heinäkuuta 05, 2021

Helteistä heinäkuuta kaikille!

 






Peggy Thomasin KESÄkirja saatu arvonnasta

Minulla alkoi tänään viimeinen työviikko ennen kesäloman alkamista! Vielä pitää jaksaa viisi päivää töitä ennen kuin voi kirmata täyttä laukkaa kesälaitumille. Annoin vihdoin periksi ja ostin kotiin ihan ex tempore tornituulettimen. Olin K-Raudassa hakemassa ihan muita juttuja kun kassajonossa seistessäni bongasin röykkiön pöytätuulettimia. Hinta olisi ollut vain 29,90€ mutta samalla muistin kuinka huonoja kokemuksia minulla on toimistolta noista aparaateista. Ovat kestäneet työkäytössä juuri yhden kesän ja kunnes ovat vain simahtaneet muuttuen toimimattomiksi. Tornituuletin oli hinnaltaan 59 euroa ja väritykseltään tyylikkään musta, joten hetken mielijohteesta kaappasin sellaisen kainalooni. Kiinalaista alkuperää arvattavasti eikä virallista takuuta mutta kassalla vakuutettiin, että jos ongelmia tulee voin kuittia vastaan tuoda sen takaisin. Vasta kotona huomasin, että tuulettimessa on myös kaukosäädin eli helposti voi siis vaihtaa tuuletusnopeutta kun tekee töitä kauempanakin itse laitteesta. Mimmi on jo kerran onnistunut kaatamaan tuulettimen saadessaan iltahepulit mutta edelleen se toimii moitteettomasti. 




Viime viikon aloitin #kampaajakaisun tuolissa Hiusmuotoilu Inochissa jo kello seitsemän aamulla. Mimmi pääsi mukaan kantokassissaan kun en viitsinyt jättää sitä yli kahdeksi tunniksi yksin kotiin. Aamukiireessä jätin sitten auton tavanomaiselle paikalle Kasarmintorin laidalla katsomatta sen tarkemmin ympärilleni. Kesän tapahtumatori olikin muuttanut tien "pihakaduksi" joten minua odotti Kaisun käsittelyn jälkeen 60 euron sakkolappu ikkunassa. En voi syyttää kuin omaa huolimattomuuttani ja sitä etten ole käynyt keskustassa taas moneen kuukauteen. 

Luksusta oli taas saada harmaat piiloon hiuksista ja istua Kaisun päänahkahieronnassa. Totta kai sain myös kaviaarikäsittelyn. Hiusten viimeistelyyn minulle käytettiin juuri kampaamoon tulleita Oribe-sarjan tuotteita, joita siis jatkossa saa myös Hiusmuotoilu Inochista

Eksklusiivinen luksustuotemerkki Oribe on nimetty perustajansa Oribe Canalesin mukaan. Kuubassa syntynyt mutta Amerikassa vaikuttanut Oribe toimi monien julkisuuden henkilöiden luottokampaajana ja -parturina. Canales loi mm. 90 -luvun supermallien Naomi Campbellin, Christy Turlingtonin, Cindy Crawfordin ja Linda Evangelistan runsaan, pöyheät hiukset muotikuviin ja catwalkille. Caneles teki isojen muotitalojen kuten Versace, Thierry Mugler, Calvin Klein ja Chanel muotinäytösten kampaukset.

Toimiessaan työssään Canales kuitenkin huomasi, että hiustuotteista puuttuu kokonaan huippulaadukas luksusmerkki joten hän hiusmuotoilijana päätti kehittää Oribe -tuotesarjan kaikista vaativimmille asiakkaille. Kauneusalan ammattilaiset valitsivat muuten vuoden 2020 parhaiden ammattihiuskosmetiikkatuotteiden joukkoon Oriben syväpuhdistavan shampoon. 

Kaisu käytti hiuksieni viimeistelyyn Oribe Maximista Thickening Spray rakennesuihketta, kultahippuja sisältävää Oribe Gel Sérum luksusgeeliä ja Oribe Foundation Mist lämpösuojaa. Tarkoitus oli ottaa kuva käsitellyistä hiuksistani mutta tuo sakkolappuhässäkkä sai minut sen verran hiiltymään, että unohdin kuvaamisen kiireisen hikisessä aamussa. 



Viime viikkojen aikana olen taas löytänyt neliapiloita. Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen "apilaputki" elämässäni ja tästä voit kurkistaa edelliseen kertaan. Ensin löysin kaksi neliapilaa ihan meidän kotitalon nurkalta ja täysin sattumalta. Pari päivää meni eteenpäin niin kolmas neliapila iski silmiini ja muutaman päivän kuluttua vielä neljäs apila. Onnenapiloista huolimatta sain kuitenkin tuon ikävän sakkolapun mutta ne taisivat auttaa minua yhdessä arvonnassa. En yleensä koskaan ota osaa mihinkään Facebook arvontaan mutta tässä muutamia viikkoja sitten Peggyn pieni punainen keittiö järjesti arvonnan uudesta KESÄ ruokakirjastaan ja kirjoitin siihen osallistumiskommentin ihan kurillani. 






