toukokuuta 29, 2021

Blogihaaste "KUMPI"

 

Nappasin Kiljusten blogista hauskan blogihaasteen! Minna on listannut postaukseensa kaksi erilaista asiaa, joiden väliltä pitää valita jompikumpi omien mieltymysten mukaan. Kun luin Minnan vastaukset olin monista asioista hyvin samoilla linjoilla hänen kanssa. Toisaalta taas törmäsin aika kinkkisiinkin vastakkainasetteluihin, joista olin ehdottomasti halunnut valita molemmat. Olen nopea tekemään päätöksiä mutta jotkut hyvin tavalliset asiat eivät olleetkaan ihan niin helppoja kuin kuvittelin. Ota mukava asento, istu hetkeksi alas ja lue mitä minä valitsin. Mitä ikinä oletkaan tekemässä juuri nyt se voi odottaa hetken :) Jatkat sitten taas sen jälkeen puuhailuitasi. Valitsin tähän postaukseen paljon keväisiä/kesäisiä kuvia. 

Kevät vai kesä?

Tämä on ensimmäinen asia, johon haluaisin ehdottomasti vastata molemmat vuodenajat. Kevät on ihana lupaus pitkän talven jälkeen siitä, että luonto herää taas henkiin. Hennon vaaleavihreää näkyy ensin vähän pilkistämässä pulleiden silmujen alta kunnes ollaankin jo yhtäkkiä hiirenkorvilla. Valkovuokko- ja sinivuokkometsät ovat lumoavia. Samoin odotettu muuttolintujen paluu ja lintujen laulun lisääntyminen. Keväällä iskee joskus "pikku paniikki" ehdinkö nähdä kaiken ennen kuin se on jo ohimennyttä. Kevät ja muutos kuuluvat selkeästi yhteen. Kaikki tapahtuu kuin nopeutetussa filmissä ja hetkiin on tartuttava. Kesä puolestaan on jatkoa keväälle ja vihreän värit alkavat syvenemään. Kesä tuoksuu mansikoille ja maistuu uusille perunoille tillin ja voinokareen kera. Lämmin ilma väreilee jännästi ja asfaltti polttaa jalkojen alla. Kesällä pitää ehdottomasti päästä karkaamaan maaseudulle ja kulkemaan ahonlaitaan. Nähdä lehmiä laitumella ja kuunnella hiljaisuutta. Aikaiset aamut ja myöhäiset illat kuuluvat myös kesään. Lukemattomat värit ympärillä inspiroivat ja vaatetus on ihanan kevyttä. 
Jos näistä kahdesta on ihan pakko valita vain toinen niin otan kuitenkin kesän. Kesään kun kuuluu se palkallinen vuosiloma, joka takaa tauon arkiseen työntekoon ja vapauden tehdä mitä mieleen juolahtaa. 

Järvi vai meri?

Rapunaisena viihdyn veden äärellä. Sekä järvellä että merellä on molemmilla omat hyvät puolensa ja vaikka ne ovatkin muuten hyvin erilaisia. Meri on mielestäni villi, arvaamaton ja kahlitsematon kun taas järvi on turvallisempi vaihtoehto. Meri ja katselu ulapalle on minulle tärkeä juttu nollata ajatuksia ja laskea stressitasoa. Olen kirjoittanut tänne blogiin kuinka saatan kesken työpäivän mennä katsomaan aavaa ulappaa hetkeksi ja selvittämään sotkussa olevia ajatuksiani. Se tunne kun näkee kaukana olevan laivan katoavan horisonttiin on maaginen. Tästä näystä tulee aina kaukokaipuu. Järvimaisema on myös kaunis omalla tavallaan mutta valitsen silti meren. Lenkkeily vai kuntosali?

Tähän on äärimmäisen helppo vastata - lenkkeily ehdottomasti! Rakastan liikkua luonnossa kokien samalla luonnon monimuotoisuuden. Koiraihmisenä lenkkeily erilaisissa maastoissa on mielenkiintoisen palkitsevaa sekä fyysisesti että psyykkisesti. Ja samalla myös rakas karvakaveri saa liikuntaa. Minulla on ollut sellainen vaihe elämässäni, että kävin useita kertoja viikossa kuntosalilla. Korona-aikana kaikki kuntosaleihin liittyvät vihjauksetkin saavat minut varpailleni. Olen mieluummin lenkkeilemässä ja ulkoilemassa kuin muiden kanssa sisätiloissa. Voin myös kotona tehdä omaa kehoa apuna käyttäen tiettyjä liikkeitä ja minulla on myös pienet painot itselläni. Toki kuntosalilla on myös mukava joskus taas käydä.

