heinäkuuta 19, 2021

Lohjan Asuntomessujen 2021 - omat suosikkitalot

 Tässä postauksessa esittelen Lohjan Asuntomessuilta 2021 ne talot, jotka ovat omia suosikkejani. Talot ovat täysin sattumanvaraisessa järjestyksessä listattuina postaukseen. Olen kiinnittänyt huomiota talojen pohjaratkaisuihin, pintamateriaaleihin, huonekorkeuteen, valaistukseen, väritykseen ja totta kai myös sisustuksiin. Tänä vuonna Lohjalla on mielestäni paljon moderneja ja tyylikkäitä yksitasoratkaisuja. Isot ikkunat, avaruus ja valoisuus toteutuu todella monessa kohteessa loistavasti. Myös tilasuunnitteluissa on otettu huomioon toiminnallisuus ja käytännöllisyys erinomaisesti. Turhaa "kikkailua" on tänä vuonna paljon vähemmän kuin vielä muutama vuosi sitten. Totta kai minäkin tein ennen Lohjan Asuntomessuille menoa Kotiliedestä löytyvän hauskan "Mikä messutalo sopii sinulle parhaiten?" -testin. Sain vastauksesi Villa Kokkokallion, jossa en edes muistanut käydä messuilla. Kohde on nimittäin varsinaisen messualueen ulkopuolella. Aika hyvin tämä testi kuitenkin taisi tietää kuinka minä haaveilen kyllä sisimmässäni vanhasta korjauskohteesta ja sen herättämisestä henkiin. Kuvat tästä kauniista talosta jouduin lainaamaan Kotilieden sivuilta. Kyllähän tämä kohde on varmasti vielä käytävä ihan livenäkin katsomassa koska sen verran mielenkiintoiselta se näyttää. 

Sinulle sopivin messutalo on Villa Kokkokallio

Villa Kokkokallio on Asuntomessujen korjauskohde. Vuonna 1928 rakennettu vanha sahanjohtajantalo saa uuden isäntäpariskunnan käsissä uuden elämän. Vanhan huvilan henki on säilynyt sisustuksessa kauniisti. Katseenvangitsijoita ovat esille jätetyt seinähirret ja näyttävät tapetit.

Näin teet tyylin: Kunnosta koti vanhaa vaalien ja mieti, sopiiko valitsemasi rakennusmateriaali ja sisustusesine talon aikakauden tyyliin. Etsi vanhoja esineitä, astioita, valaisimia ja huonekaluja kirpputoreilta ja huutokaupoista. Eripariset ruokapöydän tuolit ovat hauska yksityiskohta.


Ainoa Fiksu (kohde 15)

Arkkitehtisuunnittelu: DEN Finland / Marketta Mönttinen, sisustussuunnittelu: Karoliina Lantto, Anna Biström ja Kaisa Kartela

Paljon laadukkaista kalusteita, kotimaisia tuotteita ja vastuullisesti tuotettuja esineitä. Mm. Kuusilinna, Lundia, Lepo Product, Nikari, Tebian, Matri, MUM's, Gauhar Helsinki, Lapuan Kankurit.

Makuuhuoneen tapettiseinä ja lastenhuoneen eläinhahmot pirteitä. Maanläheiset sävyt, luonnonmukaisuus, valoisuus, uuden ja vanhan yhdistäminen lastenhuoneissa puhuttelivat. 

Jukkatalo Jalava (kohde 13)

Arkkitehtisuunnittelu: Jukkatalo /Tiina Luostarinen, sisustussuunnittelu: Kia Design Oy, Kia Huumonen, avustava suunnittelija Mirva Kangas

Yhtenäinen värimaailma koko talossa. Mm. HT Collection, Cobello, Hay, FermLiving, Xeraliving. Musta väri yksityiskohdissa sitoo kaiken yhteen. Harmoninen kokonaisuus. 

Paljon valoa - ikkunat lattiasta kattoon! Yhteinen olohuonetila on suuri ja yhdistää muut huoneet yhteyteensä hyvin. Plussaa iso kodinhoitohuone, johon oma sisäänkäynti. Yhdistetty työ- / joogahuone.

Joutsela (kohde 10)

Arkkitehtisuunnittelu: Arkk.tsto Pet Michael, Pet Michael, sisustussuunnittelu: Teollisuuden ystävät / Harri Koskinen 

Upea kohde, josta panoraama näkymä suoraan Lohjanjärvelle. Vesielementti on läsnä koko talossa ja terassi lähes koko talon levyinen. Näyttävä makuuhuone, jossa upottava kokolattiamatto. Laadukkuus sekä kalusteissa että käytetyissä materiaaleissa.

Talon kalusteet Harri Koskinen Works, kalustevalmistaja: Wooden. Upea Timberwisen puuseinä. Mm. Saari-keittiöt, Woodnotes, Tempur Brand Store, Durat, Harvia. 
Kannustalon Suomi (kohde 3)

Arkkitehtisuunnittelu: Annika Torkko / Kannustalo Oy, sisustussuunnittelu: Interior Design Helena Karihtala.

Kalusteet Artek, matot Woodnotes, valaisimet Artek, keittiö- ja kylpyhuonekalusteet Puustelli. Paljon taidetta sisustuksessa: Kuutti Lavosen grafiikkaa, kotimaista lasitaidetta ja keramiikkaa. 