Unohdin arvonnon saman tien ja yllätyin kun sekä Facebook että sähköpostini ilmoittivat, että olen voittanut Peggy Thomaksen uuden KESÄ ruokakirjan. Viime perjantaina postipoika toi minulle kirjan kotiin ja olen nyt selaillut sitä kuola valuen koska kuvat ovat ihan järjettömän herkullisen näköisiä. En ole vielä päättänyt mitä kokkailen tämän kirjan resepteistä ensimmäiseksi mutta lupaan, että jotain hyvää nähdään kohta myös täällä blogissa sekä Instagramissa. Kiitos Peggy ♥








Meidän parveke on ihan villiintynyt näillä helteillä. Vaikka olin pyhästi päättänyt, että sinne ei enää alkukesän kukkien jälkeen tule mitään kasveja lisää olen lipsunut tästä päätöksestä monta kertaa. Viimeksi eilen ostin sinne taas uuden vaaleanpunaisen hortensian. Edellisellä viikolla parvekkeelle ilmestyi apila ja enkelikukka yhden kauppareissun jälkeen. Lupaan tehdä parvekkeesta ihan oman postauksen mutta tässä vähän esimakua miten meillä kukkii. Juuri nyt on niin lämmintä, että parvekkeella ei oikeastaan voi istua kuin hyvin aikaisin tai todella myöhään illalla. 



Mimmi sai viime maanantaina 12-viikon rokotukset ja oli todella rohkea. Mimmi on ollut nyt useita öitä sisäsiistinä. Päivällä pääsääntöisesti osutaan paperille mutta muutamia vahinkoja sattuu vielä. Mimmi osaa haistella lenkeillä ja kävelee jo suhteellisen hyvin kissanvaljaissaan. Toki lähes kaikki pitää edelleen ottaa suuhun maasta. Sieltä on kaivettu kiviä, pieni jonkun putkilon korkki, tupakan natsa, puutikkuja, rusakon papanoita jne. 

Mimmi on oppinut myös haukkumaan eli kun meille tulee Hesari yöllä niin jos jakaja ei jätä sitä roikkumaan postiluukusta niin kolahdus lattialle saa Mimmin haukahtamaan ja murisemaan vielä päälle. Myös parvekkeelle tuleva mustarastakoiras aiheuttaa Mimmissä suojeluvietin. Hänessä on vahtikoiran ainesta! Pikku-piraijasta on löydetty jo kolme pulleaa punkkia - YÖKS! 

Mimmi osaa myös istua ja antaa tassua sekä "mennä ympäri" käskystä. Keskittymiskyky on edelleen hyvin "lyhytjänteistä". Kesken leikin huomataan jotain muuta ja leikki loppuu kuin seinään tai nukahdetaan suorilta jaloilta. Myös jääkaapin ovi houkuttelee Mimmin aina keittiöön eli kuulo on hyvä! 

Mitä sinne ruudun toiselle puolelle kuuluu? Oletteko jo kesälomalla vai odottamassa vielä lomaa? Kivaa uutta helleviikkoa kaikille


4 kommenttia:

  1. Ihanaa kuulla Mimmin kuulumisia <3 Täällä ollaan aloitettu ensimmäinen lomaviikko ja vitsit miten ihanaa on vaan olla ja tehdä mitä tykkää ilman aikatauluja.
    Kaunista viikkoa sulle ja Mimmille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mimmi kehittyy koko ajan ja välillä tuntuu myös siltä, että se kasvaa silmissä :D Mutta niihän pikku pennun pitääkin tehdä. Nukkumista, leikkimistä, ulkoilua ja syömistä. Kiva kuulla, että olet päässyt jo noin hyvin lomamoodiin. Joskus kun todella kiireisen työrupeaman jälkeen aloittaa loman tuntuu siltä, että menee pari päivää vähän sumussa totutellessa lomaan.
      Aurinkoista ja leppoisaa viikonloppua Outi <3

      Poista
  2. Lomalla jo kolmatta viikkoa ja tämän viikon jälkeen on vielä kolme jäljellä. Koko vuosi on ollut aika intensiivinen, kymmenisen ensimmäistä yötä olin vielä aika kierroksilla heräilen välillä työasiatkin mielessä, mutta nyt olen nukkunut täysiä öitä ja päikkärit vielä päivällä päälle.

    Pikkupiraija on kovin söpönen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä ole jo kunnolla lomamoodissa. Itse painoin vielä eilen hommia ja välillä tuntui, että ehtiikö kaiken saada valmiiksi ennen lomaa. Onnistuin joten hyt sitten virallisesti ensimmäinen lomapäivä ja kolme viikkoa lomaa edessä - JIHAA!

      Pikkupiraija on söpö mutta välillä se on pakko laittaa jäähylle... :D

      Poista