Lukeminen vai kuunteleminen?

Ehdottomasti lukeminen ja kirja pitäminen kädessä. Itse miellän äänikirjan "kuunnelmaksi" enkä pysty sitä kuunnellessani makustelemaan kirjan sanoja suussani. Mitä jos en pidäkään lukijan äänestä tai äänenpainosta, joka jotenkin vain ärsyttää minua vieden samalla osan lukunautintoa mukanaan? Minulla on myös erikoinen tapa lehteillä lukemaani kirjaa ja joskus palata kirjaa taaksepäin tarkistamaan joku juttu. Äänikirjassa tämä varmaan myös onnistuu mutta minulle myös sanojen näkeminen kirjanlehdellä on äärimmäisen merkityksellistä. Tai ehkä olen vain niin kaavoihini kangistunut dinosaurus pohjimmiltani koska en ymmärrä äänikirjoja.

TV-sarjat vai elokuvat?

Aiemmin en juurikaan katsonut televisiota eli minulta saattoi mennä mennä monta päivää etten edes avannut töllöä. Itse elokuvissa käyminen on mielestäni ihan melkoinen elämys popcorneineen hämärtyvässä salissa, jossa ensimmäisenä valkokankaalle tulee karjuva leijona mahtipontisesti. Tv-sarjojen seuraaminen ei ole minun juttuni eli kyllä mieluummin katson elokuvan telkkarista jos en näe sitä elokuvateatterissa. Nyt korona-aikana olen seurannut Pohjolan Selviytyjiä sekä Vain elämää -ohjelmaa Hirvensalmen maisemista. En olen koskaan katsonut Salatut elämät -sarjaa tai Sykettä! YLE Areenalta tulee seurattua dokumentteja tietokoneen kautta aika usein. 

Kotimaan vai ulkomaan matkailu?

Tässä maailmantilanteessa missä nyt eletään valinta on ehdottomasti kotimaan matkailu. Totta kai olisi kiva jossain vaiheessa kurkistaa Suomen rajojen ulkopuolelle mutta monet testaamiset ja karanteenit eivät ole minun juttuni. Sitä paitsi haluaisin kohteessa kulkea ilman maskia mutta se tuskin toteutuu vielä pitkään aikaan. Ihan varmasti jossain vaiheessa suuntaan taas ulkomaille kun koen sen itselleni oikeaksi ja riittävän turvalliseksi valinnaksi. Ohessa pari matkavinkkiä kotimaassa ja blogista löytyy lisääkin.

Koivulahden Rapukartano, Vilppula 

Mäntylinnan huoneistomajoitus, Mänttä

Louhisaaren kartano, Askainen
Raaseporin linna, Snappertuna
Farmor's Café, Högsåra - KemiöHattulan Pyhän Ristin kirkko, Hattula 

Rikkaus vai rakkaus?

Ehdottomasti rakkaus  Rikkaus helpottaa jotain asioita elämässä mutta tuoko se pyyteetöntä rakkautta on asia erikseen. Raha usein myös sokaisee ja saa ihmisen käyttäytymään itsekkäästi eikä kovin rakkaudellisesti toisiaan kohtaan. 

Kissat vai koirat?

Ehdottomasti koirat  Olen aina ollut enemmän koira- kuin kissaihminen. Kissat ovat todella suloisia mutta en saa niihin samalla tavalla yhteyttä kuin koiraan. En ehkä osaa käsitellä kissoja oikein. Koirien kanssa olen heti hyvä ystävä ja usein tulee siliteltyä koiria lenkilläkin kun näkee jonkun tutun ulkoiluttajan. Totta kai eläminen Minnien kanssa opetti yli 15 vuoden ajalta paljon asioita siitä miten koiran kanssa tulee toimia erilaisissa tilanteissa. Minnie 

Hulavanne vai hyppynaru?