Erittäin toimiva pohjaratkaisu, jossa klassisen harmoninen sisustus. Valoisuutta ja avaruutta tiloissa. Klassista ja ajatonta mutta silti persoonallista. Tulevilla asukkailla on jack russellin terrieri eli aktiivisen koirarodun kestäviä materiaaleja pinnoissa. Sisäpihalla oma koirankoppi rakkaalle lemmikille! 
Pyörre (kohde 7)

Arkkitehtisuunnittelu: Matti Kuittinen, sisustussuunnittelu: Matti Kuittinen, Johanna Oras, Leena Lundell, liune.fi

Talo poikkeaa täysin muistaa messualueen taloista. "Simpukkamainen rakennus avautuu kohti järveä. Erkkeri-ikkunat ja sisäpiha on suunnattu kohti kauneimpia järvinäkymiä. Talon terassi on muotoiltu porrastetuksi siten, että se toimii pienenä katsomona puutarhassa pidettäviä tilaisuuksia varten. Pihassa huomioitu vähähiilisyys ja kiertotalous. Kasvualustat on rakennettu käyttämällä biohiilen ja orgaanisesta aineksesta tehdyn mullan sekoitusta." Dekolehti 7/2021

Lohjalla kun ollaan kasvaa myös Pyörre-talon keskellä totta kai kaupungin tunnus eli omenapuu. 

Talossa on paljon kuvataiteilija Johanna Oraksen taidetta mm. tapettina kirjastossa, keittiössä ja makuuhuoneissa tauluina. Lattiataidemaalaus "Elämän kultainen virta" on huikea! Myös lasiliukuovissa on taidetta Spa-osastolla.

Tässä talossa on persoonallisuutta ja se on asukkaidensa näköinen inspiroiva ja toimiva "loppuelämän koti".


Löysitkö omaa suosikkia minun suosikkitalojen joukosta? Lohjan Asuntomessut 2021 jatkuvat Hiidenrannassa 8.8.2021 saakka. Ehkä minutkin vielä näkee siellä katsomassa Villa Kokkokalliota.6 kommenttia:

 1. Paljon mielenkiintoisia sisustusratkaisuja. Tein testin, mutta en tiedä osuiko sitten kuitenkaan ihan nappiin minun mieltymyksieni kanssa. Johtui varmaan siitä että tykkään niin monesta ihan erilaisestakin tyylistä. Entisaikaan käytiin lähes joka vuosi asuntomessuilla, mutta nyt kun ikää on jo karttunut niin ei enää kiinnosta samalla tavalla kun oma asunto-ja mökkiratkaisu tuntuu hyvältä eikä enää jaksaisi rakentamista kaikkine siihen liittyvine paperisotineen ym.
  Tuo Kokkokallio-talo on kyllä kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi Kristiina! Jos päivä ei olisi ollut niin tukalan kuuma maskin kanssa liikkua olisin minäkin ehkä muistanut mennä katsomaan Villa Kokkokalliota. Kuvien perusteella ihana oma suosikkini myös. Testi oli leikkimielinen ja jossain kohdissa oli kaksi ellei kolme vaihtoehtoa, jotka olisin itse voinut valita. Pidän kyllä paljon modernista arkkitehtuurista myös. Itse käyn messuilla työni puolesta ja vaikka nuo pidemmällä Suomessa olevat kohteet usein jäävät kyllä välistä kun ei vain ehdi matkustaa sinne. Nyt viime vuosina messut ovat olleet lähellä pääkaupunkiseutua. Viime vuonna Tuusulassa, nyt Lohjalla ja ensi vuonna Loviisassa. Toki olen ajanut Kouvolaan, Mikkeliin ja Poriinkin. Poriin piti lähteä ajamaan jo 5 aikaan aamulla joten matkoineen siitä kyllä tuli ihan reilu työpäivä.
   Kivaa viikon jatkoa - minä suuntaan kohta vähän erilaisiin maisemiin :)

   Poista
 2. Minä sain testin mukaan Villa Kokkokallion ja täytyy kyllä sanoa, että se eniten kiinnostaakin minua. Tykkään yhdistellä vanhaa ja uutta, tykkään puun eri sävyistä ja kukkatapeista, enkä myöskään pelkää liata käsiäni uudistaessa jotain vanhaa...uskon siis, että minun kohdalla tämä olisi koti minulle :)
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on samanlainen makumieltymys Villa Kokkokallion ja vanhojen talon suhteen ) Tosin minähän en ole siellä fyysisesti käynyt mutta kuvien perusteella juuri oman näköinen talo. Historiaa ja kerroksellisuutta yhdessä. Mahdollisuuksia itse tehdä ja myös tuunailla kuten sinä aina teet.
   Ihanaa torstaita ja helteet tekevät taas tuloaan... <3

   Poista
 3. Minä jo kerran lukaisin postauksen kännykällä ja mielestäni kommentoikin. Noh, nyt luen uudestaan tietokoneelta ja ehkäpä kommentoin toista kertaa tai sitten ensimmäistä kertaa :D

  Tosi informatiivinen postaus ja hyvät kuvat. Minulta loppuu loma aivan käsiin ja jäänee asuntomessut näkemättä. Sinänsä harmi. Voisin alkaa katselemaan kylpyhuoneita ja keittiöitä sillä silmällä, että mitä haluaisin omiini. Tarve remontille kasvaa joka päivä.

  Kivaa viikonloppua Marjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun kommenttisi Rva Kepponen on hävinnyt. Tuttu minullekin enkä enää juuri kommentoi luurilla ettei mene näpyttely harakoille.

   Kiitos :) Harmi jos et ehdi messuille mutta lomalla on ihan hyvin pitää "vapaapäiviä" eikä painaa sata lasissa tapahtumasta toiseen.

   Kivaa alkanutta viikkoa Rva Kepponen <3

   Poista