmis maksamaan sisäänpääsyn, kun on ohjelmaa reilusti. Noin muuten alkoi hieman nyppimään se, että joutuu maksamaan sisäänpääsystä, kun vie lapsensa huvittelemaan. Hyvin olen tottunut Lintsin ilmaiseen sisäänpääsyyn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen! Linnanmäki on hyvin kuvauksellinen paikka.

   Harmi kun teillä on menoa koska tänään olisi sääkin ollut suosiollinen. Sisäänpääsymaksu liittyy siihen, että silloin pystytään kontrolloimaan sisääntulijoiden määrää koska on vielä korona-aika vaikka ulkotiloissa pääsääntöisesti ollaankin. Onhan se aika luksusta, että Lintsille pääsee katselemaan ja kiertelemään veloituksetta normaalisti. Moniin kansainvälisiin huvipuistoihin maksetaan aina sisäänpääsystä.

   Aiemmin Linnamäelle oli sisäänpääsymaksu aina. Löysin netistä artikkelin olisiko vasta 2003 muuttunut siten, että sisälle pääsee veloituksetta vain fiilistelemään ja laitteet sitten erikseen maksullisia.

   https://www.kaleva.fi/linnanmaen-huvipuistoon-koko-kauden-ilmainen-sisaa/2098429

   Poista
 3. Olemme pojan luona käymässä nyt viikonloppuna. Oli puhetta josko Linnamäellä oltaisiin käyty myös. Riippuu säästä ja sataako illalla. Kauniita kuvia olet saanut. Sinikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikka :) Mukavaa iltaa teille jos olette Linnanmäelle menossa. Tänään kummityttöni on myös mukana tuossa sambakulkueessa, joka kyllä saa tunnelman nousemaan hyvin.

   Poista