Ehdottomasti hyppynaru. Hyppiminen on kivaa puuhaa ja se nostaa myös kivasti kuntoa. Samalla tulee mieleen hauskoja sattumuksia lapsuudesta, jolloin hyppiksellä hyppiminen oli pihan tyttöjen joka päiväistä puuhaa leikkien lisäksi. Hulavanne on aivan liian monimutkainen minulla vai olenko liian "tönkkösuolattumuikku" käyttämään sitä :) Ehkä hulavanteelle pitäisi antaa taas mahdollisuus jos vaikka olisin oppinut sen pyörittämisen taidon...

Risotto vai pasta?

Tämä on blogihaasteen ehdottomasti vaikein kysymys. Suurena Italian ja italialaisen ruoan ystävänä en voi päättää kumpi on parempi. Molemmat ovat suussa sulavia eikä niitä voi edes verrata toisiinsa. Parhaat ja maukkaimmat risottomuistot ovat Sisiliasta. Erilaiset merenelävien risotot olivat siellä ihan äärimäisen maukkaita ja niitä tuli popsittua lomaviikon aikana ahkerasti. Pastalla voisin taas melkein elää ja söisin sitä vaikka päivittäin eli en pysty valitsemaan näistä vain toista. Pastoista kun voi tehdä vaikka mitä herkkuja joten mahdotonta valita vain toista. Tätä haastetta kirjoittaessa tuli muuten ihan valtaisa mieliteko saada Pasta Carbonaraa joten eiköhän sitä valmistu meidän keittiössä tänään. Kuvituskuvat on otettu seuraavista paikoista ruokailun yhteydessä: Sicapella (Porvoo), Mon Repos (Tallinna), Skogul (Ruoholahti, ravintola ei toimi enää) ja Pjazza (Helsinki).
Instagram vai TikTok?

Minulla on Instagram tili, joka päivittyy säännöllisesti mutta TikTokia en käytä. Ainakaan tässä vaiheessa en tunne tarvetta lähteä seikkailemaan TikTokin ihmeelliseen maailmaan mutta mistä sitä koskaan tietään missä ollaan vaikka puolen vuoden kuluttua. Never say never!
Olisiko sinun helppo valita näistä KUMPI vaihtoehdoista enemmän itsellesi sopiva vai joudutko pähkäilemään? Aurinkoista lauantaita sinne ruutujen toiselle puolelle 8 kommenttia:

 1. Tosi hauska haaste! Oli tosi mielenkiintoista lukea, kiitos!

  Jos riittää aikaa, niin varmaan tartun itsekin.

  Aurinkoista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuolla pari kiperää kyssäriä oli...Taidan tämän itsekin tehdä.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
 3. Huomenta! Haastan sinut tekemään blogiisi postauksen lempiblogeistasi! Mieti mitä blogeja luet ja listaa niistä parhaimmat! Me tarvitsemme kesäksi luettavaa!🤍

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Kevät on on niin ohitsekiitävä. Silmänräpäys ja lumikellot, kirsikat, magnoliat, omenapuut, tulppaanit ovat jo kukkineet.

  Tiktok on minultakin jäänyt kokeilematta, Aikaa ei aina tunnu riittävän instan ja blogin ylläpitämiseenkään, joten en halua hajottaa aikaani ainakaan tällä hetkellä vielä yhteen mediaan.

  Suosittelen lämpimästi ostamaan chromecast-mediatoistimen, niitä saa parillakympillä. Aiemmin vedimme läppäristä kaapelin, mutta pari kuukautta sitten ostimme chromecastin. Enää ei tarvitse niska kyyryssä katsella läppäriltä tai kompastella kaapeleihin vaan kaiken voi katsoa suoraan telkkarista ja ohjata puhelimelta tai tabletilta.

  VastaaPoista
 5. Kyllä hauskoja vastakkainasetteluja! :D Joissakin kohtaa itselläni olisi myös vaikeuksia valita.. Pitäisiköhän toteuttaa tämä myös?

  VastaaPoista
 6. Näitä on kyllä hauska lukea. Meri on mulle se kaikkein rakkain, rauhoitun merellä.

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtavasti toteutettu postaus! Itsellänikin samantyyppinen haaste kesän kysymyksistä odottelee julkaisua!

  Aurinkoista kesää!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. Hei tää on muuten alunperin multa lähtöisin. Hauskaa, että on lähtenyt kiertämään :)

  VastaaPoista